ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2019/20 – 16. kolo

Do čela tabulky se posunuly Rosice. Na druhou Slavii mají náskok tří bodů při jednom vyhraném předehraném utkání. V nedělní předehrávce neměl Duchcov v Rosicích daleko k zisku bodů.

O tomto víkendu se hrálo šest utkání. Konstruktiva měla utkání se Slavií předehráno a Rosice předehrávaly v neděli utkání 21. kola doma se Sokolem Duchcov. Hostující celky zvítězily ve třech zápasech. Domácí celky vyhrály rovněž ve třech utkáních. Na čelo tabulky se po dvou víkendových výhrách posunuly hráčky Slovanu Rosice. Na druhou Slavii Praha mají náskok tří bodu při jednom předehraném utkání. Třetí místo drží hráčky SKK Náchod, které ztrácejí na druhou Slavii šest bodů. Kdo bude brát bronz se s největší pravděpodobností rozhodne mezi SKK Náchod a Spartakem Přerov, který ztrácí na čtvrtém místě na Náchod jeden bod. Páté SKK Rokycany ztrácí na Přerov sedm bodů a jejich šance na posun nahoru jsou minimální. Souboj o udržení se v soutěži bude v závěru soutěž hodně dramatický. Po tomto kole poslední Konstruktiva ztrácí na jedenáctý Duchcov a desátý Zlín dva body a na devátý KK Zábřeh tři body. KC Zlín i KK Zábřeh v tomto kole doma zvítězily 6:2, když Zlín přehrál Rokycany a Zábřeh v důležitém utkání rovněž sestupem ohrožený Sokol Duchcov. Duchcov má nedělní prohranou předehrávku v Rosicích navíc. Sokol Duchcov domácí hráčky hodně pozlobil a po výborném výkonu prohrál 5:3 o devět kuželek. Výborný výkon podala hostující Simona Koutníková, která byla v utkání nejlepší, když porazila 614 kuželek. Utkání šestnáctého kola hrály Rosice ve Valašském Meziříčí, kde zvítězily 7:1. Šestistovku porazily Nikola Tatoušková 612 a Naďa Dobešová 604. Z venku si odvážejí oba body ještě SKK Náchod z Blanska, kde družstvo působilo kompaktnějším dojmem a domácí celek přehrálo 6:2. V souboji družstev ze středu tabulky přehrál Spartak Přerov KK PSJ Jihlavu 6:2 o rovných 100 kuželek.

Pořadí jednotlivkyň dle dosaženého průměru z průměrů i nadále po tomto kole vede Natálie Topičová ze Slovanu Rosice (597,8) před Olgou Hejhalovou ze Slavie Praha (589,8) a Janou Braunovou z KK PSJ Jihlava (584,1). Pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo vede i po tomto kole Natálie Topičová (Slovan Rosice), která má na svém kontě zisk 17 bodů a 100% úspěšnost. Druhá Lucie Vaverková (Slovan Rosice) získala doposud 15 bodů a třetí Olga Hejhalová (Slavia Praha) získala 14 bodů.

Datum: 23. 2. 2020 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa