ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2019/20 – 15. kolo

Slavia Praha i v tomto kole nadělila svým soupeřkám kanára. Tentokrát to odnesl KK Zábřeh. Slavia vede tabulku s náskokem jednoho bodu. Má však předehrané utkání příštího kola k dobru. Vynikající výkon zahrála Aneta Cvejnová v Náchodě, když porazila 644 kuželek.

Patnácté kolo přineslo jedinou výhru hostujícího celku, kterou získal Spartak Přerov v Rokycanech, kde zvítězil 5:3. Hráčky na obou stranách uhrály po třech bodech, a tak o celkové výhře rozhodovaly poražené kuželky. Těch měly na svém kontě o 63 více hostující hráčky. Ani 606 poražených kuželek v podání Michaely Provazníkové v závěrečné fázi utkání již obrat ve prospěch Rokycan nepřineslo.

Vedoucí Rosice měly utkání patnáctého kola předehráno, když minulý týden přehrály doma KK Blansko 7:1.

Slavia hostila doma KK Zábřeh a nadělila hostujícímu celku kanára po výhře 8:0 při nejlepším výkonu kola, když celkově pražské hráčky porazily 3492 kuželek. Jasnou výhru pečetily domácí dvěma šestistovkami. Olga Hejhalová porazila 618 a Helena Gruszková 608 kuželek. Slavia se posunula do čela tabulky, kde má náskok jednoho bodu, ale předehrané utkání příštího kola k dobru.

Souboj o záchranu začíná být hodně zajímavý. Z družstev ohrožených sestupem zvítězily pouze hráčky Sokola Duchcov, když v dramatickém utkání porazily KC Zlín těsně 5:3. Zlín na tom byl ještě dvě dráhy před koncem lépe. Na kuželky vedl. Domácí závěr ustály, a nakonec zvítězily o 21 kuželek. V tabulce mají devět bodů a jsou na devátém místě s náskokem jednoho bodu na KK Zábřeh. KC Zlín a Konstruktiva Praha na sestupových postech mají shodně sedm bodů.

Poslední Konstruktiva prohrála v tomto kole v Náchodě 7:1. Vynikající výkon zahrála domácí hráčka Aneta Cvejnová, která porazila 644 kuželek. Skvěle ji sekundovala její spoluhráčka Kateřina Majerová, ta porazila 602 kuželek.

V 15. kole padlo sedm šestistovek. Pořadí jednotlivkyň vede i po tomto kole Natálie Topičová ze Slovanu Rosice průměrem z průměrů 601,8. Druhou příčku drží Olga Hejhalová ze Slavie Praha (589,8) a třetí je Jana Braunová z KK PSJ Jihlava (587,7). V pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo vede i nadále se ziskem 15 bodů a 100% úspěšností Natálie Topičová před Olgou Hejhalovou, která má na svém kontě 14 bodů a třetí Lucií Vaverkovou se 13 body.

Datum: 16. 2. 2020 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa