ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2019/20 – 12. kolo

Slovan Rosice si připsal na svoje konto desátou výhru v soutěži a vede tabulku s náskokem tří bodů na KK Zábřeh. Nejlepší výkony kola zahráli Martin Sitta (KK Zábřeh) a Ondřej Ševela (KK Vyškov). Oba porazili 627 kuželek.

Hostující celky uhrály v tomto kole pouze jediné vítězství, a to zásluhou výhry TJ Valašského Meziříčí v Hořicích 5:3. V utkání padly tři šestistovky. Za Valašské Meziříčí je zdolali Dalibor Jandík 606 a Daniel Šefr 600. Z domácího celku byl nejlepší Martin Hažva, který porazil 605 kuželek. Hořice v závěru utkání získaly dva body a umazávaly kuželky z náskoku hostujícího celku. Nakonec chybělo 37 kuželek.

Vedoucí Rosice přehrály v domácím prostředí Klokany z Dobřan poměrně jasně 6:2 a vedou tabulku s náskokem tří bodů na KK Zábřeh, který přehrál doma Lokomotivu Tábor rovněž 6:2. Na třetí místo postoupila Lokomotiva Trutnov, která přehrála v tomto kole Centropen Dačice 6:2. Oba celky mají v tabulce shodně 16 bodů. Trutnov zahájil utkání dvěma výhrami. Marek Plšek porazil 604 kuželek. V dalším průběhu brala obě družstva v každé části po bodu, a tak body zůstaly doma, když domácí porazili o 49 kuželek více.

Pátý v pořadí KK Vyškov hostil Lokomotivu České Velenice. Domácí po výborném úvodu zásluhou šestistovek Ondřeje Ševely 627 a Petra Pevného 605 určili, jak se bude vyvíjet utkání. Velenice nakonec prohrály 7:1, když jediný bod pro hosty získal ve střední části utkání Branislav Černuška. České Velenice jsou po tomto kole se ziskem osmi bodů na desátém místě tabulky. Stejný počet bodů mají na svém kontě i devátí Klokani z Dobřan.

TJ Třebíč hostila poslední Hvězdu Trnovany a získala po výhře 6:2 v utkání průměrné úrovně povinné domácí body a v tabulce je na sedmém místě se ziskem dvanácti bodů. Na desátou Lokomotivu Tábor má k dobru tři body. Poslední Hvězda Trnovany i předposlední SKK Hořice vyšly v tomto kole opět naprázdno. Oba celky získaly čtyři body a na desátou Lokomotivu České Velenice ztrácí čtyři body a pro oba celky to začíná být kritické.

Hráči v tomto kole zdolali třináct šestistovek. Nejlepší byl Ondřej Ševela z KK Vyškov a Martin Sitta z KK Zábřeh. Oba porazili 627 kuželek. Třetí nejlepší výkon kola zahrál Marek Žoudlík z Lokomotivy Trutnov, porazil 621 kuželek. Pořadí jednotlivců vede i nadále Jiří Zemek Slovan Rosice (610,33) před svým stájovým kolegou Janem Mecerodem (606,93) a Ondřejem Ševelou z KK Vyškov (599,43). V pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo mají tři hráči shodně na svém kontě zisk deseti bodů, a tak o pořadí rozhoduje zisk setových bodů. Vede hráč Slovanu Rosice Jan Mederod, který má na svém kontě 34 pomocných bodů, druhý Marek Plšek z Lokomotivy Trutnov 29 a třetí rovněž hráč Lokomotivy Trutnov Marek Žoudlík má na svém kontě 29 pomocných bodů.

Datum: 19. 1. 2020 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa