ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Nejmladší reprezentace v Polsku

Ve dnech 3. – 5.března se naše dorostenecká reprezentace utkala s družstvem Polska.

FotkaV pátek se výprava po srazu na kuželně SKK Náchod vydala směr Gostýn. Zde v sobotu dopoledne nastoupila šestičlenná družstva k oficiálnímu mezistátnímu utkání. Utkání se hrálo na šestidráhové kuželně a to tak, že nejdříve nastoupila dvě domácí děvčata proti dvěma naším. Tyto doplňovali po jednom chlapci z každého družstva. V druhé skupině zase hráli čtyři chlapci a dvě děvčata. Takto se to vystřídalo ve čtyřech skupinách. Obě utkání byla velmi zajímavá. Děvčata hrála se soupeřkami vyrovnané utkání. V první rundě Ivana Korcová (555) i přes solidní výsledek prohrála o 23 kuželek. S ní na úvod startovala Pavlína Procházková ( 536), které se ze začátku vlivem nervozity nedařilo. První dvě třicítky prohrála, ale jelikož se začala zlepšovat, tak výsledkem byl obrat a na konec smazala ztrátu své kolegyně a tak po dvou hráčkách byl stav nerozhodný. Spolu s nima nastoupil jako první Milan Kabelka, který stejně jako Pavlína měl pomalejší rozjezd a i přes zlepšení prohrál se svým soupeřem o 43 kuželek, když získal 532 poražených kuželek.

Ve druhé skupině za naše dorostence porazil Lukáš Jireš 564 kuželek, ale přes to se svým soupeřem prohrál o 20 kuželek. Méně se dařilo druhému Lukášovi z družstva a to Horňákovi, který porazil 543 kuželek. Také on nezačal nejlépe a prohrával. Dokázal se však stále zlepšovat, až poslední třicítkou dokázal svou ztrátu smazat a nakonec soupeře porazil o 3 kuželky. Celková ztráta však v půlce utkání byla mínus 60 kuželek. Za děvčata v této části utkání nastoupila Jana Ševelová a ve vyrovnaném utkání po výkonu 542 prohrála o 3 kuželky. Toto také byla ztráta našich děvčat v půlce utkání.

FotkaVe třetí skupině nezvládla svou premiéru Zuzana Dlouhá a tak ji trenér po 34 hodech vystřídal. Střídala Pavlína Radílková a přes veškerou snahu naše děvčata se svou soupeřkou prohrála o 18 kuželek, když dosáhla na výkon 501 kuželky. Jako pátá nastoupila Ludmila Johnová. Celou dobu svou soupeřku přehrávala, ale v poslední třicítce se ji nedařilo jak by si sama představovala a svůj náskok ztratila. Výkonem 550 však snížila náskok soupeřek o 2 kuželky a tak ztráta před poslední hráčkou byla ve výši 19 kuželek. Za chlapce nastoupil Miloš Stloukal a po výkonu 543 prohrál se svým soupeřem o 12 kuželek.

Na posledním místě v sestavě za naše děvčata nastoupila Vendula Mederová (550) a jistým výkonem na prvních třech třicítkách utkání dokonale otočila a vše spělo ke zdárnému konci. To co se však dělo v poslední třicítce vzalo všem divákům dech. Vendulce se přestalo dařit a domácí závodnice v tuto chvíli vstala z mrtvých a v poslední třicítce nahrála na naši hráčku padesát kuželek a utkání opět otočila ve prospěch domácích děvčat, která nakonec zvítězila o 20 kuželek.

FotkaNa posledních dvou postech za naše chlapce nastoupili Josef Žemlička a Pavel Jiroušek. Od prvního hodu převzali iniciativu do svých rukou a soustředěným perfektním výkonem začali ztrátu na soupeře ve výši 72 kuželek odbourávat. Prvně jmenovaný po kvalitním výkonu korunovaným fantastickým závěrem vytvořil nový rekord dráhy ve výši magické hranice 600 bodů. Škoda, že se Pavlovi nepovedli poslední plné (80), protože jinak bychom měli šestistovky dvě. Poslední dorážku však svou bojovností již opět hrál velmi dobře a tak spolu s novým rekordmanem kuželny porazili své soupeře o 77 kuželek a dokázali utkání otočit do vítězného konce pro naše družstvo. Vítězství o pět kuželek je velmi cenné, jelikož v posledních letech se našim chlapcům na své soupeře z Polska moc nedařilo.

V odpolední části dne se hrál turnaj mixů, kde i přes velmi dobrou hru zejména dvojice Johnová – Jiroušek (2× atakovali 300 na 60 HS) bylo finále polskou záležitostí.

Lépe se nám dařilo v neděli dopoledne v soutěžích mixu. Naše děvčata ovládla soutěž dosti suverénně a ve finále zvítězila Ludmila Johnová nad Zuzkou Dlouhou, která si zde aspoň trochu spravila náladu. U dorostenců bylo finále polsko – české, když v něm prohrál náš Milan Kabelka 0:2 s Lukaszem Kowalskim. Utkání splnilo svůj účel, když naši mladí reprezentanti získali další cenné zkušenosti ve velmi zajímavých utkáních. Tyto zkušenosti jim mohou pomoci v bojích na červnovém MS v Sarajevu.

Dobeš Petr (Předseda KSR)

Datum: 6. 3. 2006 | Sekce: Reprezentace | Autor: Petr Dobeš