ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2019/20 – 10. kolo

Do čela tabulky se vrátil po vynikajícím výkonu doma Centropen Dačice. Celkově jeho hráči porazili 3700 kuželek. Rosice prohrály 6:2 ve Valašském Meziříčí a KK Zábřeh remizoval v Třebíči.

Pouze jedinou výhru v tomto kole získaly hostující celky. Zasloužily se o ni poslední Hořice, které po výborném výkonu zvítězily v Českých Velenicích 6:2. 3612 poražených kuželek a dvě šestistovky v podání hořických hráčů znamenaly jasnou výhru. Bod si odváží z Třebíče hráči KK Zábřeh po remíze 4:4, když domácí se o vítězství připravili sami. Hosté po zaváhání Vaška Rypela v plných na poslední dráze, kde prohrál s Josefem Sittou 37 kuželek, byli na koni a s domácími to nevypadalo dobře. V dorážce se situace otočila. Domácí hráči byli o 40 kuželek lepší a tři kuželky do plusu jim zachránily bod. Z boje o čelo tabulky tentokrát vyšli lépe hráči Centropenu Dačice, kteří po vynikajícím výkonu porazili celkově 3700 kuželek, když v domácím prostředí nadělili kanára Hvězdě Trnovany. Domácí hráči dosáhli na čtyři šestistovky. Nejlepší výkon zahrál Jirka Němec. Porazil 657 kuželek, a to je pátý nejlepší výkon letošního ročníku soutěže. Dačice se po prohře Rosic ve Valašském Meziříčí na ně bodově dotáhly a posunuly se do čela tabulky. Nováček soutěže Lokomotiva Trutnov se po sérii výher postupně přibližuje čelu tabulky, po tomto kole ztrácí na vedoucí celek dva body. Lokomotiva porazila v tomto kole doma KK Vyškov 7:1. Na poslední příčku se po tomto kole propadla Hvězda Trnovany se ziskem tří bodů. SKK Hořice se po překvapivém vítězství v Českých Velenicích posunuly na předposlední příčku se ziskem čtyř bodů. Na desátém místě jsou Klokani z Dobřan, kteří v tomto kole zahráli špatně a odvážejí si z Tábora kanára po prohře 0:8. Doposud vedoucí celek tabulky Slovan Rosice prohrál ve Valašském Meziříčí. Domácí celek si před závěrem vytvořil při vedení 3:1 dostatečný náskok v poražených kuželkách, a tak ani výhra Jana Meceroda (632) o 101 kuželek již nemohla ohrozit výhru domácího celku.

Šestistovek padlo v tomto kole čtrnáct. Nejlépe zahrál Jirka Němec z Centropenu Dačice, který porazil 657 kuželek, druhý výkon kola má na svém kontě Radek Kroupa z SKK Hořice (640). Třetí výkon kola zahrál dačický hráč Pavel Kabelka (639). Pořadí jednotlivců i po tomto kole vede hráč Slovanu Rosice Jiří Zemek (610,3) před svým spoluhráčem Janem Mecerodem (607,2). Třetí je Ondřej Ševela KK Vyškov (599,6). Na čtvrtou příčku se posunul Jiří Němec z Centropenu Dačice (597,5). V zisku bodů pro družstvo již žádný z hráčů nemá 100% úspěšnost. V pořadí má osm hráčů zisk osmi bodů, rozhoduje počet získaných setových bod. Vede Marek Ollinger z KK Zábřeh před Janem Mecerodem ze Slovanu Rosice a Markem Žoudlíkem z Lokomotivy Trutnov.

Datum: 23. 11. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa