ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2019/20 – 9. kolo

Slavia Praha si odváží z Rosic kanára po prohře 8:0. Rosice jsou po tomto kole na vedoucí příčce tabulky. Nejlepší výkon kola 612 zahrála Nikola Tatoušková.

Utkání podzimu mezi Slovanem Rosice a Slavií Praha rozhodly ve svůj prospěch domácí hráčky, když doposud vedoucí Slavii nadělily kanára a posunuly se do čela tabulky. Oba celky mají shodný počet bodů, ale Rosice mají k dobru jedno odložené utkání. Poměrně vyrovnané duely skončily všechny ku prospěchu rosických hráček. Jediná hostující hráčka Olga Hejhalová porazila více kuželek jak její soupeřka, ale na dráhy prohrála s Natálií Topičovou 3:1.

V tomto kole uhrály hostující celky jedinou výhru. Zasloužil se o ní Spartak Přerov, který zvítězil ve Valašském Meziříčí 5:3, a drží v tabulce čtvrtou příčku. Na konci tabulky se nic nezměnilo. Všechna družstva v pořadí od osmého místa dolů na body nedosáhla. Na sestupových postech jsou jedenáctý KK Zábřeh se ziskem čtyř bodů, který v tomto kole nestačil na SKK Náchod. Domácí hráčky zahrály nejlepší výkon podzimu, když porazily 3401 kuželek. Poslední je Konstruktiva Praha, která zatím na výhru nedosáhla a má na svém kontě jeden bod. Prohrála 5:3 v Rokycanech. Po tomto kole šestá KK PSJ Jihlava porazila na domácí dráze KC Zlín 6:2. Domácí hráčky rovněž dosáhly na svůj nejlepší výkon v tomto soutěžním ročníku. Celkově porazily 3281 kuželek.

Jedinou šestistovku tohoto kola zahrála hráčka Slovanu Rosice Nikola Tatoušková, která porazila 612 kuželek. Čelo pořadí jednotlivkyň nedoznalo po tomto kole změny. Vede hráčka Slovanu Rosice Natálie Topičová 605,1 před Olgou Hejhalovou ze Slavie Praha 599,7 a třetí je Simona Koutníková ze Sokola Duchcov 585,5. Pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo vede s osmi body Olga Hejhalová ze Slavie Praha díky lepšímu zisku dílčích bodů. Druhá v pořadí Natálie Topičová má sice jako jediná 100% úspěšnost, ale ztrácí na svoji největší soupeřku jeden dílčí bod. Třetí je Lenka Kalová z KK Blansko, ztrácí na svoje soupeřky 0,5 bodu.

Datum: 17. 11. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa