ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

18. kolo ligových soutěží

Přestávka v soutěži asi všem družstvům prospěla. Muži odehráli druhé nejlepší kolo jara průměrem 3377 na družstvo a o kvalitních výkonech svědčí i nejlepší šestka celé soutěže (3832 – průměr 639 na hráče). Ženy odehrály nejlepší kolo jara a druhé nejlepší kolo celé soutěže.

U žen byly výkony vyrovnanější, protože nejlepší šestka tohoto kola je až druhá nejhorší (3402 – průměr 567 na hráčku). Vedoucí dvojice družstev nezaváhaly a tak se na čele v podstatě nic nemění. Nezměněny zůstávají i závěry tabulek.

Přerov odehrál velmi vyrovnané utkání s vedoucím celkem, Náchodem. Ještě před posledními dvěma drahami vedli hosté jen o 3 kuželky. Nejlepším letošním přerovským výkonem rozhodl o jasné výhře mistra nejlepší hráč soutěže Michal Jirouš. Šesté místo letošního přerovského žebříčku patří Vojtěchu Venclíkovi a těsně za první desítku se zařadil sobotním výkonem Roman Goldemund. Slavoj musel o body velmi bojovat s Dačicemi. I zde padlo definitivní rozhodnutí až v posledních šedesáti hodech. Výrazný podíl na domácích bodech má nový rekord kuželny Zdeňka Gartuse a pátý nejlepší výkon sezóny na Slavii Petra Pavlíka. Zaskvěl se i hostující Jiří Němec. Hodinu byl držitelem nejlepšího prvoligového výkonu sezóny na zdejší kuželně. Tábor hostil Zábřeh a do třetice i zde rozhodovala až závěrečná část utkání. Na šesté místo táborského žebříčku se zařadil Pavel Petrů a první desítka patří i Martinu Sittovi. Moravská Slavia hostila v jednoznačném utkání Olomouc. I bez Josefa Něničky domácí družstvo předvedlo absolutně druhý nejlepší výkon soutěže. Na šesté místo absolutního žebříčku jednotlivců se zařadil Pavel Kotrla a mezi nejlepší patnáctku soutěže patří i Jaroslav Slabák. Olomouc i přes vysokou prohru zde byla třetí nejlepší z hostujících družstev. Česká Třebová hrála v Luhačovicích. Vcelku jednoznačný průběh utkání ve prospěch domácího družstva svými výbornými výkony ještě umocnili Radek Polách a Pavel Kubálek (druhý a čtvrtý nejlepší luhačovický výkon sezóny). Česká Třebová byla v Luhačovicích hned po Vyškovu druhá nejhorší. Opava pod vlivem postavení soupeře, Vyškova, v tabulce, předvedla svůj daleko nejslabší domácí výkon v sezóně. I ten však na zdecimované družstvo hostí stačil.

Náchod už vede jarní tabulku, i přes jedno odložené utkání, s náskokem tří bodů. Nejlepšímu družstvu podzimu, Slavoji, patří až devátá příčka. Michal Jirouš na čele tabulky jednotlivců navyšuje náskok. Za celou sezónu prohrál jen jednou s soupeřem a vyhrál 74% všech drah. Nejpadavější kuželnou je Moravská Slavia (3521) před Luhačovicemi (3492) a Náchodem (3438). Nejméně to padá v Zábřeze (3182). Před Zábřehem jsou na tom shodně Dačice a Olomouc (3269).

Ženy Zábřeha měly se Šumperkem více starostí než by se dalo očekávat. V poslední třetině utkání začalo hostující družstvo stahovat ztrátu a od pohromy zachránil domácí družstvo ve druhé polovině zlepšený výkon Kateřiny Mísařové. Šumperk byl v sezóně v Zábřeze prvním hostujícím družstvem, které se dostalo nad 3100 poražených kuželek. Slavia si v úvodu utkání s Jičínem zásluhou Šárky Markové (pátý nejlepší výkon na kuželně Slavie) vytvořila výrazný náskok. Ten se v dalším průběhu utkání příliš neměnil. Přerov hostil Náchod, který v jarní části předvádí výrazně zlepšené výkony. V polovině utkání hostující družstvo ještě vedlo. Hana Goldemundová nepříznivý vývoj zastavila a Michaela Sedláčková se Zuzanou Pěchovou zajistily domácímu družstvu body. Konstruktiva začala utkání s Kroměříží dobře. Slabý výkon prostřední domácí dvojice vývoj otočil a domácí reprezentační dvojice v závěru nedokázala vývoj zvrátit. Po čtyřech hubených kolech Kroměříže přišly zase body z venku. Ratíškovice měly v utkání s Jirkovem poslední šanci na malý zázrak. Jirkov jim body „nabízel“. Byl zde druhý nejhorší ze všech hostujících družstev. Ve vzácně vyrovnaném utkání se štěstěna přiklonila k hostujícímu družstvu. Blansko sice nepředvedlo proti Rýmařovu výkon podobný těm předchozí domácím, ale stačil.

Konstruktiva prohrála doma teprve podruhé, zatímco Ratíškovice už po osmé. První výhru venku, po dvou remízách, si připsal Jirkov. Kroměříž vyhrála venku potřetí. Jarní tabulku vede Zábřeh s jednou prohrou, druhá je Slavia bez ztráty bodu, ale se dvěma odloženými zápasy. I zde patří závěr jasně dvojici Rýmařov, Ratíškovice. Osm prvních hráček tabulky jednotlivkyň hrálo doma a tak se jejich průměry příliš neměnily. Mírně narostl odstup vedoucí hráčky Šárky Markové. Pouze jednou prohrála se soupeřkou Hana Wiedermannová a Hana Goldemundová. Hana Wiedermannová má navíc jednu remízu. Nejpadavější kuželnou je Blansko (3295) před Slavií (3250) a Náchodem (3206). Nejméně to padá v Chomutově (2845) a Jičíně (2935).

Datum: 6. 3. 2006 | Sekce: Výsledkový servis | Autor: Jindřich Svoboda