ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Říjnové okénko Komise mládeže

Co se událo od konce léta v mládežnických kategoriích a na co se můžete těšit během podzimní části sezóny?

Kemp talentované mládeže

Pravděpodobně nejvýznamnější akcí srpna byl letní Kemp talentované mládeže, který je již tradičně spojen se začátkem sezóny.

Kemp se letos uskutečnil 28. srpna – 1. září ve Vrchlabí a pozvánku na něj letos obdrželo celkem 24 hráčů a hráček, z nichž většina přecházela ze žákovské do dorostenecké kategorie. Letošní kemp byl výjimečný tím, že se ho zúčastnil také fyziofitness trenér Daniel Lehnert z Centra pohybové medicíny Pavla Koláře, který pro všechny připravil řadu cvičení, především v rámci konceptu Dynamické neuromuskulární stabilizace (DNS), jejímž zakladatelem je právě profesor Pavel Kolář. (Více informací: www.dns-cz.com.)

Realizační tým ve složení Daniel Lehnert, Ludmila Johnová, Renata Šimůnková, Stanislav Novák, Tomáš Vít, Barbora Krucká, Jan Kotyza a Tomáš Valík připravil pro mládež pestrý trénink na kuželně, rozvíjející pohybové hry, dynamický a statický strečink, regenerační i kompenzační cvičení a došlo také na mentální přípravu. Na závěr kempu čekala hráčky a hráče ostrá šedesátka, jejíž výsledky naleznete v příloze.

V rámci kempu uspořádala Trenérsko-metodická komise ČKA praktický seminář pro trenéry mládeže, jehož hlavním lektorem byl tentokráte již zmíněný Daniel Lehnert. Primárním tématem byl hlavně koncept DNS, nejprve teoreticky v přednášce, v dalších dnech také prakticky. Trenéři si sami vyzkoušeli, jak správně dle tohoto konceptu cvičit jednotlivé „figury“ a co hlídat při cvičení svých svěřenců. Diskutována byla také aplikace systému do kuželkářského sportu, tzn. strečink, regenerace, kompenzační cvičení, ale při diskuzích byla otevřena řada dalších témat vč. specifik přístupu k mládeži a toho, jak ji motivovat. Důležitým výstupem kempu i semináře byla myšlenka, že by trenéři měli klást důraz na obecný sportovní rozvoj mládeže (do cca 14 let). Spíše by měli budovat jejich „pevné základy“ vycházející ze všestranného pohybu, které jim pomohou být dobrými hráči i v dospělosti, než se hnát za výsledky v takto raném věku

2019-08-28 Kemp talentované mládeže

Soustředění dorostu

V Šumperku se od 22. do 25. srpna konalo soustředění dorostenecké reprezentace, kterého se zúčastnilo 8 dorostenců a 8 dorostenek. Po MS v Rokycanech se jednalo o první krok směrem k MS 2021 v Německu. Pro hráče a hráčky byla připravena fyzická příprava vč. fyzických testů v tělocvičně a na venkovním hřišti a trénink na nové šumperské kuželně. Výsledky závěrečné stodvacítky naleznete v příloze.

Velký díky patří oddílu KK Šumperk za skvěle připravenou kuželnu, výborné zázemí na kuželně i mimo ni a za zajištění skvělého ubytování v prostorách areálu.

2019-08-22 Soustředění U18

Dlouhodobé soutěže

První turnaj za sebou má jak Pohár mladých nadějí, tak Český pohár dorostu a Pohár juniorů. Veškeré výsledky a informace naleznete na webu mladez.kuzelky.cz, doporučujeme také objednat si zasílání newsletterů. K odběru se můžete přihlásit zde: www.kuzelky.cz/zpravodaje/prihlaska.php.

Výhled do budoucna

Během podzimní části sezóny chystáme soustředění dorostu, nejbližší se uskuteční na konci října ve Vyškově. Rovněž bude v nejbližších dnech vydán rozpis Vánočního turnaje mládeže, který se bude konat 14.–15. prosince ve Vracově.

Datum: 12. 10. 2019 | Sekce: Mládež | Autor: Ludmila Johnová