ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2019/20 – 4. kolo

Centropen Dačice prohrál doma s TJ Valašským Meziříčí a přepustil čelo tabulky KK Zábřehu, který zvítězil v Trutnově. Zatím nejlepší výkon jednotlivce v tomto soutěžním ročníku zahrál Zdeněk Dvořák v Českých Velenicích. Porazil 676 kuželek.

Hosté měli v tomto kole navrch. Vyhráli ve třech utkáních, jedno skončilo nerozhodně a pouze ve dvou se z výhry radovali domácí hráči. Po prohře Dačic s TJ Valašským Meziříčím doma se do čela soutěže vyhoupli hráči KK Zábřeh, kteří zvítězili v Trutnově. Na konci tabulky jsou hráči Hvězdy Trnovany, kteří si po remíze s Klokany z Dobřan připsali na svoje konto první bod.

Toto kolo bylo na šestistovky chudé. Dosáhnout víc jak šest set poražených kuželek se povedlo v pěti náhozech. Nejlepší výkon kola stál za to. Zdeněk Dvořák porazil v Českých Velenicích na domácí dráze 676 kuželek, a to je zatím nejlepší výkon v tomto soutěžním ročníku. V pořadí jednotlivců má průměr vyšší jak šest set sedm hráčů. Pořadí vede hráč Centropenu Dačice Mojmír Holec průměrem z průměrů 628.

Asi největší překvapení kola se odehrálo v Dačicích, kde TJ Valašské Meziříčí získalo oba body po výhře 6:2 o 11 kuželek. Domácí zahráli hluboko pod svoje možnosti a od úvodních hodů přenechali iniciativu na hostujících hráčích. Domácí hráči prohráli oba úvodní duely a ztratily 53 kuželek. Ve střední části zahrál výborně dačický Jan Brtník, který dosáhl na jedinou šestistovku v utkání, když porazil 613 kuželek. Druhý bod bral hostující hráč, a tak mělo Valašské Meziříčí před závěrem stále navrch. V závěru bylo po třech dráhách rozhodnuto, že hosté získají i čtvrtý bod ze hry a domácí tak na zisk bodu mohla spasit výhra na celkově poražené kuželky. To se nakonec nestalo. TJ Valašské Meziříčí porazilo o sedm kuželek víc jak domácí hráči a zcela zaslouženě zvítězilo.

TJ Třebíč držela po dvě třetiny utkání v Českých Velenicích s domácími hráči krok. Závěr utkání se hrál zcela v režii domácích, hlavně pak Zdeňka Dvořáka, který porazil 676 kuželek. Zvítězil 4:0 o 157 kuželek a bylo rozhodnuto.

KK Vyškov v domácím prostředí poměrně hladce přehrál Lokomotivu Tábor. Domácím vyšel úvod, který jasně vyhráli 2:0 o 92 kuželek. V dalším průběhu získala obě družstva po dvou bodech, Vyškov navýšil náskok v poražených kuželkách na 208 a body byly doma. Šestistovka v tomto utkání nepadla. Nejblíže byl domácí Ondřej Ševela, který porazil 598 kuželek.

Slovanu Rosice se dařilo v Hořících. Po výhře 6:2 drží druhou pozici v tabulce. V úvodní a závěrečné části utkání získaly oba celky po bodu a k výhře hostujícího celku přispěly dvě vítězství ve střední části utkání. Ani v tomto utkání nedosáhl na šestistovku žádný z hráčů. Nejlepší výkon zahrál hostující Jan Vařák, který porazil 594 kuželek.

Hvězda Trnovany hostila Klokany z Dobřan a po velkém boji skončilo utkání nerozhodně. Domácí hráči sice porazili o 65 kuželek víc jak jejich soupeři, ale prohráli čtyři duely. Na výhře domácího celku v poražených kuželkách má velký podíl díky jediné šestistovce v utkání Milan Stránský. Porazil 634 kuželek. Velmi důležitý bod pro Klokany získal Martin Pejčoch, který porazil o jedinou kuželku při zisku pomocných bodů 2:2 Miroslava Náhlovského.

KK Zábřeh podal v Trutnově velmi dobrý výkon. Zvítězil 6:2 o 101 kuželek a posunul se do čela tabulky. Po vyrovnaném úvodu měli ve střední části navrch domácí hráči, ve které získali oba body. Na poražené kuželky prohrávali. Závěr utkání ovládli hosté. Získali dvě výhry, navýšili náskok v poražených kuželkách a zcela zaslouženě zvítězili. Hráči KK Zábřeh mají na svém kontě v tomto utkání dvě šestistovky. Martin Sitta porazil 615 kuželek a Josef Sitta 628 kuželek.

Datum: 29. 9. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa