ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2019/20 – 3. kolo

Slavia Praha po nejlepším výkonu kola 3578 drží čelo tabulky. Poslední Konstruktiva je stále bez zisku bodů.

Ve třetím kole soutěže byla o tomto víkendu úspěšná domácí družstva, která dokázala zvítězit ve všech utkáních. Po třetím kole jsou na čele tabulky bez ztráty bodu Slavia Praha a Slovan Rosice. Na zisk bodu zatím nedosáhla poslední Konstruktiva Praha. Hráčkám se v tomto kole dařilo. Padlo sedm šestistovek. Nejlepší výkon zahrála Natálie Topičová, hráčka Slovanu Rosice, když na domácí dráze porazila 643 kuželek.

SKK Rokycany hostily ve třetím kole TJ Valašské Meziříčí. Domácí hráčky měly vynikající vstup do utkání. Linda Lidman (588) s Denisou Pytlíkovou (606) převálcovaly své soupeřky rozdílem třídy. Získaly oba body a nahrály 161 kuželek. Na výborné výkony domácích hráček navázala ve střední části Michaela Provazníková výkonem 617 poražených kuželek. Druhý duel sice domácí hráčky prohrály, ale celkový náskok v poražených kuželkách navýšily na 181 kuželek. Závěr utkání ovládly hráčky TJ Valašského Meziříčí. Obě získaly body a postupně umazávaly z náskoku domácího celku. Po výborných výkonech Ivany Marančákové (606) a Markéty Vlčkové (586) korigovaly stav utkání na 5:3 při ztrátě 40 kuželek.

V Jihlavě se představily hráčky KK Blanska. Úvod utkání patřil Blansku. Hostující hráčky získaly oba body. Výborně zahrála Eliška Petrů, která porazila 594 kuželek. Ve střední části se hostujícím hráčkám nedařilo. Obě nedosáhly na pětistovku, nezískaly žádný bod a ztratily osmdesát kuželek. V závěru utkání braly domácí hráčky opět oba body a dosáhly na konečnou výhru 6:2 při náskoku 86 kuželek. Nejlepší výkon jihlavských hráček zahrála Jana Braunová, který porazila 581 kuželek.

Slavia Praha hostila KC Zlín a po výborném výkonu nedala hostujícím hráčkám šanci na případný úspěch. Slavia porazila celkově 3578 kuželek, a to byl nejlepší výkon družstva v tomto kole. Jediný bod na konto hostujícího celku připsala hned v úvodu utkání Adriana Svobodová, která porazila 601 kuželek. Hráčky Slavie si na svoje konto připsaly dvě šestistovky. Vladimíra Malinská porazila 620 kuželek a Helena Gruzsková 615 kuželek. Na šestistovku těsně nedosáhla Vlasta Kohoutová po výkonu 599 kuželek. Slavia zvítězila 7:1 při náskoku 221 kuželek a drží čelo tabulky.

Do Rosic v tomto kole zajížděly hráčky SKK Náchoda. Rosice získaly po těsných výhrách v úvodu utkání dva body. Oba duely skončily na body 2:2. Martina Hrdinová prohrála s Nikolou Tatouškovou o 10 kuželek a Kateřina Majerová s Ivou Rosendorfovou o dvě. Ve střední části byly odehrány dva duely s jasným koncem. Domácí Natálie Topičová porazila 643 kuželek a zvítězila 4:0. Podstatné pro vývoj utkání byla skutečnost, že svoji soupeřku porazila o 161 kuželek. Stejně se dařilo hostující Nikole Portyšové, která porazila 590 kuželek při výhře na body 4:0. V závěru utkání získaly oba celky po bodu a to znamenalo, že body za celkové vítězství 6:2 si připisují na svoje konto hráčky Slovanu Rosice.

V souboji družstev, která zatím nezískala do tabulky žádný bod, vyšel lépe KK Zábřeh. Konstruktiva držela s domácími hráčkami krok v zisku bodů, ale na celkově poražené kuželky na domácí nestačila. KK Zábřeh jich porazil o 62 víc a zvítězil 5:3. Nejlepší výkon v utkání zahrála Kamila Chládková, která porazila 573 kuželek.

Datum: 21. 9. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa