ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2019/20 – 2. kolo

Na čele tabulky jsou bez ztráty bodu celky KK Zábřeh a Centropen Dačice. Na výhru zatím nedosáhly KK Hvězda Trnovany a překvapivě i loňský účastník Interligy CB Dobřany Klokani.

Ve druhém kole soutěže se z vítězství dvakrát radovaly hostující celky, ve třech utkáních zvítězili domácí a zápas ve Vyškově skončil nerozhodně. Na čele tabulky jsou bez ztráty bodu celky KK Zábřeh a Centropen Dačice. Na výhru zatím nedosáhly družstva KK Hvězda Trnovany a překvapivě i loňský účastník Interligy CB Dobřany Klokani.

Šestistovek padlo v tomto kole poměrně málo. Pouhých šest. Nejlepší výkon zahrál hráč Centropenu Dačice Mojmír Holec, který porazil 641 kuželek, jen o kuželku méně nahrál Ondřej Ševela hráč KK Vyškov. A třetí nejlepší výkon kola dosáhl Tomáš Maroušek z Lokomotivy České Velenice.

Klokani v Zábřehu zcela propadli. Na dobře hrající domácí celek nestačili. Po vyrovnané úvodní části utkání, kde získal pro hosty jediný bod v utkání Lukáš Doubrava po výkonu 564, střední část zápasu již ovládli domácí hráči, kteří před závěrem vedli 3:1 o 97 kuželek. Závěr utkání se již hrál zcela v režii domácích. Zdeněk Švub a Josef Sitta jasně zvítězili a na konto domácího celku nahráli dalších 112 kuželek. Josef Sitta pokořil šestistovku výkonem 605 poražených kuželek.

V jihočeském derby v Dačicích přehráli domácí Lokomotivu České Velenice 5:3. Nejlepší výkony v utkání byly dosažený hned v úvodní části zápasu, když domácí hráč Mojmír Holec porazil 641 kuželek a hostující Tomáš Maroušek, který porazil 627 kuželek a získal bod. Velenice v této fázi utkání ztratily díky slabšímu výkonu Ladislava Chmele 81 kuželek. Dačice pak ovládly střední část utkání, kde po jasných výhrách Josefa Brtníka a Karla Nováka šli před závěrem do vedení 3:1 a náskoku 149 kuželek. Na výhře domácího celku již nic nemohly změnit dvě těsné výhry hostujících hráčů. Branislav Černuška zvítězil 3:1, když o kuželku porazil Jiřího Němce a Zbyněk Dvořák při remíze na pomocné body přehrál o tři kuželky Daniela Kováře.

Lokomotiva Trutnov si na svoje konto připsala první ligové vítězství, když doma v dramatickém utkání přehrála Slovan Rosice. Hosté po výhře v minulém kole v Dobřanech neměli v Trutnově rovněž daleko k vítězství. Oba celky získaly ze hry po třech bodech, a tak o vítězi nakonec rozhodovaly poražené kuželky a těch měli k dobru o tři více domácí hráči. Domácí celek podržel v závěru utkání David Ryzák, který porazil 615 a má velký podíl na tom, že domácí porazili o tři kuželky víc jak Rosice a zvítězili 5:3. Z hostujícího celku podal nejlepší výkon Adam Palko, který porazil v úvodu utkání 592 kuželek.

Hvězda Trnovany po prohře doma v minulém kole opět na svoje soupeře nestačila. Tentokrát si z Trnovan odvážejí oba body hráči TJ Valašského Meziříčí. Hosté ovládli úvodní část utkání po dvou výhrách a náskoku 44 kuželek. Výborně zahrál v této fázi utkání hostující hráč Radim Metelka, který porazil 617 kuželek. Ve střední části získala obě družstva po bodu. Valašské Meziříčí nahrálo na svoje konto dalších devět kuželek. V závěru utkání oba hostující hráči přehráli na kuželky své soupeře, a tak ani výhra domácího hráče Miroslav Náhlovského nemohla na vítězství hostujícího celku nic změnit.

Lokomotiva Tábor v tomto kole zajížděla ke svému dalšímu zápasu do Hořic a nedala domácím hráčům žádnou šanci na případný úspěch. Domácím hráčům se nedařilo. O tom hovoří i nejlepší výkon domácího hráče Radka Kroupy, který porazil jen 557 kuželek. Jediný bod pro domácí uhrál Josef Šklíba, který při rovnosti zisku bodů přehrál svého soupeře o dvě kuželky. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující Karel Smažík, který porazil 594 kuželek.

Utkání ve Vyškově, kam zajížděli v tomto kole hráči TJ Třebíč, skončilo po dramatickém průběhu spravedlivou dělbou bodů. Domácí celek získal hned v úvodu utkání velký náskok zásluhou výborného výkonu Ondřeje Ševely, který porazil 640 kuželek. Hráčům hostujícího celku tak nezbývalo nic jiného než se spolehnout na zisk bodů v následujících duelech, a to se jim částečně povedlo. Tři výhry v dalším průběhu utkání znamenaly pro třebíčské hráče zisk bodu po remíze 4:4. Z hostujícího celku zahrál nejlepší výkon Mojmír Novotný, který porazil 590 kuželek.

Datum: 14. 9. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa