ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Interliga 2019/20 – 1. kolo

Léto pomalu končí a to je pro kuželkáře znamení, že začínají boje o body, postavení v tabulkách, postupy, udržení se v soutěži. Boje o výsluní a slávu. Zkrátka soutěže jsou tady.

Interliga

Naše nejvyšší soutěž vstupuje do čtvrtého roku existence a bez nadsázky je to „TOP“ soutěž. Letos se očekává vyrovnanější průběh soutěže ze známých důvodů. Favorité se ale dle mého názoru moc nezměnili, uvidíme na konci komu um a štěstěna přála nejvíc.

V Bratislavě hrála Jihlava a může litovat úvodu utkání. Ztrátu přes 100 kuželek sice stáhli hosté na 27 kuželek, na body to však nestačilo. V Rokycanech se hrálo vyrovnané utkání. Hosté z Brna Husovic do poslední rundy hráli o první body. Avšak domácí v poslední dvojici utkání zcela otočili ve svůj prospěch a body zůstaly v Rokycanech. Sokol Luhačovice jako jediné domácí družstvo v tomto kole prohrálo. A to celkem jasně „kanárem“. Hosté z Trstené předvedli parádní výkon, když především Michal Szulc a jeho výkon 663 poražených kuželek byli ozdobou utkání. Druhý největší rozdíl se zrodil v Podbrezové, kde domácí přehráli Slavoj Veľký Šariš bez větších problémů. Jediný bod hostí zaznamenal bývalý hráč Podbrezové Radoslav Foltín. Z domácích se zaskvěl Jovan Čalič (659), který posílil kádr Podbrezové. Český mistr z České Třebové přivítal nováčka soutěže TJ Rakovice. Hosté podali solidní výkon, ale o lepší výsledek v podobě zisku bodů je připravil výpadek v poslední rundě. Vynikající výsledky v utkání předvedli domácí Jan Bína (649) a hostující Boris Šintál (647). V posledním utkání kola staronový účastník Interligy Slavoj Praha hostil Tatran Sučany. Domácí hned v úvodu odskočili soupeři o 110 kuželek a v podstatě bylo rozhodnuto, zvláště když v dalším průběhu hosté nabírali další ztráty. Nejlepším hráčem utkání a celého prvního kola byl Zdeněk Gartus, výkonem 669 poražených kuželek.

Datum: 8. 9. 2019 | Sekce: Interliga | Autor: Karel Bok