ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2019/20 – 1. kolo

Loňský účastník Interligy CB Dobřany Klokani nestačil na Slovan Rosice. V utkání výborné úrovně porazil domácí hráč Lukáš Doubrava 672, hostující Jan Mecerod 664 a Jiří Zemek 647 kuželek.

První kolo soutěže ovládly hostující celky. Dokázaly zvítězit ve čtyřech utkáních, pouze ve dvou se z vítězství radovali domácí.

V utkání vynikající úrovně podlehli Klokani v domácím prostředí Slovanu Rosice 3:5 (3573:3634). V utkání padlo pět šestistovek. Excelentní výkon podal domácí Doubrava, který v závěrečné fázi utkání porazil 672 kuželek. V závěru se dařilo i hostujícímu Janu Mecerodovi, který porazil 664. Získal bod, Rosice udržely náskok v poražených kuželkách a po zásluze zvítězily. Na šestistovky dosáhli z domácího celku Michal Šneberger 605 a Jiří Baloun 602. Z hostujícího celku dosáhl na šestistovku Jiří Zemek výkonem 647 poražených kuželek.

TJ Valašské Meziříčí nestačilo doma na SKK Hořice. Hosté měli lepší vstup do utkání. Díky dvěma šestistovkám v podání Martina Kamenického 602 a Radka Kroupy 635 vedli 2:0 při náskoku 86 kuželek. V závěru utkání ani výborný výkon domácího Tomáše Cabáka, který porazil 635 kuželek, nevedl k obratu ve vývoji zápasu. Hráči SKK Hořice zvítězili poměrem 6:2 a odvážejí si z Valašského Meziříčí dva body.

Lokomotiva České Velenice hostila nováčka soutěže KK Vyškov. Vyškov měl v utkání od úvodních hodů navrch, před závěrečnou částí vedl 3:1 při náskoku 23 kuželek. Závěr utkání patřil domácím. Zdeněk Dvořák a Rastislav Černuška pokořili šestistovku výkony 613 resp. 626, získali po bodu a na kontě Velenic bylo plus 22 kuželek, a to znamenalo výhru 5:3 pro domácí. Na šestistovku v utkání dosáhli ještě hráči hostujícího celku Josef Touš 609 a Petr Pevný 602.

Centropen Dačice také hostil nováčka soutěže Lokomotivu Trutnov. Hosté rovněž domácí celek potrápili, když ve střední části utkání si připsali na svoje konto dva body. V závěru utkání brala obě družstva po bodu, a tak o výhře rozhodovaly poražené kuželky, a těch měli na svém kontě o 52 více hráči Centropenu Dačice.

V nedělním utkání v Duchcově hostila Hvězda Trnovany TJ Třebíč. Ve vyrovnaném, dramatickém utkání se ze zisku bodů nakonec radovali hosté, když zvítězili 5:3. V závěrečné fázi získala obě družstva ze hry po bodu a rozhodovaly poražené kuželky, a těch měli zásluhou výborné dorážky Václava Rypela o 21 více hosté. Nejlepší výkon utkání zahrál hráč TJ Třebíč Lukáš Vik, který porazil 616 kuželek. Z domácího celku byl nejlepší Milan Stránský, který porazil 609 kuželek.

Lokomotiva Tábor podlehla v domácím prostředí  KK Zábřehu. Po vyrovnané úvodní a střední části nestačili na hráče hostujícího celku v závěru utkání. Hráči  KK Zábřeh brali po výhrách oba body a při náskoku v poražených kuželkách o 34 zvítězili celkově 5:3. Nejlepší výkon v utkání podal domácí hráč Petr Chval, který v úvodu utkání porazil 603 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Martin Sitta, který porazil 590 kuželek.

Datum: 8. 9. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa