ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

ME nad 60 let – zlato a bronz ze smíšených tandemů

Závěrečnou akcí v Rokycanech je první mistrovství Evropy hráčů a hráček nad 60 let. Ve smíšených tandemech získal Zdeněk Vymazal zlatou a Dalibor Tuček bronzovou medaili!

Na tuto akci, první svého druhu, nebyli hráči a hráčky nominování klasicky národními svazy, ale proběhlo osm kvalifikačních turnajů, ze kterých se postupovalo na ten finální, který právě v Rokycanech probíhá. Jeden z těchto turnajů se konal na přelomu roku i v Blansku a účast na 1. ME 60+ si v něm vybojovaly české hráčky Marie Dobešová, Dana Adamů a Růžena Smrčková. V mužích seniorech potom Vlastimil Červenka, Jan Šmerda, Zdeněk Vymazal a Dalibor Tuček.

První den proběhla kvalifikace na 120 hs. Zúčastnilo se jí 24 hráček a 24 hráčů nad 60 let. Nejlépe z českých hráček si vedla Růžena Smrčková, která porazila 566 kuželek a obsadila šesté místo. V mužích potom výkonem 618 obsadil Zdeněk Vymazal třetí pozici.

Druhý den se rozehrála soutěž ve smíšených tandemech. Z prvního kola do čtvrtfinále postoupily dvě dvojice s českou účastí: Zdeněk Vymazal + Majda Luzar (SLO) a Dalibor Tuček + Ellen Grafberger (GER). Oba tyto páry svá čtvrtfinálová utkání vyhrály a v semifinále nastoupily proti sobě. Česko tak mělo jistotu jedné účasti ve finále a jedné bronzové medaile (o třetí místo se nehraje a bronz získavají obě poražené semifinálové dvojice).

Třetí den se tedy dohrávala soutěž smíšených tandemů. V semifinálovém souboji se rozhodovalo v Sudden Victory, kdy šťastnější byl Zdeněk Vymazal se svou spoluhráčkou ze Slovinska a společnými silami zvítězili 12:11. Finále pak dokázali vyhrát 2:0 a stali se premiérovými mistry Evropy hráčů a hráček nad 60 let! Dalibor Tuček s německou spoluhráčkou získali bronzové medaile.

Po smíšených tandemech bude rovněž odpoledne pokračovat soutěž jednotlivců. Finálové náhozy odehrají hráčky a hráči, kteří se v kvalifikaci umístili na 17. až 24. místě. Nejlepších šestnáct z kvalifikace pak své náhozy odehraje zítra 30. 5.

Smíšené tandemy 60+
1. Majda Luzar (SVN) Zdeněk Vymazal (CZE)
2. Helene Gamper (ITA) Izet Lemezovic (SVN)
3. Ellen Grafberger (DEU) Dalibor Tuček (CZE)
3. Gita Heym (DEU) Slavko Sekulovic (SRB)
Mistrovství Evropy U60+, úterý 28.5.2019
Datum: 29. 5. 2019 | Sekce: Reprezentace | Autor: Petr Streubel