ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Interliga 2018/19 – 19. kolo

Třetí ročník Interligy již s předstihem zná svého vítěze. Stejně jako v minulých dvou letech se jím stalo družstvo ŠK Železiarne Podbrezová.

Interliga

Ve šlágru kola, které se hrálo na drahách Trstené, bylo k vidění doopravdy to nejlepší, co může Interliga nabídnout. Vysoké výsledky myslím nikoho nepřekvapí, protože se v utkání potkal druhý s prvním. Avšak za zmínku stojí souboj druhé dvojice Michal Szulc (687) vs. Vilmoš Zavarko (731). Také dorážka v podání nejlepšího hráče soutěže je neuvěřitelná (298). Podbrezové k titulu blahopřeji.

Soutěž spěje do finále, a tak se bojuje o každý bod. Není utkání, ve kterém by o „nic“ nešlo. Sučany nemají jistotu účasti v příštím roce, a tak potřebují každý bod. Ovšem v tomto kole narazily na úřadujícího mistra ČR, Sokol Luhačovice. Domácí zdatně vzdorovali, ale v konečném součtu byli o 24 kuželek horší. Utkání pro hosty rozhodl v poslední dvojici s jedinou šestistovkou v utkání Rostislav Gorecký (647). První místo v národní tabulce ČR drží i po 20. kole družstvo České Třebové. V souboji s domácím družstvem Inter Bratislava to vypadá na jasnou záležitost pro hosty. Opak je ale pravdou. Těsné výsledky ve prospěch hostí musí domácí Inter velice mrzet. Vždyť rozdíl v kuželkách byl v součtu jen 15 kuželek. Klokani z Dobřan zajížděli na východ Slovenska s jasným cílem. Získat z dvojzápasů alespoň dva body. V sobotu na drahách Veľkého Šariše se naděje na udržení scvrkly na minimum. Domácí Šariš byl v utkání jednoznačně lepší a hosté s jedinou šestistovkou nemohli na lepší výsledek dosáhnout. Brno-Husovice doma odevzdaly body o záchranu bojující Modrance. Hostům k tomu stačily vyrovnané výkony, a i když už v dvojičkách prohráli, tak to byly prohry těsné. Modranka se tak bodově dotáhla na Inter Bratislava. V utkání Jihlava vs. Rokycany šlo o hodně. Při pohledu do zápisu je patrné, jak vyrovnané utkání to bylo. Rokycany opustilo štěstíčko, když při celkovém náhozu, ve kterém byly lepší o 28 kuželek, berou jen bod za remízu. Dílčí prohry o 1, 5 a 6 kuželek jen dokazují, jak dramatické a vyrovnané utkání to bylo. V nedělním utkání se na drahách Podbrezové představili Klokani z Dobřan. Proti výsledku 3914 poražených kuželek se těžko vzdoruje. Nejlepší hráčem utkání se, jak je dobrým zvykem, stal výkonem 706 poražených kuželek Vilmoš Zavarko. A nedá mi podotknout, že i přes suprový výkon se mu „nepovedla“ jedna dráha, kde dosáhl „jen“ 157 poražených kuželek.

Datum: 17. 3. 2019 | Sekce: Interliga | Autor: Karel Bok