ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2018/19 – 20.kolo

Rosice po výhře nad SKK Rokycany míří za obhajobou mistrovského titulu. Slavia Praha ztratila doma bod po remíze s KK Blanskem, které je v tabulce na bronzové příčce a již ho nikdo nemůže sesadit.

Dvacáté kolo přineslo pouze jedinou výhru domácího celku. Zasloužily se o ní hráčky Slovanu Rosice, které porazily SKK Rokycany 7:1 a udělaly další krok k zisku mistrovského titulu. Ve třech utkáních se z výhry radovaly hostující hráčky a dvě utkání skončila nerozhodně. KK Blansko uhrálo bod proti Slavii Praha, která má shodně bodů jako vedoucí Rosice, ale má vítěznou nedělní předehrávku předposledního kola k dobru, když v neděli přehrála SKK Náchod 5:3 jen díky slabšímu závěru domácího celku. Náchod se tak po sobotní a nedělní prohře připravil o možnost bojovat o třetí příčku v tabulce. V sobotu zvítězil v Náchodě Sokol Duchcov 7:1, a když hráčky Duchova byly úspěšné i v nedělní dohrávce v Přerově, znamená to, že Duchcov si uchoval ligovou příslušnost i pro příští ročník soutěže. Hostující celek v hektickém závěru zvítězil 5:3 o jedinou kuželku. V boji o záchranu tak zůstávají tři celky – Lokomotiva České Budějovice, Konstruktiva Praha a SKK Jičín. Hodně mohou napovědět již utkání příštího kola. Konstruktiva si svoji situaci zkomplikovala prohrou doma 5:3 o 16 kuželek s KK Zábřehem.

Tři hráčky v tomto kole překonaly šestistovku. Všechny na domácí dráze. Natálie Topičová porazila v Rosicích 618 kuželek a Olga Hejhalová na Žižkově 612 kuželek. V dohrávce 15. kola porazila v Přerově Barbora Janyšková 607 kuželek. Pořadí jednotlivkyň po tomto kole vede i nadále trojice hráček Slovanu Rosice v pořadí Natálie Topičová před Alenou Kantnerovou a Lucií Vaverkovou.

Datum: 15. 3. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa