ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2018/19 – 20. kolo

Slavoj Praha i přes domácí prohru s TJ Valašským Meziříčím v tomto kole míří k zisku prvního místa v soutěži. Sokol Duchcov si výhrou v Hořicích drží naději na záchranu v soutěži.

Domácí i hostující celky uhrály v tomto kole po třech výhrách. Asi největší překvapení kola se odehrálo v Praze, kde Slavoj Praha přenechal oba body po těsné prohře 5:3 o pět kuželek TJ Valašskému Meziříčí. V tabulce druhé Dačice nezaváhaly a zvítězily nad Hvězdou Trnovany 5:3. Slavoj Praha zvítězil v nedělní dohrávce patnáctého kola v Třebíčí 5:3, kde hrál prim Zdeněk Gartus, který potvrdil výkonem 643 poražených kuželek, že plným právem patří na vedoucí příčku pořadí jednotlivců. Zbytek výkonů v tomto utkání spadl do průměru až podprůměru. Slavoj Praha tak vede tabulku s náskokem dvou bodů na Centropen Dačice. Slavoj má podstatně lepší poměr zisku bodů. S jakou šancí na zisk prvního místa pojedou Dačice k utkání posledního kola na Žižkov rozhodnou zisky bodů v kole předposledním. Zatím vše hraje do karet Slavoji, protože ani výhra 8:0 by Dačicím na zisk prvního místa nestačila.

Na konci tabulky je situace jasná pro SKK Jičín, který je prvním sestupujícím. O druhém se rozhodne mezi Sokolem Duchcov a Hvězdou Trnovany. Lepší výchozí pozici má Hvězda Trnovany, která má náskok na Sokol Duchcov tři body. Sokol Duchcov si uchoval naději na záchranu díky těsné výhře v Hořicích, kde jeho hráči zvítězili 6:2 o jedinou kuželku.

Šestistovek padlo v tomto kole celkem čtrnáct. Pavel Kabelka z Centropenu Dačice porazil v Duchcově 628 kuželek, Miloš Civín ze Sokola Duchcov v Hořicích 617 kuželek a Jaroslav Hažva ze Slavoje Praha 612 kuželek. Pořadí jednotlivců vede i po tomto kole jasně Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha (614,36) před svým stájovým kolegou Jaroslavem Hažvou (596,47). Na třetím místě je Radim Metelka z TJ Valašského Meziříčí (594,63).

Datum: 15. 3. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa