ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2018/19 – 19. kolo

Prvním sestupujícím je SKK Jičín. Slavoj Praha zvítězil po výborném výkonu v Duchcově a má našlápnuto na zisk prvního místa. Zdeněk Gartus porazil 647 kuželek.

V devatenácté kole dominovaly hostující celky. Dokázaly zvítězit v pěti utkáních. Doma bodoval pouze Centropen Dačice. Tabulku vede i nadále Slavoj Praha s náskokem dvou bodů a jednoho utkání k dobru na druhé Dačice.  Slavoj má navíc v posledním kole v souboji prvních dvou celků výhodu domácího prostředí. Slavoj hrál v tomto kole v Duchcově a exceloval. Jeho hráči porazili 3633 kuželek a jasně zvítězili 6:2. Hosté pokořili ve třech náhozech šestistovku, a to o hodně kuželek. Zdeněk Gartus porazil 647 kuželek, Jaroslav Hažva 640 kuželek a František Rusín 637 kuželek. Z domácího celku porazil Zdeněk Ransdorf 613 kuželek. Sokol Duchcov mohl v případě vítězství ještě pomýšlet na záchranu v soutěži, ale to se nestalo. Ztrácí z předposledního místa na desátý KK Zábřeh pět bodů, a tak záchrana v soutěži se již pohybuje jen v teoretické rovině. Poslední SKK Jičín prohrál doma s SKK Hořicemi a jeho osud je zpečetěn. Tři kola před koncem soutěže je prvním sestupujícím. Dačice rovněž podaly hodnotný výkon a nadělily oslabeným Rosicím kanára. Celkově porazili dačičtí hráči 3586 kuželek.

Šestistovek padlo v tomto kole devět. Nejvíce to padalo v Duchcově, kde hráči dosáhli na čtyři šestistovky. Zdeněk Gartus porazil 647 kuželek, Jaroslav Hažva 640 kuželek a František Rusín 637 kuželek. V Dačících porazil domácí hráč Jan Žahourek 629 kuželek. Ve Valašském Meziříčí dosáhli na šestistovky rovněž domácí hráči Tomáš Cabák 625 a Radim Metelka 618 kuželek. Vedení v pořadí jednotlivců si po tomto kole pojistil po výborném výkonu v Duchcově hráč Slavoje Praha Zdeněk Gartus (611,37). Na druhou příčku ze čtvrté se posunul jeho spoluhráč Jaroslav Hažva (598,74). Třetí je po tomto kole Robert Pevný z TJ Třebíč, který ztrácí na Jaroslava Hažvu jednu setinu na průměru (598,73). Na čtvrtou příčku klesl hráč TJ Valašského Meziříčí Radim Metelka (595,1).

Datum: 10. 3. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa