ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2018/19 – 14. kolo

Slavoj Praha ztratil v domácím prostředí bod po remíze s KK Zábřehem. V Třebíči se utkání nedohrálo pro poruchu automatů.

V tomto kole se hrálo pouze pět utkání. Zápas v Třebíči se nedohrál pro poruchu automatů. Domácí i hosté zvítězili ve dvou utkáních a jedno skončilo nerozhodně. Tabulku i přes ztrátu bodu vedou hráči Slavoje Praha s náskokem dvou bodů na Centropen Dačice. Na konci tabulky se díky remíze v Praze posunuli hráči KK Zábřeh na desátou příčku. Předposlední je SKK Jičín s náskokem jednoho bodu na Sokol Duchcov. Hráči Slovan Rosice zvítězili v dramatickém utkání v Českých Velenicích poměrem 4,5:3,5. Důležitý půlbod uhrál v závěru Jan Mecerod po remíze s Bronislavem Černoškem. Hostující hráči uhráli dvě šestistovky. Nejlepší výkon v utkání zahráli rosický Adam Palko, který porazil 621 kuželek a Jan Vařák 613. Z domácího celku byl nejlepší Zdeněk Dvořák výkonem 618 poražených kuželek. Hráči Centropen Dačice v Jičíně nezaváhali. Poměrně hladce zvítězili 7:1 a drží druhou příčku tabulky. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující hráč Karel Novák, který porazil 616 kuželek. Vedoucí celek tabulky Slavoj Praha hostil předposlední KK Zábřeh. Hosté zahráli v Praze dobře. Na kuželky sice prohráli, ale zvítězili ve čtyřech duelech, a to znamenalo remízu a zisk cenného bodu, díky kterému se posunuli na desátou příčku tabulky. Z domácího celku zahráli šestistovku Zdeněk Gartus, který porazil 638 kuželek a Jaroslav Hažva 625 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Martin Sitta výkonem 607 poražených kuželek. SKK Hořice převálcovaly Hvězdu Trnovany 7:1 a nedaly hostům nejmenší šanci na případný úspěch. Jediný bod hostujícího celku uhrál až v samotném závěru utkání Michal Koubek, který zahrál nejlepší výkon v utkání, když porazil 618 kuželek. Z domácího celku byl nejlepší Radek Kroupa po výkonu 608. Hráči Sokola Duchcov hostili TJ Valašské Meziříčí. Zvítězili 6:2 a připsali si na svoje konto teprve třetí výhru v tomto soutěžním ročníku. Domácí hráči zahráli tři šestistovky. Jaroslav Bulant porazil 617 kuželek, Josef Pecka 602 a Zdeněk Ransdorf 600.

V pěti utkáních padlo dvanáct šestistovek. Nejlepší výkon zahrál hráč Slavoje Praha Zdeněk Gartus, který porazil 638 kuželek a nadále vede pořadí jednotlivců (605,29), druhou příčku drží Robert Pevný z TJ Třebíč (603,40) a třetí je Petr Chval z Lokomotivy Tábor (594,83).

Datum: 3. 2. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa