ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2018/19 – 12.kolo

Vedoucí celky v tomto kole zvítězily. Slavie porazila Lokomotivu České Budějovice a hráčky Slovanu Rosice vyhrály v Duchcově.

V tomto kole získala domácí i hostující družstva po třech výhrách. Venku braly body hráčky KC Zlína, Slovanu Rosice a KK Blanska. Tabulku vede nadále Slavie Praha před Slovanem Rosice. Oba celky uhrály doposud 22 bodů. Na sestupových postech je se ziskem pěti bodů Sokol Duchcov a poslední se ziskem tří bodů je SKK Jičín. Šestistovek padlo v tomto kole pět. Nejvíce v Duchcově čtyři. Nejlepší výkon zahrála Natalie Topičová hráčka Slovanu Rosice, která porazila v Duchcově 630 kuželek.

Druhý celek tabulky se představil v Duchcově v utkání, které mělo zajímavý průběh. Rosicím nezahrály dvě klíčové hráčky obě z čela v pořadí jednotlivkyň. Naďa Dobešová porazila v úvodu utkání 519 kuželek a prohrála s Nikol Plačkovou, která porazila 601 kuželek a byla z domácích nejlepší. V závěru utkání porazila Lucie Vaverková 518 kuželek a rovněž ztratila bod. Naštěstí pro Rosice zbytek družstva se činil. Hostující celek bral oba body díky výkonům Natálie Topičové 630, Aleny Kantnerové 621 a Ivy Rosendorfové 615. Vedoucí celek tabulky Slavie Praha hostil Lokomotivu České Budějovice. Slavie brala povinné domácí body, když zvítězila 6:2 o 90 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Michaela Kučerová, která porazila 592 kuželek. SKK Náchod hostil v dramatickém utkání Konstruktivu Praha. Hráčky Konstruktivy uhrály dva body ze hry, ale na kuželky nakonec prohrály o jedinou a ta rozhodla o výhře domácího celku. V utkání průměrných výkonů byly nakonec nejlepší obě hráčky z úvodu utkání, kde hostující Jana Čiháková porazila po nejlepším výkonu v utkání 567 domácí Šárku Majerovou 3:1. Ta porazila 557 kuželek. KK Blansko zvítězilo v Zábřehu rovněž 2:6, když porazilo o 20 kuželek víc jak domácí hráčky. Domácímu celku nepomohla na zisk bodů ani šestistovka v podání Jitky Killarové v závěru utkání, kdy porazila 612 kuželek. SKK Rokycany uhrály povinné domácí body nad Spartakem Přerov po výhře 5:3. Hostující hráčky uhrály dva nejlepší výkony, když Anna Mašláňová porazila 585 kuželek a Zuzana Machalová 573. Zbytek celku propadl. Tři výkony pod pět set znamenaly, že oba body zůstávají v Rokycanech. Hráčky KC Zlín zvítězily 5:3 v Jičíně, když porazily o 48 víc kuželek jako jejich soupeřky. Nejlepší výkon v utkání podala hostující Bohdana Jankových, která porazila 597 kuželek.

Pořadí jednotlivkyň se i přes výpadek rosických hráček nezměnilo. Vede Lucie Vaverková ze Slovanu Rosice 578,1 před Olgou Hejhalovou ze Slavie Praha 572,8 a Naďou Dobešovou ze Slovanu Rosice 568,2.

Datum: 13. 1. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa