ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Vánoční turnaj mládeže ovládl Jihočeský kraj

Ve dnech 8. a 9. prosince se na kuželně KK Konstruktiva Praha uskutečnila tradiční předvánoční akce, a to Vánoční turnaj mládeže. Tentokrát turnaj ovládlo družstvo Jihočeského kraje, druhý den ve sprintech kralovala Barbora Bártková a Lukáš Novák.

V sobotním souboji se mezi sebou utkaly krajské výběry a průběh byl velmi napínavý. Prvenství si odvezl Jihočeský kraj s celkovým výkonem 2144 poražených kuželek, na druhém místě se umístil Kraj Vysočina, který porazil celkem 2100 kuželek. O jednu kuželku méně docílil Královéhradecký kraj a odvezl si třetí místo. Mezi jednotlivci docílili nejvyšších výkonů Jan Novák (567, Jihočeský kraj), Jiří Novotný (566, Jihočeský kraj) a Denis Hofman (563, Královéhradecký kraj). Mezi děvčaty byly nejúspěšnější Barbora Bártková (550, Moravskoslezský kraj), Barbora Pýchová (547, Jihočeský kraj) a Veronika Horková (542, Plzeňský kraj).

V neděli se mezi sebou utkali jednotlivci ve sprintech. Každý kraj nominoval jednu dívku a jednoho chlapce, čtyři nejlepší kraje ze soboty měly možnost nominovat druhý pár. Pohár za třetí místo si odnesli z chlapců Michael Martínek a David Repčík. Do boje o zlato se probojovali Jan Ransdorf a Lukáš Novák, přičemž vítězem finále se stal Lukáš Novák. Mezi děvčaty si po napínavých soubojích pomyslný bronz odnesly Barbora Pýchová a Michaela Beňová. Vítězem se stala Barbora Bártková, která ve finále porazila Veroniku Horkovou. Detailní výsledky naleznete v přiloženém souboru.

Hráčům a hráčkám gratuluji k jejich výkonům a děkuji jim za jejich přístup a fandění na kuželně. Velký dík za celou organizaci patří oddílu KK Konstruktiva Praha, a to jak za přípravu akce, tak za čas, který věnovaly o tomto víkendu kuželkám. Děkuji také trenérům a doprovodům za to, že s týmy do Prahy přijeli, bez jejich podpory by Vánoční turnaj nebyl. Za fotky, které naleznete na flickeru, děkuji kuželkářskému fanouškovi Miroslavu Eliášovi.

Přeji vám všem krásný adventní čas, pohodové svátky a do nového roku hodně zdraví, štěstí, lásky a popadaných kuželek.

Za tým Komise mládeže ČKA
Lída Johnová

2018-12-08 Vánoční turnaj mládeže

Datum: 16. 12. 2018 | Sekce: Mládež | Autor: Ludmila Johnová