ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA 2018/19 – rozlosování

Začíná nový ročník Poháru České kuželkářské asociace. Tentokrát už ne pod hlavičkou sponzora Pro-Tec. V prvním čísle zpravodaje vám nabízím, jako vždy, rozlosování soutěže a adresář kuželen a organizačních pracovníků družstev.

Počet přihlášených družstev mírně poklesl – 87 družstev mužů, což je o 3 méně než loni, a 25 družstev žen je o 2 méně než v předchozí sezoně. Celkem se tedy přihlásilo 110 družstev.

Do nadstavbové části jsou nasazeni čtvrtfinalisté minulého ročníku a na počet 16 jsou doplnění nejlépe umístěnými družstvy v loňských dlouhodobých soutěžích. Hráč nesmí startovat za dvě a více družstev stejného oddílu. Při uzavřeném hostování musí hrát jen za jedno z družstev oddílu, ve kterém hostuje, bez ohledu na to, jestli už před uzavřením hostování hrál za družstvo mateřského oddílu. Není stanoven začátek jednotlivých kol, ale jenom jejich konec. To znamená, že pokud jsou již známi soupeři (lze zjistit na webu poharcka.kuzelky.cz), mohou odehrát svá utkání, aniž by čekali, až předcházející kolo bude celé ukončeno. Nadstavbová část bude rozlosována až po skončení základní části – platí pro muže.

Vzhledem k tomu, že počet družstev žen je menší než 32, není soutěž žen rozdělena na základní a nadstavbovou část. Povinnost zajistit kvalifikovaného rozhodčího má domácí družstvo. Pro semifinálový a finálový turnaj bude delegovat rozhodčí Komise rozhodčích.

Do nadstavbové části mužů byla nasazena následující družstva mužů: 

  • TJ Lokomotiva Česká Třebová – vítěz minulého ročníku
  • KK Hvězda Trnovany – loňský finalista
  • SKK Rokycany A a TJ Třebíč – loňští poražení semifinalisté
  • TJ Sokol Husovice A, TJ Spartak Rokytnice nad Jizerou, CB Dobřany Klokani, KK PSJ Jihlava – loňští poražení čtvrtfinalisté
  • KK Slavoj Praha, SKK Hořice A, KK Slovan Rosice, TJ Valašské Meziříčí, TJ Sokol Duchcov, SKK Jičín A, TJ Centropen Dačice a KK Vyškov A  – nejlépe umístěná družstva loňských soutěží.

Ostatní přihlášená družstva si budou muset vybojovat postup do nadstavbové části v části základní.

Výsledky utkání Poháru ČKA budou stejně jako v minulých sezónách denně aktualizovány (pokud bude odehráno nějaké utkání) na webu poharcka.kuzelky.cz. Zde bude oznámen i termín utkání bezprostředně po jeho nahlášení.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na webu ČKA. Zpravodaj bude možné si stáhnout také z výše uvedené adresy.

Přeji Vám hodně sportovních úspěchů a Vám i sobě přeji bezproblémovou spolupráci.

Datum: 19. 10. 2018 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda