ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2018/19 – 4. kolo

Bez ztráty bodu je na čele tabulky Centropen Dačice. Rosice zdolaly Slavoj Praha 6:2.

Po tomto kole zůstala na čele tabulky již jen dvě družstva bez porážky. Po prohře Slavoje Praha v Rosicích postoupily na první místo Dačice. Na druhé místo se posunuly Rosice a až třetí je Slavoj Praha. Na konci tabulky poslední KK Zábřeh na výhru zatím nedosáhl. Hostující celky uhrály v tomto kole jednu výhru a jednu remízu.

Lokomotiva České Velenice si během týdne připsala na severu Moravy druhou výhru. Minulou neděli vyhrála odložené utkání prvního kola v Zábřehu a stejně se jim dařilo v tomto kole ve Valašském Meziříčí. Hosté podali výborný výkon, na který domácí hráči nestačili. Jedinou šestistovku v utkání zahrál Ondra Touš, který porazil 613 kuželek. Remízu uhráli v Třebíči hráči SKK Jičína. V první i druhé části získali hostující hráči čtyři body a jasně vedli. Až v závěru zápasu se domácí hráči probrali hlavně zásluhou Roberta Pevného, který porazil 639 kuželek a potvrdil skvělou formu, smazali náskok hostujícího celku a dosáhli na zisk bodu. Kamil Nestrojil vybojoval důležitý pomocný bod a tím i celkovou výhru nad Jaroslavem Soukupem až výbornou poslední dráhou, kde porazil 162 kuželek. Centropen Dačice měly za soupeře v domácím prostředí SKK Hořice a bez větších problémů braly oba body. Jedinou šestistovku v utkání zahrál hned v úvodu utkání Petr Žahourek, když porazil 608 kuželek. KK Zábřeh nestačil v Duchcově na Hvězdu Trnovany. Domácím vyšel skvěle úvod utkání, který vyhráli 2:0. V dalším průběhu hosté získali dva body, a to na případný zisk bodů nestačilo. KK Zábřeh tak zatím nezískal ani bod a je na posledním místě tabulky. Lokomotiva Tábor hostila v tomto kole Sokol Duchcov. Hostující celek držel dlouho naději na případný zisk bodů. Čáru přes rozpočet jim udělal Petr Chval, který podal výborný výkon, vymanil se z šedi průměru zápasu, když porazil 604 kuželek a dovedl utkání pro domácí do vítězného konce. Hráči Slovanu Rosice hostili loňského účastníka Interligy Slavoj Praha. První dvě části zápasu byly vyrovnané, a tak se o výsledku rozhodovalo v závěru zápasu. Domácí hráči to ustáli, a i na průměrné výkony získali oba body a celkově zvítězili. Šestistovku v utkání zdolali domácí Jan Mecerod 612 a hostující Zdeněk Gartus 610.

Průběh většiny utkání se již dal pohodlně sledovat doma na počítači. Nové možnosti zatím nevyužili Trnovany a Slovan Rosice.

Datum: 14. 10. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa