ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2018/19 – 4. kolo

Hráčky Slovanu Rosice nestačily doma na pražskou Slavii. Prohrály 3:5 a klesly v tabulce na třetí příčku. Dvě šestistovky v podání Olgy Hejhalové (628) a Heleny Gruzskové (605) v závěru zápasu dopomohly Slavii k zisku obou bodů.

Slavie je druhá. Tabulku vede KC Zlín, který má nedělní předehrávku 10. kola k dobru. Na šestistovku dosáhly v tomto kole ještě přerovská Anna Mašláňová (621) a v Rokycanech domácí Terezie Krákorová (605).

Pražské Slavii se v Rosicích opět dařilo. Po loňské remíze dokázala letos v Rosicích zvítězit. Velký podíl na tom má výkon hráček v závěrečné části utkání. Olga Hejhalová výkonem 628 a Helena Gruzsková výkonem 605 jasně přehrály své soupeřky a zajistily hostujícímu celku vítězství 6:2. Domácímu celku stále chybí zraněná Naďa Dobešová. Rosice tak podruhé doma za poslední dva ročníky prohrály. Podlehly doma v podzimní části ročníku 2016/17 ve třetím kole Spartaku Přerov 5:3. Slavie je tak zatím jediným celkem, který je bez ztráty bodu. Přesto tabulku vede KC Zlín, který sice ztratil bod, ale díky nedělní předehrávce, ve které přehrál SKK Jičín, vede tabulku. Bod z venku si přivážejí hráčky SKK Náchoda z Přerova. Hostující hráčky měly výborný vstup do utkání. Dvě vyhrály těsně na kuželky, když na pomocné body skončily duely 2:2. Díky výkonu Martiny Hrdinové pak získaly i dostatečný náskok v poražených kuželkách. Ve druhé části utkání Renata Šimůnková přehrála o dvě kuželky svoji soupeřku a brala rovněž bod. Bylo jasné, že Náchod získá minimálně bod. Oba zbývající duely se hrály v režii domácích, kde Anna Mašlaňová po vynikajícím výkonu porazila 621 kuželek a smazala náskok hostujícího celku v poražených kuželkách. Druhý bod zajistila Kateřina Fajdeková výhrou nad Anetou Cvejnovou a byla z toho nakonec dělba bodů. Ve Zlíně to o víkendu přiliš nepadalo. Domácí hrály o víkendu dvě utkání včetně předehrávky 10. kola. V obou utkáních hostující celky nedosáhly na 3000 poražených kuželek. V sobotu Konstruktiva porazila celkově 2998 a v neděli SKK Jičín 2991 kuželek. Domácí hráčky na tom byly o poznání lépe a v obou utkáních zvítězily. Díky utkání navíc se propracovaly zlínské hráčky do čela ligové tabulky. Hráčky KK Zábřeh dosáhly v domácím prostředí v tomto ročníku na první ligové body. SKK Jičín v průměrném utkání podlehl Zábřehu 6,5:1,5. V Rokycanech držel Duchcov s domácím celkem krok. O výhře domácích nakonec rozhodl vynikající výkon Terezie Krákorové v závěrečné fázi utkání. Porazila svoji soupeřku po výkonu 605 o 105 kuželek a bylo rozhodnuto o výhře domácích 6:2. V nedělním utkání hostilo Blansko nováčka soutěže Lokomotivu České Budějovice. Domácí hráčky měly v obou částech utkání navrch a zvítězily poměrně jasně 6:2. Přísnější kritéria snese jen nejlepší výkon utkání, který zahrála domácí Tereza Buďová, která porazila 575 kuželek.

Výhody nového systému zápisu utkání nevyužily v tomto kole již jen v Zábřehu a v Přerově. Průběh ostatních utkání se dal výborně sledovat na Internetu. Děkuji všem co se na tom podílely. Stává se, že některé celky dublují odeslání zápisu mailem. Pokud v zápisu v programu potvrdíte odkaz zaslání zápisu vedoucímu soutěže, již není potřeba odesílat zápis elektronickou poštou. Přerov upozorňuji na odesílání zápisu na adresu, která je uvedena rozpisu soutěže. Tu, na kterou zápis posílají, nepoužívám a budu ji rušit.

Datum: 13. 10. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa