ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2018/19 – 3. kolo

Slovan Rosice a Slavie Praha stále bez ztráty bodu. První šestistovku soutěže pokořila přerovská Barbora Janyšková, která v Duchcově porazila 610 kuželek.

Po třetím kole soutěže jsou na čele tabulky bez prohry s plným ziskem bodů již jen Slovan Rosice a Slavie Praha. Na opačném konci tabulky naopak na zisk bodů zatím nedosáhly celky KK Zábřeh a Konstruktiva Praha. V tomto kole zvítězily venku tři celky.

SKK Rokycany přehrály SKK Jičín 6:2. Úvodní a střední část utkání byla hodně vyrovnaná. Hostující hráčky dominovaly v závěru, kde Denisa Pytlíková s Terezii Krákovovou své soupeřky jasně přehrály a zajistily hostujícímu celku vítězství. Vedoucí Rosice zvítězily na Konstruktivě. Stejně jako v Jičíně i na Konstruktivě byly první dvě části vyrovnané a rozhodovalo se v závěru. Domácím hráčkám se nedařilo, ani jedna z nich nedosáhla na pětistovku a to byla voda na mlýn hostujících hráček. Andrea Axmanová  zvítězila 3:1, Alena Kantnerová 4:0 a bylo rozhodnuto. V Nové Bystřici hráčky Zlína přehrály Lokomotivu České Budějovice i když porazily v celkovém součtu o deset kuželek více. Hostující celek na tom byl před závěrečnou části zápasu lépe. Zlínské hráčky vedly 4:0 při náskoku 14 kuželek. V závěru zápasu byly domácí hráčky lepší. Milada Šafránková přehrála svoji soupeřku 3:1 o 32 kuželek. Ve druhém duelu mohly domácí hráčky v případě vítězství Miroslavy Vondrušové uhrát remízu. Nestalo se. Obě hráčky získaly po dvou bodech a při rovnosti poražených kuželek to znamenalo pro obě zisk 0,5 bodu a tím i nejtěsnější výhru hostujícího celku 3,5:4,5. Doma se dařilo pražské Slavii, která hostila KK Zábřeh. Domácí hráčky zvítězily jasně 7:1. Za KK Zábřeh získala jediný bod až v závěru Jitka Killarová po výhře nad Šárkou Markovou i přesto, že porazila o čtrnáct kuželek méně. Na pomocné body zvítězila 3:1. SKK Náchod hostil KK Blansko. Po vyrovnaném úvodu utkání ovládly domácí hráčky střed zápasu a Náchod šel do závěru při vedeni 3:1 a náskoku 88 kuželek. V závěru utkání brala každá strana po bodu a bylo rozhodnuto, že oba body po výhře 6:2 zůstávají doma. Vyrovnané utkání se hrálo v Duchcově, kde domácí hráčky hostily Spartak Přerov. Úvodní část zápasu se hrála v režii domácích hráček. Získaly oba body při náskoku 98 kuželek. Střední část zápasu byla pravým opakem té první. Výborně zahrála Barbora Janyšková, která porazila 610 kuželek. Svoji soupeřku porazila o 104 a při výhře druhé přerovské hráčky bylo srovnáno. V závěrečné fázi braly oba celky po bodu. Duchcov šel zásluhou výkonu Markéty Hofmanové, která porazila 599 kuželek, do vedení i v poražených kuželkách a zvítězil celkově 5:3.

Příští týden je pauza. Hrají se pohárové soutěže. Ve čtvrtém kole soutěže ve šlágru kola se utkají oba vedoucí celky soutěže. Slovan Rosice hostí 13. 10. 2018 od 12:30 Slavii Praha.

Možnosti programu s přenosem on line informací pro kuželkářskou veřejnost využily v tomto kole celky Slavie Praha, SKK Náchod, SKK Jičín. Sledoval jsem a je to vynikající. Pro Jičín, pokud dám v programu „poslat“ není potřeba zápis zasílat e-mailem.

Datum: 30. 9. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa