ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2018/19 – 2. kolo

Rosice nadělily Českým Velenicím kanára. Bez ztráty bodu jsou na čele tabulky Slavoj Praha a staronový účastník 1 KL Centropen Dačice.

Ve druhém kole soutěže uhrály domácí celky tři vítězství a hosté rovněž tři. Na kuželně v Duchcově zdolali hráči SKK Hořice Hvězdu Trnovany 6:2. Hráči Hořic neměli nejlepší vstup do utkání, ale výborným závěrem svého soupeře přehráli. Stejným poměrem zvítězila Třebíč v Táboře, kde v úvodu utkání brali její hráči oba body. Duely ve střední části utkání ovládli domácí hráči závěr pak patřil třebíčským, kteří s plným bodovým ziskem uhájili výhru při náskoku 45 kuželek. Třetí výhru hostujícího celku uhrál poměrně jasně Slavoj Praha v Zábřehu. Hostující hráči pokořili tři šestistovky a nedali domácím nejmenší šanci na úspěch. Nejlepší výkon utkání dosáhnul Evžen Valtr, který porazil 622 kuželek. Jediný bod domácích uhrál Marek Ollinger. Hráči Slovanu Rosice zahráli nový nejlepší výkon na kuželně 3576 a nedali Českým Velenicím nejmenší šanci na případný úspěch. Hosté neuhráli ani bod a odvážejí si z Rosic kanára. Ani 606 poražených kuželek Zdeňka Dvořáka na bod nestačilo. Jeho soupeř Dalibor Matyáš zahrál nejlepší výkon v utkání 611. Ve Valašském Meziříčí hosté z Duchcova bojovali, ale v závěru na domácí nestačili. V úvodní části utkání Zdeněk Ransdorf porazil 626 kuželek což byl nejlepší výkon v utkání. Střední část utkání ovládli hosté a před závěrečnou fázi utkání vedli 3:1. V závěru se domácím hráčům dařilo. Oba získali body, Tomáš Cabák porazil 625 kuželek a bylo rozhodnuto, že oba body zůstávají doma. Staronový účastník první ligy Centropen Dačice hostil SKK Jičín. Dačice získaly v úvodu utkání obrovský náskok v poražených kuželkách díky výkonu Petra Žahourka, který porazil 624 kuželek a svého soupeře porazil o 150. Hostující hráči uhráli tři body, ale ztráta v poražených kuželkách byla obrovská a tak prohráli 5:3

V tabulce jsou po tomto kole jen dva celky bez ztráty bodu a to Slavoj Praha a Centropen Dačice. Na konci tabulky jsou stále čtyři celky, které nezískali ani bod.

V tomto ročníku se rozběhl nový systém v zadávání výsledků. Možnost informace kuželkářské veřejnosti o průběhu utkání online zatím využilo minimum celků.  Přitom je to jednoduché. Jen chtít. Zatím se to zvládla pouze Slavoj Praha TJ Třebíč a Centropen Dačice za což jim děkuji, asi dobré oddíly. Ostatní celky zůstaly u starého způsobu předávání výsledků. Do zadávání zápisu na www.kuzelky.com byl dodán odkaz na přenos zápisu z Excelu a tak i výmluva, že zápis generuje počítač z automatů a musel by se do programu vyplňovat ručně je zcestný. Přenos představuje ztrátu pár sekund. Navíc mě systém zápis po uzavření zasílá automaticky.

Datum: 23. 9. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa