ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Výsledky MU CZE vs. SVK

Mezistátní utkání Česko vs. Slovensko proběhlo ve Valašském Meziříčí na nově rekonstruované kuželně ve dnech 24.–25. 3. 2018.

Mezistátní utkání v kuželkách CZE vs. SVK

Pořadateli patří poděkování za vzorně připravenou kuželnu a zpestření programu, když v sobotu v 19 hodin projížděla okolo kuželny Valašská rallye.

Samotné utkání začalo po slavnostním zahájení v 9 hodin utkáním žen, když na prvních postech hrály po domluvě se soupeřem hráčky mimo oficiální výsledky a nejsou uvedeny v zápise. Nastoupily Natálka Topičová (570) – Diabelková Kristýna (610) a Markéta Jandíková (567) – Magalová Monika (536). Utkání skončilo po velice vyrovnaném průběhu prohrou 2:6 při výkonech 3468:3489 shozených kuželek. Pochválit je potřeba zejména Renátu Navrkalovou za předvedenou hru a rekord kuželny 636 kuželek. V utkání dostala svou první reprezentační příležitost Martina Hrdinová a nezhostila se jí špatně (576). Prohrála sice na body, ale na kuželky Máriu Pivkovou (574) porazila. Za Slovensko byla nejlepší hráčkou Katarína Valigurová (630). Dalším pozitivum vidím také v lepší dorážce oproti SVK a zejména poměr prázdných hodů 8:26.

V utkání mužů jsme zejména díky skvěle hrajícímu soupeři tahali po celou dobu za kratší konec a prohráli 1:7 při výsledcích 3617:3807. Za český tým do první neoficiální dvojice nastoupili junioři a Honza Bína na úvod předvedl svůj skvělý potenciál rekordem kuželny 680 kuželek a nedal Martinovi Kolejárovi (564) jakoukoliv šanci. Ve druhé dvojici prohrál Rosťa Gorecký (589) s Danielem Pažitným (607). V samotném utkání jediný bod získal Michal Pytlík. Při solidním výkonu 623 kuželek porazil Milana Tomku (618) a spolu s Jirkou Veselým (625) drželi se soupeřem krok. Také v tomto utkání dostal svoji první reprezentační příležitost Míra Šnejdar (604) a dá se říci, že Ivana Čecha dosti potrápil (620).

Obě utkání řídila Alžběta Harcová jako hlavní rozhodčí a Jiří Divila jako druhý rozhodčí.

V neděli byla po domluvě odehrána neoficiální část v soutěži smíšených tandemů, která je součástí MS v Rumunsku. Do tandemů nastoupilo 16 párů a po prvním kole to vypadalo s našim týmem špatně. Postoupilo šest slovenských týmů a dva naše. Nakonec pár Pavel Jiroušek a Natálka Topičová dokázal dojít až do finále a tady porazil slovenský pár Nemček a Klubertová.

Dále bude příprava na MS pokračovat KS v Blansku, kde dostanou příležitost i další hráčky a hráči.

Vladimír Sedláček
KSR ČKA

Mezistátní utkání v kuželkách Česko vs. Slovensko 2018
Datum: 27. 3. 2018 | Sekce: Reprezentace | Autor: Vladimír Sedláček