ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mecerod a Švédová celkovými vítězi 5. ročníku ČPD

Finálovým turnajem v Blansku byl v neděli 18. března zakončen 5. ročník Českého poháru dorostu. Mezi sebou se utkalo 18 nejlepších dorostenců a 18 nejlepších dorostenek. K vidění byly kvalitní výkony a nechybělo ani napětí. Vždyť o tom, kdo bude nakonec stát na stupni vítězů, se rozhodovalo až do posledních hodů.

V neděli se mezi dorostenkami nejlépe dařilo Kláře Křížové z Dačic, která si nejlepším výkonem celého dne, 586 poraženými kuželkami, zajistila i místo mezi třemi nejlepšími děvčaty v celkovém pořadí. Jako druhá se ve finále umístila pelhřimovská Lucie Smrčková s 581 kuželkami a na třetím místě skončila Kateřina Majerová z Náchoda s 574 poraženými kuželkami.

Celkové první místo uhájila Barbora Švédová ze Žirovnice (184 bodů) a stala se tak vítězkou Českého poháru dorostu v kategorii dorostenek. Na druhém místě se umístila Barbora Bártková z Horního Benešova (171 bodů). Třetí místo si díky nejlepšímu finálovému výkonu vybojovala dačická Klára Křížová (164 bodů).

Z dorostenců předvedl ve finále nejlepší výkon David Urbánek z Rychnova nad Kněžnou, který docílil výkonu 581 kuželek. O druhém a třetím místě rozhodovala dorážka. Pomyslné stříbro nakonec vybojoval Jakub Sokol z České Třebové, a to díky výkonu 569 kuželek a dorážkou 190. Třetí příčku obsadil Matěj Stančík z Rychnova nad Kněžnou s 569 kuželkami, který měl dorážku o 6 menší.

Celkovým vítězem Českého poháru dorostu v kategorii dorostenců obsadil Jan Mecerod z Rosic, který překročil hranici dvou set bodů (208). Na druhém místě se umístil Jakub Sokol z České Třebové (197 bodů) a celkové třetí místo putovalo do Vsetína za Martinem Dolákem (193 bodů).

Gratuluji všem hráčům a hráčkám k výkonům, kterých nejen ve finále, ale i během celé soutěže docílili. Během celého turnaje padlo sedm šestistovek a nemálo výkonů tuto symbolickou hranici těsně atakovalo.

Velký dík patří pořadateli finálového turnaje KK Blansko za skvěle zvládnuté pořadatelství a všem hráčům a jejich doprovodům za to, jakou na kuželně vytvořili atmosféru. Třináct nejlepších z každé kategorie se přímo probojovalo na Mistrovství ČR, proto bych jim ráda popřála hodně štěstí. Zároveň všem přeji úspěšný závěr sezóny a budu se těšit nejpozději v té nové na viděnou.

 

Ludmila Johnová

Datum: 19. 3. 2018 | Sekce: Mládež | Autor: Ludmila Johnová