ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2017/18 – 20. kolo

Klokani SB Dobřany si pojistili výhrou nad Hvězdou Trnovany první místo v soutěži a právo postupu do Interligy. Nikdo je již ve zbývajících dvou kolech nemůže bodově dostihnout.

Dvacáté kolo rozhodlo o tom, že vítězem 1.KLM se stalo družstvo Klokani CB Dobřany, které proti Trnovanům nezaváhalo a po těsné výhře 5:3 může slavit postup do Interligy. TJ Třebíč rovněž doma nezaváhala, když hladce přehrála SKK Vrchlabí 7:1. Utkání posledního kola v Třebíči, kde domácí hostí Klokany bude vyvrcholením soutěže, ale na postavení družstev na prvních dvou místech již nebude mít žádný vliv. Zajímavější situace je v boji o sestupové příčky. Namočeny jsou stále tři družstva. Teoretickou šanci má i poslední SKK Vrchlabí, ale pravděpodobnost dvou výher v závěrečných kolech je velmi malá. Vše je možné. Lokomotiva České Velenice má doma v příštím kole TJ Třebíč a na závěr jede právě do Vrchlabí, které má v příštím kole doma Duchcov. HKK Olomouc také nemá nejlehčí soupeře. Doma Trnovany a v posledním kole KK Zábřeh.

Šestistovek padlo v tomto kole patnáct. Nejvíce na kuželně v Ústí nad Labem, kde hráli Klokani a padlo jich šest, v Rosicích čtyři a v Třebíčí tři. Nejlepší výkon kola zahrál Michal Albrecht z HKK Olomouc v Rosicích, kde porazil 630 kuželek. Ani toto číslo hostujícímu celku k zisku bodů nepomohlo. Hráč Hvězdy Trnovany Jiří Zemánek porazil 624 kuželek.

Vedení v pořadí jednotlivců vede i po tomto kole Martin Sitta z KK Zábřeh průměrem 604,4. Vlastimil Zeman jeho náskok snížil na pouhých 0,5 průměrových kuželek z 2,2 po devatenáctém kole. Martina Sittu čeká jen utkání doma s Olomoucí, a tak jeho průměr z průměru 604,4 je asi konečný. Vlastimil Zeman bude moci ještě atakovat první místo v Třebíč v posledním kole. Na vedoucí místo bude muset shodit víc, jak cca 610 kuželek, a to není nemožné. Je jasné, že průměry mohou ovlivnit i výkony v domácí utkáních, ale to se jedná spíše o desetinky (deset kuželek nad domácí průměr dělá na celkovém průměru z průměrů navýšení cca o 0,9. Už se těším, o nic jiného asi v utkání posledního kola již nepůjde, pokud domácí hráči nebudou muset bojovat o zisk bodů pro udržení druhého místa v konečném pořadí.

Vedení v pořadí dle získaných bodů pro družstvo vede i po tomto kole Martin Sitta z KK Zábřeh se ziskem osmnácti bodů před pronásledovateli Kamilem Nestrojilem z TJ Třebíč a Klokanem Vlastimilem Zemanem. Oba mají na svém kontě sedmnáct bodů. Martin Sitta již bude do konce soutěže hrát jenom jedno utkání, a tak i tady je pořadí otevřené a bude se o něm rozhodovat v posledním kole.

Datum: 18. 3. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa