ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2017/18 – 18. kolo

Černý víkend Slavie Praha. Po sobotní prohře s SK Žižkovem, přišla prohra i v nedělní dohrávce s Konstruktivou Praha. Slovan Rosice nezadržitelně míří za obhajobou mistrovského titulu.

O tomto víkendu se hrálo úplné osmnácté kolo a dvě dohrávky. Venku se podařilo zvítězit pouze Spartaku Přerov na Konstruktivě. Ve zbývajících utkáních se ze zisku bodů radovaly domácí celky. Asi největší překvapení se zrodilo na Žižkově, kde v pražském derby podlehla Slavia Praha Žižkovu. Z šedi průměru se vymkly pouze tři výkony, ale ty zase byly vynikající. V úvodu přehrála Blanka Mašková výkonem 599 Olgu Hejhalovou, která porazila 590 kuželek. Jediný bod pak pro Slavii uhrála ve střední části Vlasta Kohoutová po výkonu 591. Ve zbývajících duelech braly body hráčky Žižkova. V závěru sice mohla Slavia hrát o remízu, ale Žižkov ztrátu v poražených kuželkách dohnal a Anna Sailerová vybojovala na Michaele Kučerové bod, i když hráčka Slavie měla duel rozehraný podstatně lépe. Slavia Praha pak potvrdila svůj černý víkend i v dohrávce v neděli s Konstruktivou Praha. Oslabená Slavia zahrála ještě o poznání hůře než v sobotu a přenechala oba body Konstruktivě po prohře 6:2. Vedoucí celek tabulky hrál o tomto víkendu dvě utkání. V sobotu jasně převálcoval KC Zlín a nadělil hostujícímu celku kanára. Vynikající výkon předvedla Natálie Topičová, která porazila 621 kuželek. V nedělní dohrávce se v Rosicích představil Přerov. Hostující celek dopadl lépe než v sobotu Zlín, když prohrál jen 6:2. Šestistovku v utkání zahrála domácí Lucie Vaverková, když porazila 608 kuželek.

Na čele tabulky jsou nadále Rosice, které míří za obhajobou mistrovského titulu. Na druhou příčku se posunulo KK Blansko a až třetí je po dvou klopýtnutích Slavia Praha. Na sestupových postech se drží oba zbývající pražské celky Konstruktiva a SK Žižkov.

Vedení v pořadí jednotlivkyň i nadále vede trio hráček Slovanu Rosice Lucie Vaverková (593,3) před Natálií Topičovou (590) a Nikolou Tatouškovou (578,2). Pořadí dle získaných bodů pro družstvo vede se ziskem 16 bodů Natálie Topičová.

Datum: 4. 3. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa