ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2017/18 – 17. kolo

Klokani doma opět vynikající. Celkově porazili 3751 kuželek. Hráči Dobřan zdolali pět šestistovek, pouze Josef Fišer na ni nedosáhl. Chyběli mu tři kuželky. TJ Třebíč přehrála Rosice a ztrácí na vedoucí celek stále pět bodů.

Body z venku přivážejí pouze dvě družstva. SKK Hořice zvítězily v Českých Velenicích a Hvězda Trnovany v Zábřehu. Vedoucí celek tabulky doma opět exceloval. Duchcov neměl šanci na případný úspěch. Hosté zvládli úvodní část utkání, kde získal bod Miloš Civín po výkonu 639 poražených kuželek. Jakub Dařílek prohrál na výkon 638 s Vlastimilem Zemanem, který porazil 642 kuželek. Hosté vedli po úvodu o 26 kuželek. Klokani pak začali mít navrch. Jeho hráči zdolali pětkrát šestistovku. Jasně zvítězili 7:1 o 209 kuželek. Nejlepší výkon utkání zahrál domácí hráč Lukáš Doubrava, který porazil 653 kuželek. TJ Třebíč hostila v tomto kole Slovan Rosice. První čtyři duely byly značně vyrovnané, a tak do závěrečné fáze utkání byl stav 2:2 o 22 kuželek ve prospěch domácího celku. V závěru proti Axmanům byli domácí lepší. Vašek Rypel s Kamilem Nestrojilem svoje duely jasně vyhráli a dovedli utkání do vítězného konce ve prospěch domácího celku. Z družstev ohrožených sestupem bodovala pouze HKK Olomouc, která v domácím prostředí přehrála SKK Jičín. Domácí celek měl v průběhu utkání mírně navrch, ale v závěru se jeho hráči museli strachovat o výsledek, když hosté mohutně dotahovali náskok domácích v poražených kuželkách. Na kontě Olomouce nakonec zůstaly plus tři kuželky, a to stačilo na výhru 6:2 a zisk dvou cenných bodů. Hráči SKK Vrchlabí uhráli ve Valašském Meziříčí tři body ze hry a před závěrečnou fází utkání vedli 3:1 při vyrovnaném počtu poražených kuželek. Závěr utkání ovládli domácí hráči, zvláště pak Tomáš Cabák, který porazil 641 kuželek. Domácí brali oba body, nahráli 159 kuželek do plusu a jasně zvítězili.

V tomto kole padlo sedmnáct šestistovek. Z toho na kuželně v Dobřanech osm. Pořadí jednotlivců vede i nadále Martin Sitta z KK Zábřeh (605,1) před Vlastimilem Zemanem (601,1) a Dominikem Rumlem z SKK Hořice (595,6). Pořadí na dalších místech je značně vyrovnané a v závěrečných kolech bude o třetí příčku ještě velký boj. V pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo se na první příčku po tomto kole posunul Kamil Nestrojil z TJ Třebíč. Druhý je Vlastimil Zeman, třetí příčku drží Martin Sitta z KK Zábřeh. Všichni mají na svém kontě zisk patnácti bodů.

Datum: 25. 2. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa