ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2017/18 – 12. kolo

Marodka čtyř hráček nedovolila vedoucím Rosicím odehrát úvodní zápas druhé části soutěže v Duchcově. I přes manko jednoho utkání nadále drží vedoucí příčku s náskokem tří bodů na druhou Slavii.

V prvním kole druhé části soutěže braly body hostující celky ve dvou utkáních. KK Blansko zvítězilo v Jičíně 6:2 a posunulo se na třetí příčku tabulky. Hráčky Blanska byly v utkání lepší a zcela zaslouženě zvítězily. Spartak Přerov přiváží body z Valašského Meziříčí, kde zvítězil 5:3. Přerovské hráčky měly v utkání mírně navrch a před závěrem vedly 3:1 při náskoku 61 kuželek. V závěru se domácím dařilo a postupně umazávaly náskok. Výborně zahrála Markéta Jandíková, která porazila 604 kuželek. Ivana Marančáková rovněž brala bod a to znamenalo, že o výsledku a výhře rozhodovaly poražené kuželky a těch měly o 25 více přerovské hráčky, které budou nějaký čas na postu koncové hráčky postrádat Kačku Fajdekovou. Druhá v pořadí Slavie Praha hostila KC Zlín a bez větších problémů zvítězila 6:2. Pražské derby na Konstruktivě ovládly domácí hráčky, kterým i nevalný výkon stačil na zisk dvou bodů při výhře 6:2. SK Žižkovu Konstruktiva nesedla. Nejlepší výkon z hostujícího celku podala Blanska Mizerová 529 a to signalizuje, že hostující hráčky neměly nejmenší šanci na úspěch. Tři výkony Žižkova skončily pod pětistovkou. SKK Náchod hostil SKK Rokycany. Domácí hráčky po skvěle odehrané první části zápasu dovolily ve střední části hostujícímu celku stav bodově vyrovnat. V závěru se bojovalo o každý kolek. Domácí dvojice Renata Šimunková s Anetou Cvejnovou nakonec po těsných výhrách na kolky brala oba body, a to zajistilo Náchodu výhru 6:2.

V nedělní předehrávce 16. kola zvítězily překvapivě hráčky Zlína v Duchcově. Na kolky trvale vedly od začátku do konce a při zisku čtyř bodů ze hry jasně zvítězily 6:2. Výborný výkon podala Bohdana Jankových, která porazila 596 kuželek. Z domácího celku byla nejlepší Adéla Kolaříkova s pouhými 549 kuželkami.

Datum: 14. 1. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa