ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Vánoční turnaj mládeže 2017 ovládl Jihomoravský kraj

O víkendu 9.–10. prosince se v Přerově konal další ročník Vánočního turnaje mládeže. Na tamní šestidráze mezi sebou poměřili síly zástupci 12 krajů.

V sobotním boji s přehledem zvítězil Jihomoravský kraj s náskokem 101 kuželek, když docílil celkem 2317 bodů. Vítězství zajistili skvělými výkony Kristýna Košuličová (583), Jan Mecerod (583), Aneta Ondovčáková (578) a Zdeněk Musil (573). Na druhém místě se umístil Jihočeský kraj s 2216 poraženými kuželkami a bronz si odnesl Středočeský kraj, který výkonem 2190 kuželek v napínavém souboji těsně porazil kraj Moravskoslezský. Nejvyššího výkonu docílil Lukáš Poláček se Středočeského kraje (593) a jihomoravská Kristýna Košuličová (583).

Nedělní sprint byl plný napínavých duelů, ve kterých ve většině případů rozhodla tříhodová „náhlá smrt“. Do samotného finále postoupili Tomáš Pospíchal s Ondřejem Bínou a Helena Mervartová s Karolínou Kovaříkovou. Králem a královnou sprintu se nakonec stali Tomáš Pospíchal a Helena Mervertová. Bronz si díky účasti v semifinále odnesli Klára Křížová, Klára Tobolová, Samuel Fujko a Miroslav Pleskal. Za zmínku jistě stojí výkon Karolíny Kovaříkové, která v semifinále porazila celkem 214 kuželek.

Pořadatelům patří velký dík za výbornou organizaci turnaje a účastníkům za skvělou atmosféru, kterou na kuželně vytvořili.

Ludmila Johnová
Předsedkyně Komise mládeže

2017-12-09 - Vánoční turnaj mládeže

Datum: 12. 12. 2017 | Sekce: Mládež | Autor: Ludmila Johnová