ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2017/18 – 6. kolo

Na čele tabulky je stále KK Zábřeh bez ztráty bodu. Hráči HKK Olomouce a Lokomotivy České Velenice doma prohráli a na výhru stále čekají.

Šesté kolo soutěže přineslo dvě výhry hostujících celků proti čtyřem domácím. V Českých Velenicích prochází domácí celek krizí a ani v tomto kole na body jeho hráči nedosáhli. Slovan Rosice tam zvítězil 5:3. Výborný výkon podal hostující Jan Vařák, který porazil 607 kuželek. Domácí Ondra Touš zůstal pod šestistovkou o jedinou kuželku. Obě družstva získala ze hry po třech bodech. Na kuželky na tom byli po celé utkání lépe hosté a díky tomu zvítězili. Sokol Duchcov bodoval v Olomouci, kde domácí hráči rovněž čekají v tomto soutěžním ročníku na výhru. Hráči na obou stranách získali po třech bodech, a tak rozhodovaly kuželky. Hosté si nahráli ve střední části mírný náskok, který v závěru ještě navýšili a zcela zaslouženě zvítězili. Nejlepší výkon v utkání zahrál Michal Albrecht, který porazil 608 kuželek. Vedoucí celek tabulky KK Zábřeh je stále jako jediný v tabulce bez porážky. V tomto kole jeho hráči hostili SKK Vrchlabí a zvítězili 6:2. Nejlepší výkon v utkání podal hostující Jiří Vejvara, který porazil 628 kuželek. Druhá v tabulce TJ Třebíč hostila Hvězdu Trnovany. První dvě části utkání byly hodně vyrovnané. Domácím hráčům se nedařilo hlavně v dorážkách. V úvodu se k prohře profikal na poslední dráze Jirka Mikoláš. V závěru zápasu pak domácí hráči získali navrch. Oba brali bod a Kamil Nestrojil po výkonu 613 navýšil i náskok v poražených kuželkách na konečných 115. Z hostujícího celku uhrál šestistovku ve střední části utkání Milan Stránský výkonem 603 kuželek. Utkání výborné úrovně se hrálo v Dobřanech, kde Klokani hostili SKK Hořice. Hosté domácí hodně potrápili. Před závěrečnou fází byl stav 2:2. Domácí měli navrch díky výkonu Vlastimila Zemana z úvodu utkání, kde porazil 640 kuželek, a vedli rozdílem 39 kuželek. Závěr utkání byl poměrně vyrovnaný. Klokani nakonec brali oba body. Hostující Martin Hažva potřeboval nahrát na výhru o tři kolky více. V utkání padly čtyři šestistovky. Již zmíněný Vlastimil Zeman 640, Jiří Baloun 630. Z hostujícího celku Jaromír Šklíba 637 a Vojtěch Tulka 613. Klokani jsou v tabulce na třetím místě, ale mají jedno odložené utkání k dobru. TJ Valašské Meziříči hostilo SKK Jičín a po nejlepším výkonu na kuželně poměrně jasně zvítězilo 6:2. Nejlepší výkon utkání zahrál domácí Radim Metelka, který porazil 633 kuželek.

V pořadí jednotlivců po tomto kole drží průměr vyšší šesti set již jen dva hráči. Vedoucí pořadí Michael Klaus ze Sokola Duchcov (608,7) a druhý v pořadí Martin Sitta z KK Zábřeh (607,3). Třetí je Tomáš Dražil rovnež z KK Zábřeh (595,7). Pořadí dle získaných bodů pro družstvo vede Martin Sitta z KK Zábřeh, druhý je Tomášem Štraicher ze Sokola Duchcov. Oba mají při odehraných šesti utkáních 100% úspěšnost. Na třetím místě je Vlastimil Zeman z Dobřan a na čtvrtém Jiří Axman ze Slovanu Rosice. Oba mají rovněž 100% úspěšnost, ale při pěti odehraných utkáních.

Datum: 29. 10. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa