ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

12.kolo ligových soutěží

Hned první kolo po Novém roce přineslo výrazné překvapení. Suverén podzimu, Slavoj Praha, poprvé prohrál doma, navíc s nováčkem soutěže, Táborem. Ženy Zábřeha si udržují stále dvoubodový náskok, když po jednom ze svých slabších výkonů zcela hladce přehrály Konstruktivu.

Hned první kolo po Novém roce přineslo výrazné překvapení. Suverén podzimu, Slavoj Praha, poprvé prohrál doma, navíc s nováčkem soutěže, Táborem. Výraz „s nováčkem“, by se rozhodně slušelo dát do uvozovek. Pro Tábor to znamená už třetí výhru venku. Náskok Slavoje se tak ztenčil na 2 body. Náchod měl více práce s Olomoucí, než se dalo očekávat. Skvělého výkonu (642), jedinou kuželku za rekordem kuželny, který drží dorostenec Pavel Jiroušek!!!, dosáhl v tomto utkání Michal Jirouš (šestý nejlepší výkon v sezóně). Moravská Slavia ztratila další body v Luhačovicích, když pouze v úvodu byla domácím vyrovnaným soupeřem. Druhým nejlepším výkonem sezóny a novým rekordem kuželny (658) se zaskvěl v tomto zápase Radek Polách. Bez problémů přehrála Česká Třebová Zábřeh, který byl na zdejší kuželně zatím ze všech soupeřů nejhorší. Opava musela s Přerovem o body bojovat a definitivně rozhodl o výsledku až v závěru Martin Vaněk. Z existenčního utkání mezi Dačicemi a Vyškovem vyšlo vítězně, při zcela jasném bodovém stavu, o pouhých 8 kuželek, domácí družstvo. Výkony obou družstev byly hodně vzdáleny všem ostatním výkonům na zdejší kuželně, dosaženým v této sezóně. Dačice vyhrály na druhý nejslabší výkon, na jaký se některému z družstev podařilo v sezóně zvítězit. Vyškovu už by asi mohl pomoci jenom zázrak.

První jarní kolo bylo průměrem 3319 nejslabší ze všech dvanácti odehraných.

Ženy Zábřeha si udržují stále dvoubodový náskok, když po jednom ze svých slabších výkonů zcela hladce přehrály Konstruktivu. Ani v prvním jarním kole nenašla Hana Wiedermannová přemožitelku. Výborný výkon předvedla Slavia proti Blansku. Především Šárka Marková třetím nejlepším výkonem na Slavii (597) a Lucie Vaverková se zasloužily o jasné vítězství. Přerov musel bojovat o body v Ratíškovicích. K úspěchu přivedla přerovské ženy větší vyrovnanost. Výkony obou družstev patří spíše do spodní poloviny těch ratíškovických. Ratíškovice prohrály doma už po páté, zatímco Přerov si veze z kuželen soupeřek už čtvrté vítězství. Kroměříž potvrdila výrazné zlepšení v této sezóně i v Náchodě. Od začátku byla lepším družstvem. Náchodu tedy příliš starostí neubylo. Stejně jako Ratíškovice i Náchod už popáté odevzdal domácí body soupeřkám. Kroměříž se z výhry venku radovala podruhé. Rýmařov se nezlepšil ani v novém roce a tak domácí Šumperk mohl odehrát utkání v tréninkovém tempu. Rýmařovské ženy dosáhly o více než 200 kuželek nižšího výkonu, než bylo dosavadní šumperské minimum. Jirkov hrál v Jičíně, ale nedohrál. Pro neodstranitelnou poruchu ASK bylo utkání přerušeno a bude se dohrávat 11.2.2006.

Datum: 16. 1. 2006 | Sekce: Výsledkový servis | Autor: Jindřich Svoboda