ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS družstev – pátý den

Dnes hrají české ženy poslední utkání základní skupiny, a to proti Italkám. Update 15:04, dohráno!

Česko Itálie
Hana Wiedermannová 593 3:1 537 Annamarie Innerhofer
Naděžda Dobešová 609 4:0 569 Dagmar Wiedenhofer
Natálie Topičová 589 3:1 552 Christine Innerhofer
Olga Hejhalová 619 4:0 542 Heidi Hofer
Veronika Petrov 551 3:1 541 Stefanie Schölzhorn
Renáta Navrkalová + Dana Wiedermannová 599 3:1 583 Laura Runggatscher
  3560 20:4 3324  
  8 : 0  

Buongiorno, diváci komentu!

Pátý den MS je posledním ze základní části žen. Dnes se definitivně rozhodne o pátečním čtvrtfinalistkách. Úvodem si ještě opětovně postěžuju…internetové připojení je otřesné, respektive neexistující, takže je možné, že toto všechno čtete až ex post…omlouvám se. Pokud naleznu nějaké spojení, tak samozřejmě budu live, ale zatím to tak rozhodně nevypadá...update...trochu se to vzpamatovalo a snad to live bude.

K ranním utkáním…Bosňanky si na závěr MS zatrénovaly a v klidu přehrály soupeřky. Rakušanky bojovaly o čest s Estonkami a řádně se zapotily. Tým, který trápil až do posledních hodů favorizované Němky, jen tak tak porazil Estonky. Stav byl po celou dobu srovnaný a jen pevné nervy rakouských dotahovaček týmu zajistily těsnou výhru 6:2. Program se trochu natahuje, protože kuželnu postihly technické potíže, takže naše holky začínají až okolo poledne.

Nás čeká souboj o první místo proti Italkám. Ty zatím nehrají nikterak dobře, takže naše holky jsou celkem jasnými favority. Je to ale kulatý a i Bosňanky se na nás dokázaly zmáčknout. Takže nepodcenit… Vedle nás budu o první místo ve skupině hrát zatím neporažené týmy Německa a Maďarska…musím se přiznat, že víc přeji Maďarkám…už kvůli tomu netu. 😊

Hana Wiedermannová, Naděžda Dobešová

Holky se už rozhazují. Na plánech jsou tři ranařky a Naďa...její pomalé hody vedle těch ran působí trochu exoticky. Ale výsledkově tedy rozhodně nezaostává, 6 37. Hanka má stejně, Innerhofer na ní docela slušně nastoupila, 6 44. Naďa to sype i z pomalých hodů. Dvě hodovky v řadě. Hanka jí kopíruje. Naďa dává třetí a zatím nakládá celé hale, včetně Siny Beisser. Naďa 10 70, Hanka 65. A další hodovka. Naďa to tedy vytěžuje. Z jedenácti hodů má pět hodovek. A plné dokončuje v brutálním tempu, 108 a jasně vede, Wiedenhofer má 14 88. Hanka to má napínavější, plnou nakonec 94a plichtí s Innerhofer. Naďa začíná dorážku hodovkou, neskutečné. Beisser na sedmičce tedy zahajuje dokonce dvěma hodovkami. Hanka začíná šestkovou plzní, kterou bez milosti dopíjí. Naďa po delší devítce na tři dává další hodovku. Wiedenhofer se od ní opičí. Tak Naďa dává ještě jednu. Do třetice už to nevychází, ale z levé je to hodové. Hanka má 22 112 a 15 ztrácí. Innerhofer prozatím hraje lépe dorážku. Hanka by potřebovala hodovku...a krokodýl. Ten se jí teď zrovna moc nehodí. Naďa si zase dala jednu delší a pak to napravuje hodovkou. Ta holka to asi fakt má v paži. Hanka teď zkouší levou a konečně i jí to padá. Hanka tím otáčí vývoj a vyhrává 147:139. Naďa je ale zatím úplně jinde, 171:151. Němky proti Maďarkám zahájily smírně. Beisser vyhrála nad Gabriellou Roszou-Drajko 144:131, Anita Safrany naproti tomu porazila Alinu Dollheimer 156:136. Tuším napínovaou bitvu...

Innerhofer teď na Hanku začala dvěma hodovkami. Naďa si tu svou chovala na hod č. 2. Začíná tedy 4 25, Wiedenhofer má 20. Innerhofer do toho od prvního buší, 4 34. A hned na to další hodovka. Hanka má 4 23. Hanka je kvůli motání dva hody ve skluzu, to se jí určitě bude na konci hodit, zvláště pokud bude Innerhofer hrát pořád takhle dobře, 7 54. Naďa si drží svoji pravou a má 8 55. A k tomu sněhulák a čtyřka, 10 67, plus 4. Innerhofer 10 70. Hanka už to ale taky chytla, 9 56. Italky zvládají malý řádek o něco lépe. Wiedenhofer dokončuje plné za 96, Naďa á stejně. Innerhofer má 103. Naďa zahajuje dorážku středovou pětkou. Dává první devítku na čtyři. Wiedenhofer na ni sportovně čeká a dává dokonce dva fíky. Hanka plné 96 a dorážku chce hrát pro diváky. Otevřela si fankami, takže by to mělo dobrat. O fous to nevyšlo. Zbytek kolíkuje a první má na šest vzhledem k těsnému fíku. Horší otvírku má i Naďa a také druhou má na čtyři. Stále má ale hod k dobru na soupeřku. Wiedenhofer ale dává hodovku a Naďa musí dobrat plzeň, aby nebyla ve skluzu. Hanka má devítku ztrátu, takže taky musí zabrat. Osm, jedna ji pomáhá. Holky teď spolu otevírají...Naďa opět plzeň, Hanka sedm z pravé. A uklízí. Naďa dává na dva hody. Naďa má dva hody do konce...osm a půl. Škoda. Naďa dráhu nakonec vyhrává 141:132, v půlce má 312. Hance zvývá sedlák a dva hody, musí dobrat a šest na výhru. Bohužel jen čtyřka, 136:137, v půlce má 283. Vedlejší zápas má oba souboje 2:0, takže svítí nerozhodný stav, Maďarky mají dvanáct kuželek k dobru. Drajko je střídána Edit Sass.

Innerhofer se opět od prvního činí. Hanka se dnes nadře. V prvním utkání hodila Innerhofer 567, dnes to vypadá výrazně lépe. Hanka teď hodovkuje, 4 26. Naďa 5 30, Wiedenhofer nechytla úvod, 5 24. Naďa už dlouho nehodila hodovku, takže proč ne jednu teď. Teda vlastně dvě. A do třetice trochu zbaběle jen šest. Štafetu tedy převzala Hanka, které se přeci jen hodí víc. Naďa se zamyslela a po šestce dává opět hodovku, 10 69, soupeřka 9 47. I Naďa umí brand, ale jeden se opravdu ztrací. Zvláště když ji Wiedenhofer kopíruje. Hanka je opět výrazně pozadu, takže má teprve deset hodů, 70, Innerhofer 12 75. Naďa dává do plných baťovku, plus 19. Opět ale začíná středovou pětku dorážku. A kolíkuje ji. Innerhofer plné 98. Hanka 104. A osm a půl šestnáctým hodem...moc k té hodovce nechybělo. Naďa teď otevírá sedmou. Nemám rád osm...Hance před tím nezatáhl sedlák a teď ji ještě uskočil z hodu, takže fíkla. Innerhofer jí ale napodobuje. Na podruhé už šel dolu, ale následují ho vlašťovky. I Naďa dává střed. Wiedenhofer se osmou dotahuje. Náskok Nadi už je minimální. Navíc tam má ještě dva sedláky. Wiedenhofer ale orevírá středovou pětkou, takže Naďa je na tom stále o fous lépe. Ještě má dva hody. Osm...zase kousek od hodovky. Celkem 135:130...Wiedenhofer stáhla jen část ztráty. Hance se zatím v dorážce nedaří...ale ledva to dopisuju, dává hodovku. A k tomu osm, jedna. Na závěr dráhy Innerhofer uskakuje a vítězí 155:134. Beisser mezitím získala první bod pro Němky. Dollheimer ještě bojuje se Safrany...na závěr by však musela dohnat 31 kuželek.

Hanka má do závěru 8 kuželek k dobru, a hned je rozmnožuje hodovkou. Naďa už bod má, ale taky by mohla ještě trochu rozšířit český náskok. Obě holky teď nekompromisně hrají hodovku a i pěkně podepisují. NaĎa nadále hraje jednu pravou za druhou, 10 74, plus 13. Hanka 10 67, plus 8. Vypadá to nadějně. Holky si už v klidu hrají svoji hru a pomalu se náskok blíží stovce. Naďa hraje fantastické plné, 109:93. Hanka má tedy "jen" 104 a 13 k dobru. Naďa dorážku zahajuje sedmou. Hanka surově hodovkou. Podpis ovšem jen středová pět. Naďa dobírá tlačenku. A na to taky pětku ze středu. Hanka dává jen sedláka a fíká na fanku. Naďa dává pravý párek, levý kolíkuje. Hanka má devítku na šest. Naďa teď zrychluje hodovkou. Hana vyráží šestkovou plzeň. A bohužel ji propaluje. Naďa otevírá tvrdou pětkou z ulice a na dva hody dobírá. A na to sněhulák. Už má 600. Hanka má další šestkovou plzeň. Hanka ještě háže hodovku a pomalu končí, 155, celkem má 593. Výhra o 56. Naďa má poslední dráhu 162 a celkem 609:569. Vedeme 2:0 o 96. Vedle je srovnáno, ale Dollheimer v závěru ještě zatlačila na Safrany. Němky mají k dobru 42 kuželek.

Natálie Topičová, Olga Hejhalová

Holky to hned roztáčejí...druhým hodem obě dávají hodovku. A  Naty hned další. Takhle to půjde. Ola si ji schovala až na čtvrtý hod. Ola 5 35, Naty ještě o dvě víc. Ola teď zkouší, jestli to nepadá líp ze středu...ale ty dva hody jasně naznačují, že tudy cesta nevede...takže zpět do ulice, prosím. Tam je i sedm. A hodovka! Ola 10 66. Naty 10 65. Naty si v malém řádku drží levou, druhá Innerhofer, Christine, ji ale zatím nedává vydechnout. Naty nakonec plné za 98, vede o 6. Ola dohrává za 103, k dobru má 25, ale Hofer má pravda ještě poslední hod do plných k dobru. Naty i Ola dávají první devítku na tři. Innerhofer se díky hodovce dostává mírně do čela. Naše holky hrají svorně středovou pětku a potřebují rychle dobrat párky. Obě dávají jeden ze dvou, takže devítka na čtyři. Ola teď dává levou ulici, ale tvrdší za pět. Natce zůstává lavor, Innerhofer hází opět hodovku a vede o šest. Ola na dva dobírá a hodovka. Už bylo na čase. Teď už by měla mít do koncovky dráhy klid a následuje krokodýl. Natka na dva dohazuje a bohužel brand. Natka první dráhu prohraje. Ola 154:128, Naty 134:155. Vedle je také srovnáno. Saskia Barth vede 160:136 nad Gabriellou Nemes a naopak Iren Nemes vede 155:148 nad Simone Schneider.

Natka zahajuje hodovkou z pravé. Je třeba to vytěžit. Ola ji doplňuje druhým hodem. Heidi Hofer, soupeřka Oly, se také nestydí, 8 a 9. Na pět má 37, Ola kontruje 34. Stejně má i Naty. Olga hraje výborně, ale Hofer ještě o fous lépe, na 10 74:67. Innerhofer má 63, Naty to má takže je mírně zpět, 8 53. A k tomu hodovka. Po desítce je tedy Naty mírně vpřed. Zvlᚍ když dává druhou v řadě. Po pauze vyplněné sedmou je tu další hodovka. Ola dává plné 100, Hofer má 106. Innerhofer plné uzavírá osmou, 98. Naty se vybičovala až na 107 a stahuje ztrátu. Dorážku začíná sněhulákem. A dobírá. I Ola dává první na dvě. Hofer se díky hodovce mírně dostává do plusu. Ola dobírá i druhou plzeň a osm na to. Hofer také dobírá plzeˇ, byť z venku...má i trochu toho potřebného štěstíčka. :-) Zvlášť když ji vzápětí padá hodovka. Ola bohužel pětku ze středu. Naty teď má delší, ale stejně tak i Innerhofer. Naty osm a dráhu už vyhraje. Ola už taky potřeboval hodovku a dává ji, zatím 145:150. Proto dává ještě jednu, aby se dostala do vedení. Hofer má ale dva hody k dobru. Ola už nepřeleze. Hofer ale také ne. Ola vítězí těsně 163:159. Naty si konec dorážky pohlídala jasně dráhu získala 155:129. Souboj Maďarek s Němkami je ultra vyrovnaný. Obě poražené z prvních drah srovnaly. V jednu chvíli už Němky vedly o 65 kuželek, nyní tam svítí 28.

Ola teď zahajuje zvolna, zatím se zastřeluje. Naty naopak pokračuje v levých ulicí, 4 26. Ola má na 5 21, mínus sedm. Dělá to trochu napínavé. Ola už našla levou, ale stále má mínus sedm. Naty uzavírá desítku za 63. Ola desítku 54 díky závěrečné hodovce. Soupeřka ji ale neutíká, naopak má ještě o jednu méně. Jinak už to zase blbne, takže aktualizace je veeeeeeelmi zdlouhavá. Naty si drží iniciativu a plné má 96, plus 8. Ola to vytáhla na 88. Naty má první do dorážky na dvě. Ola 8, 1, takže taky. Natce se osmička líbí, tak jí hraje taky. A Ola pokračuje v levé...sedm. Obě dolu. Ola opět sedm, Naty plzeň, ale dopadává přední roh...takže ušetřený hod. A taky jo...Naty dobírá, Ola kolíkuje. Naty po dlouhé době dává sněhuláka, Ola má horší šestkovou plzeň...ale je to hodové. Naty teď trochu bourá stereotyp devítek na dvě...dává však místo hodovky krokodýla, takže na čtyři, fík to kazí. Ola dobírá na dva. Ale teď už rychlá 7, 2. Tři hody do konce...holky by ještě mohly přes devítku. Ola plzeň. Naty taky. Ta ale nedobírá. I Ole bohužel zůstává sedlák. Naty vítězí 148:137, Ola 142:104. V druhém zápase se nyní opět radovaly hráčky, které vyhrály první dráhy, tedy Saskia Barth a Iren Nemes. Před závěrem vedou 2:1, Barth je ale mínus čtyři kuželky, Nemes plus devět.

Olazahajuje hodovkou. Potřebuje 141 na 600. Naty dává 8 a 9, jí chybí 163. A když bude dávat samé hodovky, tak to nebude problém, 3 26. Ola 3 24. Naty další hodovka. Vidím správně? Naty 5 44...to mívám i na deset hodů. :-) Naty už to bylo trapné, tak trochu zvolňuje středovou čtyřkou. A tu opravuje sněhulákem, 7 56. Ola 7 50. Hofer se jí tentokráte drží. Naty první desítku za 73, Ola ji srovnává, Naty přeci jen měla dva středy. Holky svorně hrají z levé krokodýla. Je lepší si jej vybrat do plných, než se pak v dorážce zbytečně dřít. Ola si vybírá i brand, ale sněhulci v závěru končí plnou za 106. Naty nakonec háže 110. Ola začíná dorážku vlašťovkami. Naty je dává taky. Ola je na dva dobírá, Naty by se mohla inspirovat...jedna strana padla na hned, druhou však kolkuje. Ola má i druhou devítku poněkud delší. Ale do třetice už je tu hodovka. Naty má první na pět. A teď ji padá lavor. Ola otevírá plzní a hned ji dopíjí. Naty dohazuje na dva. Ola má ještě p+ět hodů...sněhulák. Naty má sedm...hodovka! Šestistovce je ještě ve hře. Ola má tři hody do konce...krokodýl...typický Dařílkův hod...takže končí dráhu 160, celkem 619. Naty má čtyři hody a dva sedláky. Musí rychle dobrat a hodovku. Dobírá, ale dál pokračuje jen středem. Dráha 152, celkem 589. Vedeme už 4:0 o 214. Není co řešit... Kde to je ovšem velmi napínavé je vedlejší souboj. Obě Nemes v závěru zatlačily na Němky. Ty neodolaly. Maďarky se tak dostaly do vedení 3:1 o 16 kuželek, Iren Nemes 624.

Veronika Petrov, Renáta Navrkalová

Trenér Keprt vzhledem k vývoji sáhnul k technické změně. Místo Alči Kantnerové bude hrát Veronika Petrov. Vzhledem k charakteru výměny se dle pravidel nejedná o střídání. Druhé utkání bude dohrávat Saskia Seitz proti Anitě Mehesz a Corinna Kastner proti Julii Airizer. Němky nečeká vůbec nic lehkého, protože v prvním utkání s Rakušankami zkušené Maďarky nahrály 1248 kuželek.

Obě holky zahájily 2 10. Verča na to dala hodovku. Renča taky. Utkání se je v podstatě rozhodnuté, takže naše holky si mohou hru opravdu užít. Verča 10 63. TRenča se trochu hledá a má hodně středů, 8 42. Renča má 10 51, prohrává o 16. Runggatscher mívá silné začátky. Renča dává hodovku a už by to měla držet. A hned druhá. ASi soupeřce nechala trochu náskoku, aby to bylo napínavé. Verča dokončuje plné za 93, Renča nakonec slušných 86. Verča se rozjíždí sněhulákem. Renča plzní. A obě uklízí. Renča otevírá plzní i podruhé. Verča vlašťovkami a ty nekompromisně uklízí. Teď ji tam zůstává lavor. Renča dává na dva hody. Verča si i dále dobře otevírá. Renča po středové otvírce má devítku na čtyři. Rungagtscher hraje proti Renče tatím skvěle, 22 135, plus další hodovka. Verča má bohužel dva fíky a i ji soupeřka dohání. A třetí. Teď už by to ale chtělo sundat. Schölzhorn je ale kámoška a taky dvakrát ujíždí. Verča má dva hody do koce...bodla by hodovka. Těsně míjí roha. Verča hraje dráhu 138, plus osm. Renča končí dráhu 139, Runggatscher v úvodu vítězí a získává k dobru 27 kuželek. Bitva na vedlejších dráhách graduje. Seitz psoledním hodem urvala dráhu proti Mehesz, Airizer vítězí rovněž, když si podržela náskok z plných.  Maďarky mají plus 15.

Holky začínají 2 13. Každá hodila čtyřku a hodovku. Verča 5 33 a je to živější než v minulých utkáních. Renča 5 31, Runggatscher zatím ulici nechytla. Renča drží levou, 7 47. Už i Italka chytla ulici a ztrácí šest. Verča hraje pěknou pravou, ale občas to prokládá středy, 10 61. Renča to dotáhla až na 68. Velmi dobře teď hraje Schölzhorn, 10 67. Němky vedle zatápí pod kotlem, hlavně Kastner válí. Airizer s ní však drží krok, trochu se trápí Mehesz, je v podsattě srovnáno. Renča uzavírá plné osmou, 97. Verča dokonce hodovkou, 95. Devítku 16. nikdy neodmítnu...Renča ji hodila krásně. Radují se i ddomácí...hodila ji na šestce Seitz. Renča dává druhou, co na to Seitz? Taky! Ranča teď už "jen" sněhuláka. Sietz dva od fanek. Verča dala první na tři a teď otevírá středem. Dobírá na tři hody. Zatím těsně vede, ale spíš kvůli chybám Italky. Ale hodovka ji dostává do lepšího postavení. A druhá. Tak to má být, Veru! A nato rychlá plzeň. Ještě má Verča tři hody. Už ale nepřelézá. Verča vítězí 147:137, polovině má 285, Renča v závěru mírně zvolnila, 29. hodem hodovka ale pomáhá, celkem 159:152, Italce vyšel závěr dorážky, kdy měla tři hody v řadě. Renča má polovinu 298 a střídá, do hry půjde Dana Wiedermannová. Němky se teď rozjely. Kastner uvítězila 174:167. Seitz 150:130. Němky mají k dobru 12 kuželek. Tribuna možná spadne, jak domácí oslavně skáčou...ale ještě je brzo na oslavy.  

Dana hned hází hodovku...na co rozcvička. Verča rozjela taky "zvolna" - 8 a 9. Verča si dále drží pravou, 4 31. Němky řádí jak černá ruka, 8 56, resp. 8 64. Utíkají tak Maďarkám, které sice hrají dobře, ale nestačí to. Verča uzavírá první třetinu dráhy za 68. Dana má 63. Dana vytěžuje levou ulici, má baťovku do plných, Italce se moc nevede. Verča má taky baťovku, plus osm, ale dorážku začíná brandem. Obě holky mají první devítku na čtyři. Verča je i na podruhé na středu. Dana dává krokodýla. Verča dobírá na dva hody, Dana fíká, takže na tři. Verča ale neotevírá dobře a dává fanky. Dana háže plzeň. Propaluje ji, takže opět na čtyři. Verča jakbysmet. Teď už padá Verče šestka z pravé...ještě by to chtělo přes. Dana dává os ma půl...zadní roh se jen usmívá. Dana dobírá a končí hodovkou, 144:127, celkem 443:445. Dana vede 2:1, takže ji v závěru stačí plichta. Verča šestku nakonec přelézá a dráhu má 144 a již má bod jistý, 429. Němky teď Maďarkám řádně naložily, a to skoro padesát kuželek. Mají teď 61 k dobru, což půjde těžko otočit. Airizer s Kastner prohrává 24, takže ještě má šanci utkání zremizovat. Mehesz už bod ztratila. 

Úvod do poslední třicítky mají holky shodný, 4 27. Občasný slabší hod se našim děvčatům nevyhne, 10 má Dana za 60, Verča ji brandem srovnává. Runggatscher má 61 a Dana ještě nemá bod jistý. Dana ale vytěžuje levou, 9 a 8. Verča poslední plné 86. Dana 96 a vede o 3. Runggatscher dává neskutečné množství hodovek. Dana otevírá plzeňa hned dopíjí. Teď háže šestku, z pravé by mohla dobrat. Ale bohužel kolíkuje. Verča dává první na čtyři. Runggatscher měla první delší, ale hodovka ji opět vrátila do hry, mladé Italce to tam opravdu padá. Dana ji zkušeně odpovídá stejnou mincí. A podepisuje sedmou. Dobírá, má plus 12, ale hod odehraný navíc. Italka dává brand. Dana jistou sedm a už by to neměla pustit. Verče poslední dorážka příliš nevychází, dráha 122, hodovka na závěr. Celkem 551:541. Dana zakončuje dráhu 157 a celkově baťovka 599, výhra o 16. Vítězíme 8:0 3560:3324. Němky už si závěr vzít nenechaly. Kastner porazil Airizer 617:604 a Seitz Mehesz 630:565, 5:3 3594:3532 pro Německo. Německo a my tedy jdeme z prvních míst, Italky a Maďarky z druhých.  

Datum: 24. 5. 2017 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek