ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS družstev – první den

Sobota je prvním hracím dnem MS družstev. To tak volně navazuje na MS dorostu. Dámy začínají v 11:30. Update 14:50, dohráno!

Česko vs. Ersatzmannschaft

  • Renáta Navrkalová + Hana Wiedermannová vs. Celine Zenker 586 - 605
  • Veronika Petrov vs. Sarah Dressler 561 - 565
  • Natálie Topičová vs. Corina Thiem 588 - 549
  • Olga Hejhalová vs. Sara Heering 618 - 562
  • Alena Kantnerová vs. Romy Joppert 586 - 570
  • Nikola Tatoušková vs. Carmen Vogel 580 - 537

Tere hommikust!

Máme tu první hrací den MS družstev! Dámy to dneska odstartují. I když...ostrý start to po pravě úplně není. Jejich původní soupeř, Černá Hora, se ze soutěže odhlásil. Češky tudíž nastoupí proti složenému výběru hráčů, kteří se přihlásili na výzvu pořadatelů. Těžko tedy odhadnout, zda se naše dámy na výhru dnes nadřou, nebo ne. Výsledek se do turnaje samozřejmě nezapočítává, ale pro morálku by jistě výrazné vítězství bylo vhodné. Zatím se hrají první zápasy dne. Rakušanky prohrávaly s Maďarkami 2:0. Střed utkání jim ale vyšel, hlavně závěrečné hody, a tak srovnaly. Ztrácí pouze 27 kuželek. Velkou bitvu spolu svádějí i Italky s Bosňankami. Italka vedou 3:1, ale jen o 13 kuželek. Nyní následují závěrečné dvojice.

Maďarsko do nich nasadilo Anitu Mehesz a v podstatě ona sama rozhoduje o výhře svého týmu. Závěrečná dvojice Italek Annamarie Innerhofer a Edith Pfattner rovněž na svoje soupeřky nastoupily a rychle udělaly náskok. Bosňanky se ale nevzdaly a bojují do posledního hodu. Daří se hlavně Sanje Mjhen. Abych neopomenul druhou Maďarku, tak Julia.Emese Airizer hraje také výborně a už je přes 600. Celkově 631, hlavně díky poslední dráze 170. Mehesz v závěru zvolnila, takže "jen" 617. Italky si v dorážce mírný náskok pohlídaly a vítězí 6:2, Maďarky nad Rakušankami zrovna tak.. Bosňanky budou příštím soupeřem našich dam, a to v pondělí večer.

Vyhlášení a jdeme na to...

Renáta Navrkalová, Veronika Petrov

Začínáme nástupem! Vedle nás budou hrát Němky s Estonkami, takže tu bude hukot :-) Zjišťuji, že se naše repre o dvě hráčky rozrostla...jako čtvrtá má nastoupit nějaká Olga Hejalová a jako pátá Alena Kantwerová. Zřejmě nové akvizice trenéra Keprta...neznáte je někdo??? :-)

 Hrajeme 1 až 4. Na pětce se poté zahřívá domácí superstar Sina Beisser, kterou tradičně zdobí apartní kouhout na hlavě. Proti gusto, žádný dišputát. 

Renča se postupně rovná do levá ulice, Verča zase do pravé. Kdo se tedy vůbec nešetří, je Sina Beisser. Rozjela to ve velkém stylu, 109 plné. Naše holky také nehrají špatně. Renča dává 94 a prohrává o jednu. Dorážku zahajuje šestkovou plzní. Verča hraje 95, soupeřka 102. Verča se zřejmě řádně nadře. Renča na šest hodů tři devítky. Verča nejprve na tři a pak hodovku. Renča jí kopíruje. A už má šest devítek na deset hodů, pardon sedm na jedenáct...jde to teď v rychlém tempu. Renča dráhu zakončuje za 166. Verča celkově 145. Úvodní třicítka zvládla nejlépe Beisser, 170. Podle neoficiálního, amatérského překladatele, nejmenovaného hráče s iniciály RP, se její jméno překladá jako trhač, google to potvrzuje stím, že se jedná o kousavé zvíře. A nutno dodat, že skutečně vypadá jako Terminátor...snad tu nikde není John Connor.

Holky druhou plnou začaly trochu volněji. Němky mají drobný náskok. Renča 10 53, Verča 9 49. Náskok vybudovaný výbornou dorážkou je tak prozatím fuč. Beisser má už na 12 95. Nakonec 113. Renča plnou na malém řádku trochu vytáhla, 81. Prohrává 22. Dává do otvírky osm. Verča 85 a je mínus 21. Renča teď dvakrt do otvírky osm, devátá ne a ne dotáhnout. Verča to má dvakrát na čtyři hody. Renča do třetice. Verča dává lavor. Druhou třicítku ztratíme. Renča tři hody před koncem krokodýla. Celkově má dráhu 135, točí 301. Verča teď 126, 271. Jedna ze soupeřek těsně pod 150, druhá naopak čtyři přes. Po půlce ztrácíme 11 kuželek. Beisser dává druhou dráhu 176 a v polovině 346...dočkáme se hned takhle po ránu sedmistovky? Mimochodem ženský světový rekord drží Ines Maricic z loňského MS...675.

Renču střídá Hanka Wiedermannová. Verča teď rozjíždí výrazně lépe, 6 40. Hanka se pomalu rozehřívá, 6 31. 10 už je 62 a dotahuje soupeřku. Verča dává 66 a plichtí. Hanka končí plné osmou, 97, soupeřka má o jednu méně. Verča 92 a prohrává o dvě.Beisser teď zahrála plné "jen" 97. Verča dává první devítku na pět, bohužel dva fíky ji brzdí. Soupeřka mezitím stihla dvě devítky a napůl sníst krokodýl. Ani Hanka zatím nedorážkuje ideálně, taky foukla. Němka Dressler hraje proti Verče opravdu výborně. Verča sice po první dlouhé další zrychluje, ale středová otvírka ji opět brzdí. I Hanka prohrává. Hanka dává dráhu 138. Verča zakončuje 127. Aktuálně jsme mínus 44. Beisser nyní zvolnila na 159 a po třech drahách má již 505.

Hanka začíná hodovkou. Holky by teď potřebovaly něco stáhnout. Hanka v součtu ztrácí jednu devítku, to je rozhodně hratelné. Verča na 6 38 a má dvě k dobru. Hanka 5 32 a jednu je v mínusu. První desítku Verča uzavírá sedmou, 63, je prozatím mínus jedna. Hanka dává 68 a o tři vede. Obě holky teď současně dávají hodovku, domácí hráčky jsou ale dobře rozjeté a nedají nám kuželku zadarmo. Verča dává dobrý malý řádek a celkově plné 102, nahrála sedm kuželek. I Hanka je tam kosí jednu za druhou a uhrává 104 a stahuje 6 kuželek, Beisser plnou 95 plus hodovku. Hanak začíná fankami. Verča dvě devítky na pět hodů. Hanka uhrává první na čtyři. Její soupeřka, CEline Zenker hraje výborně v poslední dorážce a má náskok 16 kuželek. Verča dává hodovku a ztrácí jedenáct, její soupeřka se trochu trápí v závěru. Hanka je na prostředku a soupeřka na ní hraje plzeň. Verča dává znovu hodovku, soupeřka branda. Verča po dlouhé době vede. Verča potřebuje přes, pokud soupeřka půjde taky...jakože zřejmě půjde. Verča však nedobírá, dráha 163 stačit nebude, celkem 561. Soupeřka o čtyři vítězí. Prohrává i Hanka. Na závěr zahrála 146, celkem 586, ztratila 19 kuželek. Beisser dala na závěr 147, celkem 652. Aktuálně prohráváme 2:0 o 23 kuželek. Němky nad Estonakami vedou 2:0 o 138. 

Natálie Topičová, Olga Hejhalová

Holky zahájily rozcvičení. Naty hraje proti Corinně Thiem, Ola proti Saře Heering. Tak Naty tady vyslovují jako Topíkouvou a Olu jako Hejchalovou. Zajímavý je, že u Němek s vyslovností nemají problém :-) opravdovým oříškem jsou ale Polky...hlavně dorostenky trpěly při vyslovování svého jména.

Naty to rozjíždí zostra...hodovka prvním hodem a krokodýl druhým. Ola zahajuje dvě sedmami. Ola 4 30 a vede o sedm. Naty 4 22 a je mínus sedm. Naty se v první desítce trochu hledá, 54. Ola dává 67 a o tři vede. Plnou Naty uzavírá za 84. Ola 98. Naty dává první na dvě a k tomu hodocku. Soupeřka dává 100 do plných. Ola dává na tři, plnou prohrála o jednu, v dorážce hod získala. Naty jede devítky po dvou a lepší dorážkou se dotahuje. Krokodýl ji snad moc nezbrzdí. Olga dává i druhou za tři a přidává středovou pětku. Shazuje párek i se sedlákem a má to opět na tři. Naty už vede, byť má o tři hody více. Ola opět středovou pětku. Naty dorážku 61, celkem 145. Soupeřka kolíkuje, na exíka dobírá a posledním hodem hází pět...celkem 141, Naty vítězí o čtyři. Ola si drží stále hod k dobru a díky tomu rovněž vítězí, 142:140. Vedle i další dvě Němky potvrzují roli favoritek a získávají dráhy, byť těsně.

Ola hned do úvodu hodovku. Ola teď opravdu válí, 6 43 a má plus sedm. Naty 6 36 a má k dobru tři. Ola 10 72, plus devět. Naty 10 62, soupeřka má 8 48. Ola zaokrouhluje na rovných 100. Soupeřka dala skvělý malý řádek, 99. Ola začíná dorážku osmou. Naty plné výrazně zlepšila, 96. Soupeřka má 13 77. Ola přidává druhou osmu, ale soupeřka jí kopíruje. Je to opravdu boj o každou kuželku. Naty začíná krokodýlem. Přesvědčivě ho na dva hody čistí. Teď dala středovou pětku. Ola kolíkuje sedmičku. Soupeřka se jí drží jak klíště. Ola hodovku! Soupeřka osm. Ola druhou. Teď opravdu válí. Ale je to krkoukna...třetí nedává :-) plzeň je ale taky super. Naty je mírně v plusu, ale hodově je napřed. Sara Heering, soupeřka Oly, využívá delší devítky naší hráčky...mimochodem byla na tři hody...a dává hodovku. Ola ji ale osmou rázně odpovídá a Heering dává jen brand. Naty teď neotevírá dobře, ale v závěru jde ještě přes devítku díky těsnému dobrání a snad by to mohlo stačit. Ola zahrála 168. Naty 140. Ola vítězí o osm a Naty o 14. 

Ola plné zahajuje za 5 32, plus dva. Naty má 5 33, ale soupeřka teď hraje dobře, takže prohrává o tři. Ola dří skvělé hody, sedmým hodovka. Krokodýla dává na podpis. Desítku dokončuje za 68 a vede o 11. Naty dává 66, ztrácí jen jednu. Ola to má pevně v rukou, do plných baťovka, a to jí to ještě krade. Soupeřka má o 12 méně. Ola začíná dorážku hodovkou. Naty plná taky 99. Obě holky dobírají spolehlivě. Ola otevírá lavor, Naty šestkovou plzeň. Ola jej dává na dva hody, Naty zrovna tak. Její soupeřka teprve dokončila plné, 99. Ola další hodovku, Naty osm z levé. Teď to Olu obralo...šestka z ulice, k osmě chybělo kousek. Ola to bohužel kolíkuje. Přesto je její náskok na dráze velký. Naty dává druhou osmu v řadě a i na podruhé ji dobírá. A do třetice...opět osm. Ola dává plzeň. Naty opět dobírá, Ole zůstává přední roh. Naty čtyřku ze středu dává, ale je to ještě dohoditelné. Ola zakončuje dráhu čtyřku, celkem 157, před poslední dráhou má už 467. Naty nakonec nepřelézá, dráha 153, celkem 438. Ola má už značný náskok, navíc již jistý bod. Corinna Thiem, se kterou hraje Naty ještě dohrává, ale i ona prohrává a vyrovnání je už v podstatě na dohled. Oba body získávají i Němky.

Máme tu poslení plné. Holky je načaly zástřelnou. Naty si vybrala trochu oddechový čas, 4 16. Na to však už dává osmu. Ola 5 29 a také mírně ztrácí. Naty druhou osmu a do třetice je to už hodovka. A druhá následuje. Horší úvod je zapomenut. Ola se s hodovkou přidává, přece nebude trhat partu. Naty plné 97, Ola 90. Ola mírně ztrácí. Naty sice vede, ale má odehráno více hodů. Omlouvám se…ale ze záhadného důvodu mě zradila baterka, takže teď mám trochu bojové podmínky. Ola hraje v dorážce lépe a dotahuje se. Naty dává na závěr 8, 1 a 7 a dráhu končí za 150, celkem 588. Ola dohrává 151 a zahrává první českou šestistovku…celkem 618. Obě holky hladce vítězí. Ztrátu smazaly a nyní již vedeme o 72, ale na body 2:2. Němky drtí Estonky 4:0. Jako poslední jdou do akce Alča s Nikčou.

Alena Kantnerová, Nikola Tatoušková

Obě holky se zatím drží svých soupeřek. Alča začala 5 35, Nikča 5 30. Nikča druhou pětku zvládá výrazně lépe a na 10 má 65, plus osm. Alča na 62 tři ztrácí. Nikča končí plné za 98 a jde do trháku o 15. Alča na 96 jednu ztrácí. Nikča začíná 8, 1 a navrch hodovka. Soupeřce tak ani hodovka zatím není nic platná. Alča na první devítce získala dva hody k dobru, díky jejím dvěma fíkům. Nikča hází brand, ale zadní fána a sedlák dotahují. Alča dává hodovku a odpoutává se od soupeřky. Naše holky hrají výrazně lépe a náskok už se přehoupl přes sto kuželek. Nikča zakončuje dráhu s výsledkem 151, plus 15. Alča rovných 150, plus 19. Mezitím jedna z Estonek dokázala remizovat na dráze. 

Nikča měla trochu ospalejší úvod do plných, ale hodovka ji vrací do standardu, 5 31. Alča 7 44. Desítku nakonec Nikča dává za 65, plus pět. Alča ale dává hodovku, takže na 62 vede o jednu. Holky teď htrají výborné hody. Plné nakonec ukončují: Alča - 95, plus 5, Nikča také 95, plus devět. lča začíná dorážku fikaně z malé. Na dva to uklízí. Nikča dopíjí plzeň. Soupeřka Alča teď hraje výborně a ještě to bude boj o dráhu. Nikča má 18 k dobru a souboj pevně pod kontrolou. Soupeřka však propaluje. Má tam čest práci a ještě zadní roh. Alča kontruje hodovkou a je po napínavosti. Nikča osmou nezůstává pozadu. Alča další devítku nepřelézá, vyhrává však dráhu o pět na 149, 299. Nikča dává fíka na exíka a dráhu uzavírá za 140, 291. Obě Němky teď zvítězily, ale jen těsně. A obě střídají. My pokračujeme beze změny.

Alča dává první desítku za 64 a dvě prohrává. Nikča si vybrala drobnou přestávku, takže má teprve sedm hodů, 7 40, mínus jedna. Desítku nakonec dává za 60, ztrácí čtyři kuželky. Alča zkončuje plné pětkou ze středu, 96, soupeřka rovných 100.  Soupeřka Nikči, Carmen Vogel, se teď třemi hodovkami od naší hráčky odpoutala na 15 kuželek, Nikča zahrává rovných 90 do plných. Alča dobírá těžkou figuru a jde do vedení. A navrch přidává osmu. Nikča také dobírá těžkou a získává hod k dobru. Hází na to dobrý hod, ale krokodýl se na ní na jeho konci směje. Alča dokončuje dráhu, celkem 149, 448, výhra o 7. A má už jistý bod. Nikča otevírá osmy, ale hodovka ne a ne dotáhnout. Soupeřka nehraje dobrou dorážku, a tak se naše hráčka dotahuje. A posledními dvěma hody Nikča vývoj otáčí, 144:140, celkem 435.

Mámu tu poslední dráhu utkání. Nikča 4 26, mínus 3. Alča 5 27, mínus 1. Utkání už dohráváme v poklidu. Obě holky už mají jisté body a náskok na kuželky je trojmístný. Nikča desítku za 63, Alča 58. Holky hrají velmi vyrovnaně a číselně se spíše tahají mezi sebou. Nikča do plných končí krásnou hodovkou, která číslo zarovnává na rovných 100. Alča má o šest méně. Nikča první na čtyři. Alča dorážku rozjíždí krokodýlem. Dává na hody. Další devítka je taky celkem za tři. Nikča má na deset hodů tři devítky, škoda fíku. Alča otevírá lavor. a A kolíkuje jej. Nikča teď dává střed. Uklízí párek s druhým sedlákem. Bez milosti pak sráží obě levé fány. Dva hody do konce...není to hodovka, jen osm a půl. Nikča končí dráhou 145, celkem 580. Alča má také dva hody. Dává čtyřku a vzápětí další. Celkem 138, 586. Holky vítězí 6:2 o 131 (3519:3388). Němky vítězí 8:0 nad Estonkami o 350.

Nyní se budou odehrávat douboje Rumunsko - Slovensko a Srbsko - Francie.

Datum: 20. 5. 2017 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek