ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS dorostu – soutěž sprintů

Po smíšených tandemech nemůže přijít nic jiného než sprinty. Česko má v obou kategoriích tři zástupce. Update 17:32!

  • 12:00 – Karolína Kovaříková vs. Melisa Leonida Ungureanu (ROU)
  • 12:30 – Kristýna Bulfánová vs. Jagoda Dziamska (POL)
  • 13:00 – Hana Stehlíková vs. Reka Fekete (ROU)
  • 14:30 – Jaroslav Bulant vs. Moritz Walz (GER)
  • 15:00 – Ondřej Bína vs. Marco Linzer (AUT)
  • 15:00 – Ondřej Matula vs. Martin Cserpnyák (HUN) 

Zdravo drugari!

Pomalu se nám den přehupuje do odpoledne, a tak se rozeběhly rychlé sprinty. Česko bude mít ve hře 6 zástupců z celkových 64. Aktuálně probíhá první runda prvního kola, kde nemáme zástupkyni. Slovinka v rámci rundy přehrála drobnou Francouzku. Maďarka nedala šanci Rumunce. Druhá Slovenka hraje s Rakušankou rozstřel o dráhu. Slovenka jej ztrácí a čeká jí ještě jeden o postup. Ten už si pohlídala a jde dál. Stejně tak i její spoluhráčka, která v rozstřelu zdolala Němku.

1. kolo

Karolína Kovaříková

Kája jde na dráhy a rozhoz.  Tři minuty na zahřátí. Začínáme sedmou. Zvyšujeme na osmu a úvodní trojici uzavírá opět sedma. Výborný úvod, plus 6. Hodovka pátým hodem. Kája zatím výborně. Podpis za šest. Kája nepolevuje, 8 56. Následuje osma a plnou zakončuje sedma, 71. Měl jsem drobný výpadek spojení. Těžká otvírka, ale Rumunka má střed. Kája propaluje a má čest práci, k dobru ale 12 kuželek. Kája dává na pět a otvírá...hodovkou. Rumunka kolíkuje plzeň. První dráhu Kája vyhraje. Vedle hraje Němka s Polkou a ta nutno říci se s domácí hráčkou vůbec nemaže. Kája uzavírá první dráhu za 99. Italka hraje se Srbkou a posledním špatným hodem Srbka Italce dopřála výhru. Polka 110 a drtivá výhra. Slovinka poté přehrává Slovenku.

Kája začíná trojkou, druhý hodza čtyři...postupně to roztáčí. Teď už osma. Ty chceme vidět až do konce. Další! šestým hodem Kája bohužel fanky, 6 31. Rumunka má sedm k dobru. Sedma poté. A hodovka! To je ta správná cesta. Sedm na to, Rumunka odpovídá hodovkou. Závěr plných byl výborný, 62. Rumunka má tři k dobru. Středová otvírka a Rumunka kontruje hodovkou. Kája dobírá na tři hody a dál otevírá těžší plzeň…z levé půjde dolu. Rumunka teď kolíkuje. Kája bohužel taky. Rumunka dává střed, ale druhým hodem ho napravuje. Kája zakončuje dráhu také středem a prohrává. Půjdeme do rozstřelu. Mezitím Polka vítězí i podruhé. Srbka i Slovenka srovnaly. Slovenka zahrála 115. Kája v rozstřelu hraje jako druhá. Rumunka začíná středovou pětkou, Kája odpodívá sedmou. Rumunka nyní hodovku. Kája pětku a je mínus dvě. Rumunka sedm, Kája musí hodovku. Je z toho šest. Kája prohrává 18:21 na sudden victory. Postoupila Italka a Slovinka. Nyní jde hrát Kristýna Bulfánová alias Kikina.

Kristýna Bulfánová

Kikina už je rozcvičená. A začíná hezkou sedmou. Hodovka na to. To je správný úvod. Sedma na podpis a hned 12 k dobru. Polka se zvedla hodovkou. Kikina 6 a 5, 5 34. Osma k tomu. Polka je na rozdíl devítky. Další hodovka. Polka jen za pět. 13 kuželek k dobru je zatím slušným počinem. Šestka nekazí. Natož pak další hodovka. Plná nakonec za 73 a čtrnáct k dobru. Středová otvírka, ale Polka nás podpořila fankami. Kikina jednu stranu vyčistila, Polka skoro dobrala. Polka na tři, Kikina taky. Kikina zase středem, Polka má fány a sedláka. Polka znovu dobrý druhý hod, Kikina jen samotného sedláka. Potřebuje jít aspoň přes devítku. Fána šla dolu v pohodě. Polka teď ujíždí, Kikina ale taky. Polka dobrala a má dva hody do konce. Dává hodovku, Kikina ujíždí na exík. Polka dává i druhou, a to jí stačí na zisk dráhy. Kikina bohužel nepřešla a prohrává o čtyři. Mezitím Maďarka výborným výkonem poráží Chorvatku, Polka pro změnu také Chorvatku a Francouzka posledním hodem vítězí nad Srbkou.

Kikina musí špatnou dorážku hodit za hlavu a znovu nabouchat plnou. Šest na úvod. Polka je v laufu, 8. A hned další. Kikina kontruje hodovkou, přesto po třech hodech tři ztrácí. Pět a vzápětí sedm, Polka kazí a Kikina má k dobru kuželku. Další sedma. Kikině to hezky jezdí do levé uličky. Polka je ale taky v ráži, po sedmi hodech je srovnáno. Kikina má vyrovnanější hody, ale Polka občasnou osmou srovnává krok. Kikina 57 plné, Polka rovněž. Jeden hod do pravé...a hodovka! Vynikající újezd :-) Podpis bohužel středem. Polka zázračně dobírá sedláka s opačnou zadní fánou. Kikina čistí jednu stranu. A taky druhou! Otevírá osmou, zatáhnul jí král. Polka sedmu kolíkuje. Kikina dobírá a přidává sedmu. Polka sice dává hodovku, ale Kikina si už náskok nenechala sebrat. Opět bude náhlá smrt! Druhou dráhu Kikina pěkných 106. Do rozstřelu jde i Srbka s Francouzkou. Maďarka postupuje, druhá Polka taky...chorvatský armageddon. Kikina začíná. Osma! Polka dokonce hodovku. Kikina střed za pět. Polka úplně stejně. Kikina končí hodovkou. Polka jen šest. Kikina jde dál! A s ní i Francouzka.

Hana Stehlíková

Další paní na holení je Hanka Stehlíková. Rozhoz je za námi. Šestka na úvod. Rumunka přepaluje začátek hodovkou. Opět šest. Rumunka už jen osm, jde dolu. Hanka pět a Rumunka zrovna tak. Šest a sedm na to. Hanka už to rozjíždí. Rumunka má dvě k dobru. Sedm vs. sedm. Je to bitva o každou kuželku. Rumunka teď hodovku. Hanka má ze stejného hodu jen šest, trochu chybí rychlost. Hanka hraje poctivě, ale jsou to pětky, šestky. Plná za 58. Prohrává sedm. Rumunka střed. Hanka sedm s králem a sedlákem. Obě dvě čistí na dva hody. Další otvírka: Rumunka osm, Hance dopadává hodovka. Teď nám konečně dráha pomohla. /Podpis jen sředová pětka. Rumunka 7 a 2. A hned další sedma. Hanka dobírá na čtyři. Potřebuje hodovku! Jen šestka. Rumunka už nepřelezla, ale náskok uhájí. Rakušanka drtí Italku. Druhá Italku Chorvatku. Druhá Rakušanka poté těsně poráží Slovinku.

Chce to lepší plné. Sedm na úvod, Rumunka osm. Teď to Hance ujelo. Hodovka to napravuje! 18:19. Rumunka je ranařka což jí dává výhoda. Hanka se musí vyvarovat středů. Dává šest, Rumunka brand. Hanka to má moc u středu a nesype jí to. Ztrácí ale jen čtyři kuželky. Plná celkem 54. Rumunka je končí hodovkou, 65. Hanka musí zahrát dobrou dorážku. Sedm na úvod. Rumunka plzeň, Hanka kolíkuje a navíc to prokládá fíkem. Rumunka kolíkuje taky a ani ona se fíku nevyhnula. Teď už Hanka musí. Zase sedma. Rumunka střed. Hanka po jedné dobírá. Hezká ulice, ale kromě párku zůstává i druhá zadní fána. Hanka musí dobrat. Párek ano, fanka zůstala. Rumunka sice nehraje skvěle, ale náskok z plných uhájí. Hanka bohužel končí. Rakušanka proti Italce hodila 118 a postupuje. Rozstřel budou hrát Italka s Chorvatkou a Rakušanka se Slovinkou. Vítězí Rakušanka a Italka...všechny Chorvatky končí v prvním kole.

Teď následuje první kolo kluků. Máme dvě rundy pauzu a pak jde Jára Bulant.

Jaroslav Bulant

Jarda se jde rozcvičovat, já mám dobitou baterku, takže se mě jen tak nezbavíte. :-) Co se dělo v poseldní hodině... Odehrány byly dvě rundy prvního kola kluků. Postuo oslavil nejprve domácí hráč, Slovák, Srb a Ital Huber, který už bral medaile dopoledne v tandemech mix. V právě skončeném náhozu se z výhry radoval Rakušan, Ital, Slovák a překvapivě i Estonec Roomet Libe, který nejprve porazil Chorvata Luku Pozegu, na druhé dráze prohrál. V rozstřelu již bylo skoro na kolenou. Chorvat ale poslední hod nezvládl, a tak Estonec Chorvatovi vrátil včerejší porážku z tandemů. Ať už k Jardovi, který hraje s domácím Moritzem Walzem.

Hodovka na úvod neurazí. Podpis za sedm. A teď osm...Jára rychle vystřídal všechna dobrá čísla. Jen to podržet. Hodovka! A další! 5 42. Sedm navrch. Zatím koncert. Němec prohrává o 20 po šesti hodech. Jára za šest a pět. trochu uhnul z uličky k plzni. Němec dává brand. Jára opět plzeň, Němec hodovku. Sedm na závěr, 73 do plných, plus dvacet. škoda fanek do otvírky. Zůstavá nám viadukt. Dva poctivé hody jej uklízí. Němec má devítky na tři. Jára plzeň. Na dva dole. Němec má k dobru dva hody. Dal osm. Jára otvírku sedm, ale dva sedláci mu zůstaly. Němec by musel dvě hodovky na výhru. První dal. Druhá osma, ale král se povážlivě hýbal. Jára těsně vítězí. Slovinec vede nad Maďarem, Rumun nad Srbem a druhý Němec udolal Poláka. 

Na úvod sedm. Němec hodovku. Z brandu dopadávají další dvě, takže pět. Němec také. Dvě šestky nekazí. Čtyřka je už horší. Němec jen srovnánvá. Jára hodovku. A hned druhou. Sedma k tomu a Jára opět do plných utíká. Škoda čtyřky. Celkem 62 plné. Němec ztrácí tři. Středová otvírka prvním hodem. Němec taky. Jára uklízí jedno křídlo. Druhé kolíkuje. Němec má viadukt. Jára pěknou sedmu. A zase jede po kolku. Potřeboval by ještě přes devítku. Střed za pět. Němec má dva hody do konce a na výhru musí hodovku. Jára už má dohráno. Nedal! Jára postupuje, byť to bylo o prsa indiánské ženy. Druhý Němec poráží Poláka. Slovinec Maďara. Rozhoz rozhodne, zdá dál půjde Srb, nebo Rumun. Rumunovi se ale od konce první dráhy nedaří a Srb si v poklidu dokráčí pro postup. Do akce jde Ondra Bína s Ondrou Matulou.

Ondřej Bína, Ondřej Matula

Los mi to opět znesnadňuje, takže aby se to nepletlo oba nebudu jmenovat Ondro, ale tentokráte využiju jejich příjmení, bez urážky :-) Bína hraje s Rakušanem a Matula s Maďarem.

Tak jdeme na to! Oba na úvod osm. Bínič na tři 22, plus sedm. Matul 18, mínus 3. Bínič 5 34, Matul o čtyři méně. Maďar má o čtyři víc. Bínič brzdí trojkou. Matul dává osm a sedm. Bínič hodovka devátým, Matul střed za pět. Bínič plné 62, plus dvě. Matul 58, mínus 16. Maďar hraje dobře. Bínič otevírá sedmou, Matul středem. Bínič dobírá. Bínič šestku a kolíkuje. Matul ztrácí 22 a zřejmě prohraje. Rakušan dává osmičku. Matul plzeň. Musí dobrat. Nedává a je hotovo. MaĎar vede 1:0. Bínič otevřel plzeň, ale zatáhl fanka. Z levé to půjde dobrat. Nezatáhne a nezatáhne. Bíničovi už ale dráha neuteče. Vyhrává o pět. Rumun poráží Chorvata a druhý Rakušan Francouze. Omluvte výpadek, ale jsem na západě Evropy, tak proč bych měl očekávat stabilní připojení přece…i když lepší než drátem do oka.

Matul začíná sedmou. Bínič středem za pět. Matul hodovka! MaĎar má na dva jen osm a osm teče. Bínič má 11, mínus 5. Bínič taky hodovku! Matul podepisuje pětkou. Rakušan 5 34 a lehce vede. Matul má 5 33 a devět k dobru. Rakušan další hodovka. A hned na to druhá. Rakušan válí a Bínič je mínus 16, ale hod k dobru. Matu lvede o devět. Hodovka! Bíinč se trefuje, ale Rakušan osm, takže ho moc nestáhl.  Matul osm! A druhou. Bínič devět. Matul plné 68, vyhrává je o 11. Rakušan 68 a hodovka. Bínič 66 a bude muset skvělou dorážku zahrát. Matul otevírá plzní. Bínič taky. Matul suverénně dopíjí. Maďar hodovka. Matul sedm. Maďar osm a tlačí na pilu. Bínič dobírá na dva hody. Matul na hned. Bínič sedm a Rakušan na něj čeká. Matul taky sedm a drží náskok. Maďar plzeň. Propaluje jí. Matul kolíkuje taky. Rakušan stále čeká, už má několikátý fík v řadě. Matul osm. Bínič dobírá a dýchá Rakušanovi na paty. Maďar to nezvládl a bude jej čekat rozstřel s Matulem. Rozstřel čeká i Bíničem, protože Rakušan na konci dává osm. Všechny dvojice budou hrát náhlou smrt. Oba naši začínají. Bínič hodovka. Matul sedm. Rakušan osm, Maďar tři. Matul tři. Maďar hodovku. Bínič druhou hhodovku. Rakušan sedm. M ul šest. Maďar také a vítězí. Bínič na závěr čtyři. Rakušan osm a taky vítězí, o jednu. Ani dvě hodovky nestačily. Postupuje také Chorvat a druhý Rakušan. Teď máme nához volno a pak jde Kikina.

2. kolo

Nyní se rozehřívá první runda druhého kola. Slovinka bude hrát s Maďarkou, Italka s druhou Slovinkou, Polka s Rumunkou a v bratrovražedném souboji dvě Slovenky spolu. Slovinka zahrála skvěle (114+109) a nedala MaĎarce šanci. Zbylé souboje se rozhodly až v rozstřelu. Dál jde s Polka. Italka nakonec udolala druhou Slovinka a slovenský souboj vyhrála Dominika Jankovičová nad včerejší medailistkou z tandemů, Nikolou Mazúchovou. Kikina jde do akce.

Kristýna Bulfánová

Konec rozcvičky! Kikina začíná volněji...čtyři. Teď fány, Polka reaguje hodovkou. Třetí hod už je ten správný...osm. A sedm na to. Tohle je třeba držet. Polka á plus šest. Plzeň nekazí. Teď šestka, ale skoro fány... Polka hraje stejně. Kikina teď střed a Polka osm. Má deset k dobru. Polka jen pět, Kikina osmou stahuje. Čtyřka ji ale brzdí. Plné nakonec 54. Polka má o osm více. Je to hratelné, protože Polka taky úplně nezáří. Obě dvě dávají střed. Polka dobírá po jedné. Kikina však propaluje. Polka na pět a má minimálně hod k dobru. Polka plzní jistí vedení. Kikina dobírá na šest. Osma a je to ještě hratelné. Fík ale dráhu ukončuje. Kikina prohrává, ale na jedičce to bude jistě lepší. Rakoušanka mezitím nedala šanci Italce, bronzové z dopoledne. Vítězí i druhá Rakušanka, a to nad Rumunkou. Výborně hraje Francouzka (109) a trochu překvapivě přehrává Maďarku.

Obě začínají pětkou. Teď už Kikina dává sedm a jde do vedení. Polka reaguje hodovkou. Kikina pět ze středu. A další čtyřka. Polka osm a sedm, 5 34. Kikina osm a je pět zpět. Zase středovka. Polka za dva a Kikina osmou srovnává. Na to sedm, Polka hodovku. Teď obě sedmu. Na závěr plných Polka dává čtyřku, 61. Kikina sedm a vede o jednu. Střed do otvírky, Polka plzeň. Ale nedobírá. Kikina čistí pravou stranu. Teď už Polka dává. Kikina ale jen jednu, zbývá sedlák. A ten padá vzápětí. Polka za sedm. Polka dobírá. Kikina dává plzeň. Hodovka! Ale polská… Kikina dobírá. Polka zase sedm. Kikina odpovídá stejně. Polka bere jednu a fíká. Kikina dává taky jednu a na exíka dobírá. Polka však podruhé neujíždí a drží si dorážkou získaný náskok. Kikina by totiž posledním hodem musela osm, ale pravá dává jen sedm. Druhou dráhu Polka vyhrála o kuželku. Postupuje. Vítězí také obě Rakušanky a Francouzka. TeĎ následuje druhé kolo kluků. Jára jde ve druhém náhozu. Takže máte půlhodinky pauzu na kávu.

Jaroslav Bulant

Odehrála první skupina kluků. Němec porazil Slováka, Rakušan Estonce. V rozstřelu udolal druhý Slovák Ital a již od rána neustále hrající Ital Julian Huber přetlačil Srba. Pro představu, co dnes vše odehrál: tři tandemy mix a teď už dva sprinty a ještě ho minimálně jeden čeká. Když nepočítám rozhozy a rozstřely, které už absolvoval už čtyři, tak nahrál 170 hodů během devíti hodin...v součtu to není až tak hodně, ale začínal v osm ráno a máte už pět odpoledne a pořád vítězí. Teď už k Járovi! Hraje na pětce a proti němu mladý Němec Tim Brachtel.

Jára začíná trojkou. Němec ale taky středuje. Jára to zlepšuje na pět. Němec rozbil dráhu...je diskvalifikován...Tak prý nakonec ne…museli bychom podmáznout rozhodčí. Jára si to musí uhrát. Ale hodovkama to půjde! A přidává osm. A další! Němec fány, 4 20. Zase osm. Jára má sérku. Němec odpovídá stejně. Sedmým hodem Jára dává střed, ale dotahuje na šestku. Má plus osm. Osmička teď za odměnu. Němec kontruje hodovkou. Hodovka! Sedm na závěr, 71 plné. Plus deset. Němec otevírá osmou. Jára plzeň, ale dopadává fána. Z pravý to půjde. A taky že jo! Jára otevírá fánami. Teď to zase naopak půjde z levé. Němec plzeň. Bohužel druhé fány…helvétský kříž zůstává. Musíme překousat. Němec sedmu se sedlákem a králem. Jára bohužel míjí. Dvakrát. Teď dal roha s králem, ještě dva sedláky. Němec dává bez fíka a má dva hody do konce. Jára ujíždí na exíka a Němec vyhrává. Vedle na dráhách Chorvat s přehledem pořáží Rakušana. Srb nedal naději (112:90) Slovincovi. Druhý Rakušan si dá rozstřel s Maďarem. Se štěstím vítězí Rakušan.

Jára teď začíná osmou. Němec za čtyři. Přidává šest. Jára tři středové. Druhý střed v řadě. Němec má dvě k dobru. Dává ale brand. Jára škaredou sedmu, mezi místními znalci známou jako krokodýl. Němec se opičí. Jára teď dává osm. Dalším hodem oba za 6. Jára pět, Němec osm, je srovnáno. Zase jedna středová. Němec má tři k dobru. Jára plné za 54, Němec rovných 60. A otevírá sedmou. Nám dotahuje osma. Oba dobírají. A oba shodně osm. Motáme, takže rychle k ostatním. Rakušan drtí Maďara. Druhý mírně prohrává s Chorvatem. Skvělý souboj svádějí Srb se Slovincem. Jára dobral. Němec otevřel šestku, má tam párek a sedláka. Další osma! Už by taky mohla zatáhnout. Oba shazují. Máme hod k dobru, ale ínus šest. Jára lavor, Němec osm. Dobírá a hodovkou končí souboj. Jára sice taky přelézá, ale ztrátu z plných už nedohnal. Rozstřel si dají Srb se Slovincem. Lepší nervy měl Srb a postupuje. Naši pro dnešek končí. Live koment tudíž taky...kompletní výsledky přinesu ve shrnutí dne!

Datum: 17. 5. 2017 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek