ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2016/17 – závěrečné kolo

Je dobojováno. Mistrovský titul vybojovaly poprvé hráčky Slovanu Rosice před Slavií Praha a Sokolem Duchcov. Nejvyšší soutěž opouští Lokomotiva Česká Třebová a Sokol Husovice.

Je dobojováno. Mistrovský titul získaly poprvé v historii hráčky Slovanu Rosice, které podávaly po celou sezónu vyrovnané výkony a prohrály pouhé čtyři zápasy. Stříbrné medaile získaly hráčky Slavie Praha se ztrátou šesti bodů na vedoucí celek a na bronz dosáhl Sokol Duchcov, který měl velké problémy s kádrem družstva hlavně po zdravotní stránce. Soutěž opouští Lokomotiva Česká Třebová, která měla velké problémy, aby soutěž vůbec dohrála. Do druhé ligy je doprovodí Sokol Husovice. Jejich místa nahradí vítěz skupiny A druhé ligy SK Žižkov Praha a vítěz skupiny B KC Zlín. Až čtvrté místo vybojovaly hráčky loňského mistra Spartaku Přerov.

V posledním kole padly tří šestistovky. Na výkon 604 dosáhly dvě hráčky, v Jičíně hostující hráčka TJ Valašského Meziříčí Petra Čipová a v Rokycanech rovněž hostující Helena Gruzsková ze Slavie Praha. V Přerově porazila domácí Monika Pavelková 603 kuželek.

Pořadí jednotlivkyň ovládla hráčka mistrovského týmu Natálie Topičová. V pořadí dle dosaženého průměru z průměrů zvítězila průměrem 579,4 před Kateřinou Fajdekovou ze Spartaku Přerov 574 a Markétou Jandíkovou z TJ Valašského Meziříčí 572,8. V pořadí dle získaných bodů pro družstvo zvítězila s náskokem jednoho bodu na Alenu Kantnerovou z Rosic a dvou bodů na Zuzanu Musilovou z KK Blanska.

Ženy KK Slovan Rosice 2016/17

Ženy KK Slovan Rosice – mistryně České republiky 2016/17

Datum: 9. 4. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa