ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Vytisková a Bulant celkovými vítězi 4. ročníku ČPD!

Čtvrtý ročník Českého poháru dorostu vyvrcholil v neděli 12. března finálovým turnajem v Olomouci. K vidění byly skvělé výkony, které v mnoha případech zamíchaly celkovým pořadím.

Mezi dorostenkami se ve finále nejlepším výkonem blýskla pelhřimovská Štěpánka Vytisková, když si výkonem 576 kuželek pojistila i celkové první místo. Následovala ji Barbora Pýchová z Nové Bystřice s výkonem 572 a zlínská Hana Stehlíková s 564 poraženými kuželkami. Haně se zároveň podařila nejlepší dorážka finálového turnaje, a to 220 kuželek. V celkovém pořadí jasně uhájila první místo Štěpánka Vytisková se 191 body. O druhém a třetím místě rozhodl průměrný výkon v soutěži, neboť Karolína Kovaříková (KK Kosmonosy) i Veronika Horková (Kuželky Holýšov) měly na kontě shodně po 149 bodech. Pomyslné stříbro si tak nakonec odvezla Karolína (545) a bronz Veronika (542).

Mezi dorostenci se v Olomouci nejvíce dařilo Jaroslavu Bulantovi z Hazlova, který porazil 582 kuželek a poskočil na celkové první místo. Druhý nejlepší výkon předvedl jihlavský Ondřej Matula, a to 579 kuželek, následován Davidem Ryzákem z Trutnova s 573 kuželkami. Celkovým vítězem tohoto ročníku ČPD se stal Jaroslav Bulant s 226 body na kontě, jako druhý se s odstupem pouhého jednoho bodu umístil jeho oddílový kolega Ondřej Bína. Ten měl z dorostenců nejvyšší průměrný výkon, a to 569 poražených kuželek. Třetí místo patří Janu Mecerodovi (KK Slovan Rosice) s 212 body.

Ještě jednou gratuluji všem hráčům a hráčkám k výkonům, kterých ve finále i během celé soutěže docílili.

Tímto bych ráda poděkovala pořadateli finálového turnaje HKK Olomouc za bezproblémový průběh turnaje a všem hráčům a jejich doprovodům za skvělou atmosféru, kterou na olomoucké kuželně vytvořili. Přeji hodně štěstí těm, kteří se probojovali na Mistrovství ČR, a všem hráčům a hráčkám držím palce do další sezóny. Těším se na další spolupráci a na viděnou!

Ludmila Johnová

Datum: 20. 3. 2017 | Sekce: Mládež | Autor: Ludmila Johnová