ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2016/17 – 19. kolo

Devatenácté kolo nepřineslo zásadní změny do postavení družstev v boji o titul a sestup. Hodně mohou napovědět již výsledky utkání příštího kola. Šance jednotlivých družstev v přehledu utkání závěrečných kol.

Všechna družstva z medailových pozic v tomto kole bodovala, a tak se na pořadí nic nezměnilo. Čtvrtá Olomouc ztratila další bod a vypadla z kandidátů a do souboje o zisk mistrovského titulu již nemůže zasáhnout. V devatenáctém kole propadly domácí celky. Na výhru se podařilo dosáhnout pouze hráčům TJ Třebíč, kteří jasně přehráli poslední celek tabulky TJ Červený Kostelec. Z domácích celků pak na bod za remízu dosáhly SKK Hořice, které remizovaly s HKK Olomouc. Na čele tabulky se nic nezměnilo. Stále vede Lokomotiva Česká Třebová s náskokem dvou bodů na Hvězdu Trnovany a tří na TJ Třebíč. Na konci tabulky se SKK Jičín díky výhře ve Vrchlabí odpoutal od desáté příčky na rozdíl dvou bodů. Hodně může napovědět o sestupujících již příští kolo, kde předposlední Moravská Slávia Brno zajíždí na dráhy desátého celku v pořadí.

Šestistovek v tomto kole padlo dvanáct. Z toho výkonů vyšších jak 630 bylo pět. Nejlepší výkon zahrál ve Vrchlabí Jiří Drábek z SKK Jičín, který porazil 647 kuželek. O kuželku méně zahrál v Třebíčí domácí Petr Dobeš a v Brně na Morendě rovněž domácí hráč Milan Klika. V pořadí jednotlivců drží průměr vyšší jak šest set pět hráčů. Pořadí vede nadále Martin Vaněk z HKK Olomouc, který i v tomto kole pokořil šestistovku výkonem 613 kuželek. Martin Vaněk vede rovněž pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo. Má jich na svém kontě sedmnáct z devatenácti odehraných utkání.

Datum: 12. 3. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa