ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2016/17 – 17. kolo

Slovan Rosice stále na čele tabulky s náskokem dvou bodů.

Konečně se odehrály všechny zápasy kola a jedno utkání bylo dohráno. Favorité  z čela tabulky hrály venku. Husovice nebyly pro vedoucí celek tabulky žádný vážný soupeř. Pouze úvod utkání byl překvapivě vyrovnaný a domácí sice oba duely prohrály, ale ztratily jenom devatenáct kuželek na dvojici vynikajících soupeřek Lucie Vaverková a Naďa Dobešová. Naďa na kuželky prohrála, ale prala bod. Ve střední části sice uhrála Eliška Kubáčková pro domácí bod, ale to bylo ze strany husovických hráček vše. Natálie Topičová po nejlepším výkonu v utkání 573 nahrála na svoji soupeřku 95 kuželek a při 100% úspěšnosti hostujících hráček v závěru zápasu z toho bylo jasné vítězství 7:1. Druhý celek tabulky Spartak Přerov se představil ve Valašském Meziříčí a bez větších problému zvítězil. Přerovu vyšel úvod utkání, který vyhrál 2:0 s náskokem 109 kuželek. Tento náskok, při nevýrazných výkonech domácích hráček, přerovské hráčky udržely a zcela zaslouženě zvítězily. Slavie Praha hostila SKK Náchod, který nepodává nijak oslnivé výkony, to potvrdil i v Praze, kde hostující hráčky nijak neoslnily, a tak Slavie nepotřebovala na jasnou výhru podat nijak zázračné výkony. Nejlepší výkon zahrála domácí Kristýna Juráková, která porazila 553 kuželek. Všechny ostatní hráčky zůstaly hluboko za tímto výkonem. Sokol Duchcov hostil Lokomotivu Českou Třebovou, která asi brzo začne tahat hráčky i z hrobu, aby dala dohromady šestku na utkání. Není to vůbec jednoduché, když se mladým nechce. Domácí celek to měl hodně ulehčené, ale i proti oslabenému hostujícímu celku ztratil dva dílčí body. Konečný rozdíl v poražených kuželkách byl nakonec plus 312 pro domácí. SKK Jičín v Praze na Konstruktivě nijak neoslnil, a tak domácí hráčky bez větších problémů zvítězily 6:2. V utkání opět excelovala Lenka Nová. Po vynikajícím výkonu byla nejlepší v utkání, když porazila 604 kuželek. SKK Rokycany hostily neúplný celek KK Blanska, a tak to měly hodně ulehčené. V pěti dosáhnout na výhru je hodně těžké. Blansko bojovalo, ale to samo osobě nestačilo. Výborný výkon podala Zdeňka Ševčíková, která zahrála nejlepší výkon kola, když porazila 618 kuželek.

V dohrávce 15. kola zdolaly SKK Rokycany v dramatickém utkání SKK Náchod. Z bryndy vytáhla domácí celek vynikajícím výkonem v závěrečné fázi utkání Terezie Krákorová, která porazila 615 kuželek.

Tabulku vede i po tomto kole Slovan Rosice s náskokem jednoho budu na Spartak Přerov. Rosice však mají jedno neodehrané utkání k dobru. Na předposlední příčku se po tomto kole propadly hráčky SKK Náchod. Beznadějně poslední je Lokomotiva Česká Třebová.

Datum: 26. 2. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa