ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Interliga 2016/17 – 12. kolo

Inter předvedl doma svůj standardní výkon, ale na Podbrezovou to nestačilo. Nejlepší výkony předvedli tahouni svých týmů v první polovině utkání. Ján Jasenský měl před poslední dráhou stav proti Vili Zavarkovi 2:1, ale světová jednička, hlavně skvělými plnými, vybojovala pro družstvo bod.

Interliga Naopak excelentní dorážkou (290) si pomohl železář Milan Tomka k výkonu 707, a když se k nim přidal těsným vítězstvím nad domácím Jaroslavem Truskou i třetí hráč hostí Vadovič Bystrík, šel jistě favorit k dvanácté výhře. Družstvo z hlavního města už stačilo jen odvrátit kanára.

V dramatickém zápase o těsné výhře Rokycan v Luhačovicích nerozhodly celkem sražené kuželky všech hráčů, ale body proti soupeři. Možná rozhodla i první a hlavně poslední slabá dorážka domácího koncáka Rosťi Goreckého. Nejlepšími hráči byli za domácí Radek Polách a za hosty Michal Pytlík. Třetí příčku si udržela Trstěná, ale poslední tým tabulky Sučany pěkně domácí trápily. Předvedly hned po Podbrezové nejlepší nához hostujícího družstva v sezoně. Slavoj Praha, i s novou posilou ze zahraničí Radkem Hejhalem, nedal šanci Modrance a právě dlouholetý český reprezentant byl nejlepším hráčem utkání. Jeho výkony bude Slavoj v boji o udržení potřebovat. Nejbližším konkurentem jsou Dobřany, kterým se dvojutkání na Slovensku nezdařilo. V sobotu ještě statečně bojovaly ve Veľkém Šariši, za to na nedělní ráno by nejraději zapomněly. Utkání v Podbrezové, kde se určitě hráči z Česka těšili, se z důvodu nemoci hostí vůbec neodehrálo. O  ředběžně dohodnutém termínu 19. 2. v 10:00 a osudu utkání rozhodne dodatečně STK Interligy. Husovicím se utkání v Jihlavě nad bazénem moc nepodařilo a tak domácí jsou v první polovině tabulky stále blízko k medailovým příčkám.

Datum: 15. 1. 2017 | Sekce: Interliga | Autor: Jaromír Šula