ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Interliga 2016/17 – 11. kolo

V kompletním posledním kole na podzim vyjela Podbrezová do Trstené a splnila roli favorita, i když spousta hráčských duelů byla vyrovnaná. Nejvíc sledovaný vzájemný souboj nejlepších hráčů svých družstev vyšel hostujícímu Vili Zavarkovi, kdy rozhodla třetí „slabší“ položka domácího Ivana Čecha.

Interliga Skalp Daniela Tepši se povedl o kuželku Michalovi Fábrymu, kteří společně s Ivanem Čechem, jako jediní domácí hráči, přehodili metu 600 kuželek. Druhý bod do skóre pro domácí se podařilo Peteru Šibalovi, který proti Milanu Tomkovi vyhrál tři dráhy, ale tu jedinou prohrál o 46 kolků… Tomu se říká frajeřina. Ještě jedna perlička u světové jedničky, poprvé chybovala i na venkovní kuželně, proto má na chyby doma/venku 1:1 v polovině soutěže.

Právě Trstenou odsunuly na třetí příčku Rokycany, které vítězí v Žižkově nad Slavojem Praha, ale definitivu dala až poslední várka. K nejlepšímu hráči utkání Michalu Pytlíkovi se přidali i jeho spoluhráči, za to Slavoj podal nejslabší podzimní výkon na žižkovské kuželně.

Dále naplno bodují už jen domácí celky, Modranka ve velkém dramatu udolala Inter, který spadl na „bramborovou“ příčku. I skvělý výkon momentálně nejlepšího slovenského hráče v soutěži Jána Jasenského a nejvyšší celkový nához hostí v Trnavě na podzim, nestačil na výbornou hru domácích, a na závěr chybělo hostům 20 kolků.

Další dramatickou koncovku viděli diváci ve Veľkém Šariši, kde poslední Sučany díky Marku Knapkovi držely s domácími krok a sahaly minimálně po bodu. Hlavně Rasťo Beran proti Eriku Gordíkovi rozhodl v poslední dráze jak bitvu pro sebe, tak i pro tým, protože celkový rozdíl družstev byl +8 pro Šariš.

V údajně hokejové atmosféře se hrálo utkání Luhačovic s Husovicemi, kdy šlo vzhůru Brno díky třem výhrám, ale po ztrátě přes 50 kuželek museli hosté pro dva body nejlépe oba duely zvítězit. Rosťa Gorecký nad Michalem Šimkem dominoval od začátku, a tak boj až do konce, aspoň na remízu, svedl Vašek Mazur s Filipem Lekešem, kdy rozhodla pro domácí poslední otevřená, vlastně hned zavřená devítka proti husovickému středu.

Datum: 5. 12. 2016 | Sekce: Interliga | Autor: Jaromír Šula