ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2016/17 – 2. kolo

Výhry Slavie Praha a Slovanu Rosice venku. Nejlepší výkon kola zahrála hráčka TJ Valašského Meziříčí Markéta Jandíková v Duchcově, kde porazila 623 kuželek.

Ve druhém kole soutěže se hrálo pět utkání a hostující celky byly tentokrát úspěšnější. Uhrály dvě vítězství a jednu remízu. Domácí celky zvítězily ve dvou utkáních.

Slavie Praha přiváží dva body z Jičína, kde ve vyrovnaném utkání zvládla lépe koncovku hlavně zásluhou nejlepšího výkonu zápasu v podání Kristýny Jurákové, která porazila 591 kuželek. Díky tomuto výkonu zůstalo na kontě Slavie plus 36 kuželek a to při shodném zisku bodů ze hry znamenalo vítězství a udržení vedoucí příčky v tabulce. Druhou výhru hostujícího celku v tomto kole získaly hráčky Slovanu Rosice v Náchodě.  Také v tomto utkání rozhodovaly, při shodném zisku bodů ze vzájemných duelů, celkově poražené kuželky a těch měly po závěrečných hodech hostující hráčky o 35 víc jak domácí. Rosice žily po celé utkání z náskoku, který vypracovala hned v úvodu utkání Naďa Dobešová po nejlepším výkonu zápasu, který má hodnotu 587 kuželek. Jedinou remízu v tomto kole uhrálo TJ Valašské Meziříčí v Duchcově, kterou zachránila vynikajícím výkonem v závěru Markéta Jandíková po nejlepším náhozu utkání i tohoto kola, který má hodnotu 623 kuželek. Domácí hráčky jasně vedly před závěrečnou fází zápasu 4:0 o 77 kuželek a vše se zdálo být jasné, ale opak byl pravdou. Hostující dvojice získávala postupně setové body. Před závěrečnou dráhou bylo jasné, že oba body pro družstvo získají hráčky Valašského Meziříčí. Domácí měly na svém kontě ještě plus šest kuželek, ale ani ty nestačily. Hostující hráčky nahrály dalších třináct a zajistily si po remíze zisk cenného venkovního bodu. Stínem utkání bylo udělení žluté karty za nesportovní chování pro nejlepší domácí hráčku Simonu Koutníkovou. Rovněž utkání, ve kterých zvítězila domácí družstva, měla relativně vyrovnaný průběh a v obou rovněž o výsledku rozhodly až celkově poražené kuželky. Konstruktiva hostila SKK Rokycany, které měly v Praze k zisku obou bodů velice blízko. Hráčky domácího celku dotáhly náskok Rokycan v poražených kuželkách až na závěrečné dráze, kde Petra Najmanová s Ludmilou Holubovou přehrály svoje soupeřky o 40 kuželek a to znamenalo, že Konstruktiva nahrála celkově o sedm kuželek více a připisuje si do tabulky první dva body. V Přerově měly domácí hráčky proti KK Blansku po celé utkání v poražených kuželkách navrch, a tak ani tři prohry domácích neměly velký vliv na celkovou výhru Přerova a mohly si dovolit v závěru utkání v obou duelech prohrát. Nejlepší výkon zahrála domácí hráčka Gabriela Helisová, která porazila 594 kuželek.

Datum: 18. 9. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa