ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2015/16 – 21. kolo soutěže

Předposlední kolo nerozhodlo o zisku titulu. Náchodu vykřesala naději výborným výkonem Aneta Cvejnová, když doma porazila 636 kuželek.

Předposlední kolo nerozhodlo o tom, kdo získá mistrovský titul, a nepadlo rozhodnutí ani o druhém sestupujícím. Utkání kandidátů na titul i druhou sestupovou příčku jsou níže. SKK Náchod má šanci na titul jen v případě klopýtnutí Přerova doma. V tomto případě stačí Náchodu v Zábřehu jakákoliv výhra. Rovněž KC Zlín se může zachránit jedině v případě prohry Konstruktivy doma a sami musí venku vyhrát. Remíza nestačí.

Předposlední kolo přineslo dvě výhry hostujících celků a čtyři domácích. Hráčky Spartaku Přerov vydřely v Duchcově těsnou výhru 5:3, rozdílem sedmi kuželek. Před závěrem vedly poměrem 3:1 a náskokem 80 kuželek. V závěru se hostujícím hráčkám nedařilo a toho využila dvojice domácích Simona Koutníková a Markéta Hofmanová ke korigování výsledku. Dařilo se hráčkám Slavie Praha v Blansku. Po výborném výkonu zvítězily 6:2. Ozdobou utkání byly dvě šestistovky, když Zdeňka Ševčíková porazila 620 kuželek a hostující Helena Gruzsková 602 kuželek. V Blansku nahrálo v tomto soutěžním ročníku šest hostujících celků vyšší číslo, než byl nejlepší výkon domácího celku. Druhý kandidát na mistrovský titul SKK Náchod hrál doma se Slovanem Rosice. Ve vyrovnaném utkání měly dlouhou dobu na poražené kuželky navrch hráčky Rosic. Domácím však udržela naději na zisk titulu výborným výkonem Aneta Cvejnová. Zahrála svůj letošní nejlepší výkon, když porazila 636 kuželek, a zajistila Náchodu těsnou výhru 5:3. V bitvě o druhý sestupový post mezi KC Zlínem a Konstruktivou Praha si domácí hráčky díky výhře uchovaly naději na záchranu, když se na svoje největší soupeřky dotáhly na rozdíl jediného bodu. Hostující hráčky držely po dvě třetiny utkání naději na výhru. Závěr utkání vyšel lépe domácím a díky zisku dvou bodů dovedly utkání do vítězného konce. SKK Rokycany potřebovaly na to, aby mohly pomýšlet na záchranu v soutěži přehrát doma TJ Valašské Meziříčí. Nezaváhaly a jasně zvítězily důležitým rozdílem 7:1 a to znamená, že i pro příští soutěžní ročník zůstávají účastnicemi nejvyšší soutěže.

Předposlední kolo přineslo do statistiky tři šestistovky. Pořadí jednotlivkyň i nadále vede Naďa Dobešová ze Slovanu Rosice před Anetou Cvejnovou z SKK Náchod  a na třetí příčku se po tomto kole posunula Jana Račková ze Slavie Praha.

Datum: 3. 4. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa