ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2015/16 – 14. kolo soutěže

Michal Pytlík v Rokycanech nejlepší výkon v letošní sezóně, když porazil 683 kuželek. Zdeněk Vymazal ve Vrchlabí 677 a Tomáš Cabák ve Valašském Meziříčí 673.

Domácí a hostující celky získaly v tomto kole po třech výhrách. Sokol Husovice v utkání plném šestistovek (celkově jich padlo devět, z toho hosté uhrály pět) přehrály po výborném výkonu SKK Vrchlabí. Celkově porazily 3749 kuželek a to je nejlepší výkon družstva v tomto soutěžním ročníku. Nejlepší výkon zahrál Zdeněk Vymazal, když porazil 677 kuželek. V letošním ročníku byl na kuželně ve Vrchlabí lepší pouze domácí hráč Michal Rolf, který v devátém kole porazil 679 kuželek. KK PSJ Jihlava si vydřeným vítezstvím v Jičíně pojistila třetí místo v tabulce. Hosté ovládli úvod utkání a vypracovaný náskok udrželi až do konce utkání. Výborně zahrál z družstva hostů  Robin Parkan, který porazil 645 kuželek. Třetí výhru hostujícího celku zaznamenali do statistik hráči Sokola Luhačovice, kteří si po prohře doma v minulém kole spravili v Náchodě náladu. Hráči Červeného Kostelce drželi po dvě třetiny utkání krok. Závěr utkání však nezvládli. Rostislav Gorecký přehrál jasně 4:0 o 100 kuželek Daniela Neumanna a bylo rozhodnuto. Rokycany nenechaly doma nic náhodě. Po výborném výkonu přehrály bez větších problému Klokany ze Stříbra 7:1. Excelentní výkon předvedl Michal Pytlík, který zatím dosáhl nejlepší výkonu sezóny, když porazil 683 kuželek. Rozptyl mezi nejhorší a nejlepší dráhou byl osm kuželek. SKK Rokycany tak i nadále drží vedení v ligové tabulce s náskokem čtyř bodů na Sokol Luhačovice. HKK Olomouc zopakovala minulé domácí vítězství, když porazila poslední celek tabulky Moravskou Slávii Brno poměrně hladce při pohledu na konečný výsledek 7:1. Jednotlivé duely byly podstatně vyrovnanější. Čtyři skončily poměrem 2:2, ale pouze jednou bral bod hostující hráč. HKK Olomouc se díky této výhře posunula na desáté místo v tabulce. Morenda je stále se ziskem jediného bodu na posledním místě. TJ Valašské Meziříčí přehrálo 7:1 Slavoj Praha. Jasnou výhru pečetil v závěru vynikajícím výkonem Tomáš Cabák, který porazil 673 kuželek.

Čtrnácté kolo rozšířilo počet šestistovkařů v pořadí jednotlivců na šest. Pořadí vede nadále Rostislav Gorecký ze Sokola Luhačovice (610,5) před Romanem Pytlíkem z SKK Rokycany (608,8) a Zdeňkem Vymazalem ze Sokola Luhačovice (608,3). Pořadí dle získaných bodů pro družstvo vede rovněž Rostislav Gorecký před Romanem Pytlíkem z SKK Rokycan. Oba získali 12 bodů při procentu úspěšnosti 86%. Na třetím místě je Radek Polách ze Sokola Luhačovice, který má na svém kontě 85% úspěšnost.

Datum: 24. 1. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa