ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2015/16 – 9. kolo soutěže

SKK Rokycany i po devátém kole drží vedení. Moravská Slávia Brno stále čeká na vítězství.

Deváté kolo přineslo dvě výhry hostujících celků. Obě utkání skončila shodně shodně poměrem 1:7. Klokani ze Stříbra převálcovali Moravskou Slávii Brno v novém rekordu brněnské kuželny, který má od soboty hodnotu 3505 poražených kuželek. Pro domácí celek je situace kritická. Po devíti kolech zatím nemá na svém kontě výhru, pouze zisk jediného bod za remízu v Jičíně. Druhé vítězství hostujícího celku si připsali na svoje konto hráči SKK Jičína v Olomouci. Hosté ovládli úvod, který jasně vyhráli zásluhou jediné šestistovky v utkání, kterou zahrál Pavel Kaan 609 a když mu skvěle sekundoval, výkonem 591 Jan Bína, bylo z toho jasné vedení 2:0 při náskoku 102 kuželek. Domácí hráči se ani v dalším průběhu utkání nezlepšili, a tak z toho bylo jasné vítězství hostujícího celku. Vedoucí celek tabulky měl utkání s SKK Vrchlabím předehráno již 8. 11. Na padavé kuželně ve Vrchlabí byly dosaženy vynikající výkony. Padlo šest šestistovek, domácí hráči se na tomto počtu podíleli čtyřmi a hosté dvěmi. Nejlepší výkon nahrál domácí hráč Michal Rolf, který porazil 679 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Roman Pytlík výkonem 656 kuželek. Při vyrovnaném zisku bodů ze hry rozhodovaly celkově poražené kuželky, a těch měli na svém kontě o 102 více domácí hráči. Hráči Sokola Husovice hostili v devátém kole TJ Valašské Meziříčí. Domácí dvojice  si vypracovala hned v úvodní části utkání důležitý náskok a vedení 2:0. V této fázi utkání zahrál výborně Libor Škoula, který zdolal jedinou šestistovku v utkání, když porazil 602 kuželek. Hráči TJ Valašského Meziříčí uhráli v dalším průběhu dva body a to na zisk bodů nestačilo. Vyrovnané utkání se hrálo v Náchodě, kde TJ Červený Kostelec hostil pražský Slavoj. Hráči domácího celku ovládli úvod i střed utkání díky šestistovkám Martina Mýla (614) a Ondřeje Mrkose (605). V závěru utkání měli navrch hráči hostujícího celku, ale na korigování velké ztráty v poražených kuželkách to nestačilo.

Na  luhačovické kuželně se střetli sousedé v tabulce, a tak se čekal vyrovnaný zápas, což se i potvrdilo. Hráči v první i druhé dvojici si body rozdělili rovným dílem, a tak před finále bylo vyrovnáno 2:2, plus jedna kuželka pro domácí. Jirka Mrlík ale přehrál Standu Partla na všech drahách a nedovolil mu tak zápas zdramatizovat. To Jirka Partl zahrál na vedlejších drahách s Rosťou Goreckým daleko vyrovnanější duel, při nástupu na poslední dráhu vedl 2:1 a dokonce měl plus 10 kuželek. Rosťa ale zahrál poslední nához velmi dobře, získal druhý bod a Jirku doslova smetl, 161 ku 122. Tak napínavý zápas jsme v tomto ročníku na naší kuželně ještě nehráli. (komentář k utkání od Vlasty Cervenky)

Příští kolo je značně poznamenané kontrolním startem reprezentace mladých hráčů, a tak se hrají příští víkend pouze tři utkání. V úterý se hrála předehrávka 10. kola TJ Baník Stříbro Klokani – TJ Luhačovice. Hostující celek se představil v nejlepším světle a potvrdil, že mu po právu přísluší umístění na druhé příčce ligové tabulky. Hráči obou celků pokořili čtyři  šestistovky. Domácí hráči nezopakovali výborný výkon z minulého domácího utkání a na svého soupeře nestačili. Nejlepší výkon zahrál Rostislav Gorecký, který porazil 623 kuželek.

V pořadí jednotlivců i nadále drží průměr vyšší jak šest set pět hráčů. Do čela pořadí jednotlivců se po sérii výborných výkonů propracoval Vlastimil Zeman z Baníku Stříbro – Klokani (616,8), druhou příčku drží Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice (611,2) a třetí je Roman Pytlík z SKK Rokycany (610,7). V pořadí dle získaných bodů pro družstvo již nemá žádný z hráčů 100% úspěšnost. Vede Rostislav Gorecký ze Sokola Luhačovice před Zdeňkem Vymazalem ze Sokola Husovice.

Datum: 22. 11. 2015 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa