ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2015/16 – 6. kolo soutěže

SKK Rokycany přehrály Luhačovice a vedou ligovou tabulku. V šestém kole padlo třicet šestistovek.

Domácí celky v tomto kole nezaváhaly. Hosté si na svoje konto připsali pouze bod. Zasloužila se o něj Moravská Slávia Brno, která uhrála první bod v soutěži po remíze v Jičíně. Domácím nepomohli ani dvě šestistovky na zisk obou bodů. SKK Jičín díky tomu nahrál 100 kuželek do plusu, ale hosté vybojovali čtyři výhry. Jan Bína porazil 649 kuželek. Na kuželně ve Valašském Meziříčí, kde domácí hostili HKK Olomouc, padlo pět šestistovek. Domácí ovládli úvod utkání, když získali podstatný náskok v poražených kuželkách, který udrželi až do konce. Ani zlepšený výkon hostujícího celku v závěru zásluhou šestistovek Radka Havrana a  Martina Vaňka již nemohl na výhře TJ Valašského Meziříčí nic změnit. Úroda šestistovek byla opět na kuželně ve Vrchlabí, kde domácí celek hostil TJ Červený Kostelec. Padlo jich celkově osm. Nejlepší výkony dosáhli z domácího celku David Hobl 645, z hostujícího celku Lukáš Janko 642. Při shodném zisku počtu bodů ze hry nakonec rozhodly poražené kuželky a těch měli na svém kontě o 28 více domácí hráči. Slavoj Praha hostil v dramatickém utkání Sokol Husovice. Po oboustranně dobrých výkonech se nakonec radovali z výhry domácí díky pěti kuželkám, o které nahráli víc jak jejich soupeři. PSJ Jihlava pokračovala v dobrých domácích výkonech. Klokani ze Stříbra proti třem šestistovkám domácích hráčů neměli žádnou šanci na případný úspěch. Výborně zahrál domácí Václav Rychtařík, který porazil výborných 656 kuželek. Utkání kola se hrálo v Rokycanech, kde domácí celek hostil druhý tým celkového pořadí Sokol Luhačovice. Souboj zatím neporažených celků získali pro sebe domácí, kteří vedli po dvou třetinách utkání 4:0 při 236 kuželkách do plusu. Až závěr patřil hostům. Po dvou šestistovkách získali oba body a korigovali stav utkání na přijatelných 6:2. V utkání padlo osm šestistovek. Nejlepší výkon Michal Pytlík 658 poražených kuželek a to je zároveň nejlepší výkon kola. Z domácího celku všichni hráči zdolali šestistovku.

V šestém kole soutěže zatím padlo nejvíc šestistovek a to třicet. Na kuželnách ve Vrchlabí a Rokycanech zdolali hráči šestistovku osmkrát. Do čela pořadí jednotlivců se propracoval Václav Rychtařík z KK PSJ Jihlava (618,9), který si výborným výkonem vylepšil domácí průměr. Druhou příčku udržel Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha (615,7), na třetí místo klesl Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice (615,4).

V pořadí dle získaných bodů pro družstvo zůstali pouze tři hráči se 100% úspěšnosti. Vede Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice díky lepší úspěšnosti v zisku setových bodů před Radkem Havranem z HKK Olomouc.

Datum: 1. 11. 2015 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa