ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MČR neregistrovaných kuželkářů 2015

Vyhlášením výsledků dne 31. 5. 2015 skončil 9. ročník MČR neregistrovaných kuželkářů.

Celkově se ve čtyřech kvalifikačních místech zúčastnilo 70 družstev a 30 postoupilo do samotného finále, které se konalo v Přerově.

V Přerově si kuželkáři doslova užívali atmosféru, která by laikovi připadala, že jsou všichni členové jednoho týmu. Fandili všichni a fandili všem. Samozřejmě bylo poznat, kdo ke komu patří, ale hlasité uznání a potlesk provázel každý vydařený hod nejen spoluhráče, ale i soupeře. A v tomto nebývalém prostředí se zrodili dvě třístovky Tondy Příhody z ČD UZLU Přerova a Jardy Šindeláře z KILLERS Šanov. Oba svými výkony vydatnou měrou pomohli svým družstvům k účasti v samotném finále.

Osmnáct družstev, opět v bouřlivé atmosféře, se utkalo nejen o místo na bedně, ale i čest reprezentovat na mezinárodním klání dvou nejlepších družstev z ČR a dvou ze Slovenska. Nejlépe se vypořádali s nástrahami kuželny kluci z Krákoráku Náchod, kteří nakonec zvítězili součtem 2180 shozených kuželek. Sčítali se oba dny. Parádní výkon 299 Ládi Obručníka pomohl přerovské nemocnici k druhému místu celkového pořadí. Tato dvě družstva tedy pojedou na 6. ročník Mezinárodního mistrovství neregistrovaných, které se bude podle neoficiálních zdrojů konat někdy v říjnu v Sučanech. Na třetím místě skončili Brněnské želvy z Rosic před Vsetíňáky z Restaurace Prádelna a Basketem z Hořic.

V jednotlivcích byl nejlepší Petr Trudič ml. – Krákoráci Náchod se součtem obou dní 584 shozených kuželek. Na druhém místě skončili již zmiňovaní Jaroslav Šindelář – Killers Šanov (571) před Ladislavem Obručníkem – Nemocnice Přerov (569), Antonínem Příhodou – ČD UZEL Přerov (564) a Viktorem Brožkem ml. – Krákoráci Náchod.

Jako koordinátor akce bych rád poděkoval všem aktérům za nebývalou diváckou kulisu, která oba dny provázela. Velký dík zaslouží moji spolupracovníci: správce kuželny Roman Goldemund, neúnavný zapisovatel Honza Barašík, ředitel sekce Petr Šístek, paní Bohunka Fajdeková, která se starala o výborný bufet a neposledně Petr Šístek ml., který rozchodil informační tabuli a přispěl k možnosti brzkého vyhlášení výsledků. Nesmím zapomenout na organizátory kvalifikačních míst v Plzni, Jičíně, Blansku a Olomouci.

Z celého mistrovství jsem měl opravdu dobrý dojem a sám se již těším na další, tentokráte jubilejní 10. ročník.

MČR neregistrovaných kuželkářů 2015
Datum: 10. 6. 2015 | Sekce: Neregistrovaní | Autor: František Hnilica